Akustik gitarda tel seçimi

jasmine by takamine es31c aksutik gitarım var. sürekli 010 tel kullandım. daha tok, bası güçlü bir ses elde etmek için telleri klaınlaştırmalımıyım inceltmelimiyim. ayrıca marka öneriniz ne. genelde dadario kullanıyorum.

bu arada bir kişi bana akustik gitarda elektro teli kullanınca güzel performans aldığını söylemişti, var mı böyle bir durum. gitara zarar verir mi?
 
tel seçimini aslında senin yapman gerekiyor...her ay tel değiştiğini farzedersek , 3 ayda sana en uygun teli bulabilirsin..
biraz daha dolu ses istiyorsan , 0,11 kullan...yani o senin kararın...

elektro teli gitara bir zarar vermez...ancak performans bekleme..
çünkü sarımları çok farklı...
 
tok ton demek daha kalın teller demektir. ben akustik gitarımda 0 11 kullanıyorum gayet dolgun ton. elektro teli ise akustik gitardan vızır vızır ses çıkarmaktan başka işe yaramaz..
 
hayır sakın bence ilk bir ustaya göster de ben 0.11 takacağım köprü gövde müsaitmi diye o basıncı kaldırabilecekmi?bir sor soruştur??

telde ise tek markam;Elixir
 
Bence de 0.12 için sap ayarı yaptırman gerekebilir.Ayrıca telleri kalınlaştırdıkça çalmak zorlaşıyor.Belki de bana öyle gelmiştir ama eğer çok profesyonel değilsen sıkıntı çekebilirsin.ben 0.12 kullanırken (standart akortta) parmaklarım parçalanıyodu resmen.
 
Bence sen telleri al ustaya ver o değiştirsin ve gerekli ayarları yapsın çünkü tel kalınlığı değiştiğinde sap ayarını yapmak gerekir. Ayrıca kalitesiz gitarlarda telleri çok kalınlaştırmak tehlikeli oluyor. Geçen yaz grubumun diğer gitaristinin akustiğine .012 tel taktık, gitarın akordunu yaptım sap elimde kaldı. Bir yere yetişmemiz gerektiği için ben demiştim "bırak hocam ustayı vakit yok ben yaparım" diye, adama yeni gitar almak zorunda kaldım. Aman ha pişman olursun dikkat et.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
010 aldım yine ama bir sonrakinde 11 yapacağım. sanırım el yapımı phosphore gibi bi marka buldum denemelik aldım. dadario dan 2 ytl pahalıydı 14 ytl verdim. memnunum telden ama daha tam oturmadı sesi sanırım
 
Geri
Üst