Floyd rose kopru yuksekligini ayarlamak

N

neil

herkese merhaba, benim floy rose'lu bi cort x6'm var, 1.5 hafta kadar once 0.9 telden 1.0 tele gecirmek icin ustaya verdim ve ayar yaptirdim, fakat o zmn dikkat etmemisim sanirim floyd rose kopru sapa dogru cok yuksek duruyor ve kolu kullanmami cok kisitliyor, bunu nasil alcaltabilirim?bi de bunu alcaltmam entonasyonu bozar mi?
 
Arkanın ortasındaki plastik kapağı açıp ordaki vidaları sıkman gerek bir miktar, zaten sıktıkça köprü de açısını alacaktır.

Yalnız unutma tekrar akort etmen gerekecek, teller daha fazla gerilmiş olacağı için bi miktar kalınlaştırman gerekecek, sonra sen kalınlaştırdıktan sonra bu sefer de köprü çok fazla gömülcek, o yüzden en baştaki sıkma işini yaparken köprünün olmasını istediğin açıya değil de olmasını istediğin açıya yakın bir yerde bırak ki tekrar akort edip, teller gevşediğinde tam açısnı bulsun.

Kolay gelsin
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
oncelikle cok tesekkurler hizli cevap icin, gitarin arkasini actim fakat icinde sadece sap ayari yapmaya yarayan iki vida var onlarla oynamamam gerekli sanirim? floyd un on yuzunde (kapagin tam on kisminda yani) iki buyuk vida var sanirim bunlar floyd rose u gitara tutturuyor, bunlari gevsetmem birseyi degistirir mi? (yazdiginiz sey sap ayari icin yapilmasi gerekenleri cagristirdi biraz, cahilim bu floyd rose konularinda kusura bakmayin ilk floyd rose lu gitarim-simdiden bezdirdi bile beni canimdan:))(yani bir daha vugulamak istiyorum benim floyd rose(kolu taktigim yer) one dogru egilmis vaziyette ama akort fln yerinde kolu kullanamiyorum cok one egik)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
simdi tekrar baktim da o iki vida sap ayariyla alakali degil gibi,(benim yanlis bilgim sanirim sap ayari yukardan yapiliyor -cahilligimi bagislayin:)) yaylari tutan iki vida var onlar sanirim bahsettiginiz.. peki bu vidalari sIkmam entonasyonu bozar mi?
 
sap ayari zaten sapin ordan burglarin ordaki kapagin altindan veya sapin bittigi yerdeki vidadan yapilir.
senin isin kopru ile gitarin arkasini cevir 2 kapak goreceksin biri potans ve switchlerin altina denk gelir digeri ise kopru ve manyetiklerin altina koprunun altindaki kapagi ac orda yaylara bagli bir vida lazim sana.nu bul ordan ayarla.bazi gitarlarda(orn ibanez s serisi)bu kapagi acmana gerek kalmaz kapagin ortasindaki bir yariktan ayarlayabilirsin o vidayi.
 
sorun cikmasi mumkun degil pek ama zordur orasi oyle ayarlamaya calisirken delirmek mumkundurkopru-akort kopru-akort insani delirtir bu meret. ancak soyle bir sey onerebilirim kolu tak ve kopruyu durmasini istedigin pozisyona getir.kolun altina kitap vs istedigin pozistonda sabitleyecek birsey koy.sonra akord et ve birak(yada birakma ama deneme icin eninde sonunda birakacaksin tunerin varsa tavsiye ederim kullanmani).sonra o kapagin altindaki yayla kopruyu ayarladiginda aleti akortlu noktaya kadar getir hayirli ugurlu olsun en kolay ve delirtmeyen yontem budur(bence)
 
link ve aciklamalariniz icin cok cok tesekkurler konu basligini acmadan once bayagi bi arastirmistim o basligi da okudum ama tam bendeki soruna cevap vermiyodu ya da tam da anlayamamistim, hatta oraya da birseyler yazmistim bu konuyla alakali ustaya goturmeden evvel... su an pek kurcalayamiyorum sinavlarim dolayisiyle, sinavlardan sonra hemen dediklerinizi uygulayacagim hatta belki bi ara verdigimde bakicam hemen, gelismeleri yazicam buraya cok cok tesekkurler gercekten hepinize[/b]
 
Dayanamdim ayarlamayi yaptim ve kopruyu indirmeyi basardim:) oncelikle kilitleri acip vidalari sikmaya basladim sonra telelri biraz gevsettim ve kolu bastirarak arkadaki vidalari sIktIm. tam olarak istedigim gibi oturmadi ama cok az bisey kaldi ona da ellemek istemiyorum cunku tornovidamin ucu kirilmaya basladi ve bi vida zorlaniyor, simdilik boyle dursun, bunu yapmak 30 dk mi fln aldi, sinavdan sonra daha saglam bir tornovidayla tamamen paralel duruma getirecem ama boyle de iyi telelrin boyu da tam istedigim yukseklige geldi entonasyon da yerinde(ki bozulacak diye odum kopmustu:)) hepinize cok cok tesekkurler, ozellikle xanair arkadasim aciklamalarinla cok yardimci oldun cok sagol:)
sagolun varolun:)
 
Geri
Üst