Türklerin Ingilizce Tanıtım/bilgilendirme Videoları Çekmesi

Arkadaş İngilizce video çekmiş zaten youtube'a koymuş. Amacı bu siteye fayda değil ilk etapta. Ama sonra buraya da koymuş. Buradaki İngilizce bilenler de faydalanabilir. Bilmeyenler hiç bir şey yapmasın. Görmezden gelsin. Onlara bir zarar mı verdi bu video anlamadımki :) Derdiniz mi yok başka arkadaş ya.
Yaklaşımlarınızdan anladığım kadarıyla boş bir insan değilsiniz gerçekten zekisiniz.
Benim yukarda yazdıklarımın doğru olduğunun sizde farkındasınız :) Kabul edin neden bu site sorusunun mantıklı tek cevabı ŞOV. :):):)
Şaka bir yana aslında bu kadar uzatmamıza gerçekten gerek yok çünkü konunun foseptiği çıkıyor.
 
Dostlar, müsadenizle konuya farklı açıdan yaklaşayım. Sadece müzik açısından düşünmeyelim, konuyu hayatın başka alanları için de ele alalım. Biliyorsunuz bu forumun tartışma bazındaki geleneklerinden biri, müziğin dışına çıkabilmektir. Ben de bu güzel gelenekten faydalanacağım.

Günümüzde en mühim sermaye bilgidir. Bilgiyi doğru kaynaklardan edinirseniz, sermayeniz sağlam olur, yapacağınız işi düzgün yaparsınız, bundan mütevellit düzgün seçimler üzerine düzgün bir hayat kurarsınız. Buraya kadar bir sorun yoktur sanırım.

Lakin, bilgiyi doğru kaynaklardan edinmek te şart. Hatta yerine, duruma göre pek çok kaynağa bakıp doğru tahliller, karşılaştırmalar, elemeler, çözümlemeler, gerektiğinde de sentezler yapmak şarttır. Burada da bir sorun yoktur sanırım.

Peki, Türkiye'de Türkçe bilgi kaynakları ne kadar sağlam sizce? Akademik kaynaklarımızdaki emek, çalışma, araştırma ve alın teri ürünü bazı gerçek eserleri ve tezleri tenzih ederim de, şu inhital durumları ne alemdedir? Ondan vazgeçtim, inhitalin dahi sağlam olduğunun garantisi var mıdır? Kitaplardan hariç, takip edecek adam gibi haber, bilim, genel kültür kaynaklarımızın hali sizce nedir? Bence içler acısı. Bu yüzden kendimi en azından İngilizcemi sağlam tutmak zorunda hissetmekteyim.

Yahu gözünü sevdiğim yabancı forumları olmasa, Japonların güzelim replikalarının ayrıntılarından haberim olmayacaktı. Sağlam forum kullanıcılarının çoğu bilgilerini yabancı sitelerden ve forumlardan İngilizce bilmesi sayesinde elde edebiliyor. Bu da burnumuzun dibinde duran bir gerçek. Kaldı ki o forumlarda sadece İngiltere, Amerika, Kanada vb. İngilizce konuşulan ülkelerden değil, Avrupa, Afrika ve Asya'dan da geniş bir katılım var.

Bu yüzden, bilgi ve bilgi paylaşımı konusu kafamızda evrenselleşiyor, bazılarımız da paylaşımlarını yerel tutmayıp dünyaya duyurmaya yöneliyor. Bunu doğru ve yanlış olarak niteleyebilirsiniz, ama sonuçta reflekslerimiz ister istemez böyle bir rotaya kayıyor.
 
İngilizce'nin artık dünya dili olduğunu bir tek bizim millet yediremedi kendine.Yediğin,içtiğin kullandığın herşeyde bile ingilizce var bırak anlatım dilini,forumunu bilmem neyini.Farkında olmadığımız ama her zaman içinde yaşadığımız dili,metin veya video halinde görünce yadırganmaması taraftarıyım.Ayrıca arkadaşın dediğini de anladım fakat,hiçkimsenin öyle ahım şahım ingilizce olayı yok zaten.Herkes anlamaya çalışarak,araştırarak bi şekilde kendi çabalarıyla öğrenmeye çalışıyor görüyorum ve buna bende dahilim.Diğer arkadaşlarda azıcık üşengeç olmazlarsa bence herşey daha güzel olacaktır diye düşünüyorum.Ayrıca @hackeiommi'nin de dediği gibi her aradığımızın en ince noktasına kadar yabancı forumlardan buluyoruz.Sıfırdan başlamak yerine,daha önce başlanılmış bişeye katkı sağlarsak daha iyi olur.Eğer olay gerçekten "World Wide Web" ise.Ki bi zaman sonra türkçe kaynak bile görseniz ingilizce kaynağı tercih ediyorsunuz.
 
Son düzenleme:
İngilizce, Türkiye'de üretilen bilgi ve sair katma değerin dünya ile paylaşılması ve karşılığının alınması için gerekli bir iletişim aracı. Bu iletişimi başkası yapsın, arada hakkını alsın derseniz öğrenmesiniz.
 
Geri
Üst