Boss MT-2 Metal Zone Tonları (Settings)

Arkadaşlar ben geçen hafta mt2 aldım...Kullanım kılavuzunda örnek olarak 5-6 tane settings ayarı vermiş (mesela british rock,rock,heavy metal,hard rock...vs) gibi.Bunlardan başka nereden bulabilirim bu mt2 tonlarını??
 
mt-2 nin ton yelpazesi çok geniş... Birsürü frekans ayarı var genelde solo tonları pek iyi değil ama ,ama genelde solo ağırlıklı çalışmak istiyorsan mid leri aç ve bass ları yüzde 45 civarına falan getir tizleri. Mid frekansını da zevkine göre ayarla.. Gayet güzel bir alettir bence , amfinin distortionunun yanında booster amaçlı da kullanabilirsin bence.. Aklına gelen her çeşit kombinasyonu dene bence.. :)
 
ben gitarı alıyorum belirli bir setup dahilinde bir ton yakaladığım zaman onu kağıda çiziyorum...mesela kaymaklı ton yada az kadayıflı az crunch ton diyorum...bu yöntemi dene bak ben faydasını çok görüyorum..kendin yarat açıkcası...


iyi çalışmalar..

noyan
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
yaa ben bu aletle BLACKENED ı çalmaya çalışıyorum ama çıkan ses hiç hoşuma gitmiyor.Soloda iyi değil diyor herkes acaba ondan mı??Yoksa ben tonları ayarlamayı mı bilmiyorum...Nasıl yaklaşabilirim metallica tonlarına bu aletle.Bu arada bendeki ekipmanla metallica gibi çalamiyacağımı biliyorum.Sadece mt2 ile enfazla ne kadar yaklaşabilirim onu merak ediyorum...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
abi çok saol yaaa...bu siteyi harbi çok sevdim.1senedir my gitar da takılıyordum daha bir soruma bile cvp gelmemişti adam gibi turkrock züper harbİ :LOL:

Bu arada bu tonlar dışında daha gerçekçi matalihacılık oynayabilmem için mt-2 nin yanına hangi pedalı önerirsiniz??
 
mt-2 ile matalihacılık oynarsın başka bir pedala gerek yok ama mataliha nın solo tonlarını alamazsın.. Bu tonu elde etmen sadece pedala bağlı değil ayrıca.. Mataliha solo için kendi amfilerinin üzerlerindeki distortion tonlarını kullanır.. :D
 
metallica diyeceğine neden Mataliha diyorsun ki.nedir bu insanlardaki garip olma cabası :D

neyse konumuza dönelim.
ben 2 sene kullandım mt2 yi .solo tonu alınmaz bu aletten.ama ritm için cok sağlam tonlar alırsın.güzel bir alet(metal calmak isteyenler için).
 
boss CS-3 veya NS-2 alsam sololarda mataliha ya yakınlaşırmıyım...Veya sololar için başka bir distorjıınnn pedalı mı almalıyım?
Kısacası bu alet zaptedilmiyor yaw!
 
örneğin bende mt-2 varken sadece mt-2 ile ritm atabiliyordum gerçi e.q. dan kasınca biraz yaklaşıyordu solo tonuna ama doğru düzgün bir solo tonu içinde amfinin drive kanalını seçip üstüne metal zone dan istediğim kadar gain ayarlıyordum.. Mt2 booster görevi yapıyordu burada.. Bunun gibi çeşitli kombinasyonlar denemelisin bence..
 
emegine saol ama o ayarlarin cogu 5 para etmez
kendi tonum basti gecirdi hepsini
hem distortionin standart bi tonu olmaz
gitarin ve amphine gore degisir
 
2302076622_01bebdf533.jpg


(saat yönü gibi düşünün)
sağdan soldan topladığım mt2 tonları favorilerim grnge ve fat
 
mt2 ayarları saat 10 ve 2 yönlerini geçmemeli bence. zaten arkadaşın verdiği diyagramda da aynı durum görülüyor. keeley ultra mod ile oldukça hoş oluyor bu arada pedal, ama bence stock hali para ayırmaya değmeyecek bir pedal.

bu arada ts9 un adı geçmiş de, o pedalı alıp herhangi bir transistörlü amfiden şu ya da bu şekilde harika bir ton almayı beklemeyin. super overdrive, ts9 vs bu tür pedalların ne olduklarını anlamak için gerçekten bir lambalı amfiye bağlamak gerekiyor. sonra "ya herkes bunu kullanıyodu ben aldım rezalet bi alet ya ne anlıyolar bundan" demeyin :)
 
Geri
Üst