Tom Robbins

O erkek ile o kadının, fiziksel ve ruhsal aşk evrimini, ölmeme tutkusunu anlattığı Parfümün Dansı’nı duymuşsunuzdur.

Elektra kompleksli bir fıstıkla obez medyumu kanka yapıp, üstüne de ekonomi kavramıyla doğanın sırlarının ortak paydasını bulmak ve cinselliği kutsamak anca Robbins’in altından kalkabileceği bir iş. Siriustan Gelen Kurbağa, size bunun dışındaki her şeyi de anlatıyor olabilir.

Ağaçkakan, kendinin prensesi iken bir bombacının sidikli kontesi olmaya tav olmuş Cheri’yi anlatır.

Mantarı, hippileri, karmayı ve babunları seven bir kitap Dur Bir Mola Ver. Arka kapakta dendiği gibi: Kaybetmekten ve kazanmaktan öte bir hayat arayanlara…

Bir israiloğlu ile fellahın mikro evreni lokanta, A. Maaluf’un Beatrice’den Sonra...'sında olduğu gibi; insanın kıyamet arzusunu yüzümüze çarpar; sanal dünya siyasetini siyasete girmeden anlatarak..


Robbins, mitoloji ve tarihi yalayıp yutmuş oluduğu halde; mevzuya a-akademik ve eğlenceli yaklaşabilen, kulak deliklerinden zeka fışkırtabilen, arsız, kılsız, korkusuz, beat sempatizanı, kesinlikle okunması gereken bir adam. Altı destekli serbest çağrışımın piri.
Ama önce piçi, sonra piri..

Şahsen benim insan gibi cümleler kuramamamın 2 mesulünden biri.
 
Ursula k. Leguin'le beraber hayal dünyamı genişleten isimlerden biri Tom Robbins..
Pan'ın pis kokusunu cekerken,onun ölümsüzlüğüne özenmeme,pancar'a olan nefretimi arttırmama sebep oldu Parfümün Dansı'ndan sonra.... :)Kahramanlarımız ülke ülke gezip ölümsüzlüğü bulmaya calışırken,peşlerine takılmış da onları izliyormuşum gibi geldi hep.. :) Çok başarılı bir kalemi var gerçekten kendisinin.
 
şuan okumaktayım parfümün dansını..mitoloji etkileri yeterince var zaten kitapta bunun haricinde anlatımı gerçekten çok hoş.çatlak ve komik bir insan kendileri..çok fazla tanınıp piyasaya düşerek birbirine benzer kitaplar yapmamasını ümit ederim gerçi pek bu tarz bir değişim yapacağı imajı yok gözümde ama olsun.
 
hayatımın kitabı pris in ve panın benim için çook büyük bi önemii var ve tom robinns te parfümün dansını 3 kez okumamı sağladıı hikayesiyle
 
Geri
Üst