Beste paylaşım akımının devamı niteliğinde

Benim nezamandır istedğim bişeydi bu herkes göndersin fikir teatrileri felan güzel şeyler.

Benim de var bi kaç beste ama hiç birisi tam değil bi tanesi tamda o da yanımda değil. başka bilgisayarda öhm neyse madem böyle bişey yapılıyo daha fazla bekleyemedim paylaşmak için çünkü bunların biteceği meçhul en azından bi kaç fikir alırım. tek zip dosyası içinde 3 tane 1 buçuk dakkalık arkık demomu diyim neyse. sömestır sonu işşallah bitmiş hallerini gönderirim dersler felan ağır o yüzden vaktim yok fazla.

http://f2.pg.briefcase.yahoo.com/

yahoo id : hasicktear6

password: turkrock

dosya paylaşımına everyone acces dedim ama sadece paralı userlardan olurmuş girin bu acountan.

benim bestelerim öyle fazla teknik soundlar karışık programlardan yapılmamıştır. gayet eski cakewalk ver. M.Ö kullandım bi zamanlar awe 64 SB lerin içinden çıktıydı (orjinal yani)

yapım aşaması çok basit önce gitarda besteledim bunları cakewalk ta notalara döküp üstene davullar baslar yazdım. sonra bunlar çaladursunlar biz gidip creative cd den çıkar orjinal wavestütyoyu açalım burda cakewalkta pişen notalarımızı pembeleşinceye kadar kaydettim.

sistem konf. amd 2.5 SB audici pla pro ex. de bu besteleri bu nda yapmadım yeni aldım ben bunu. eski sistemimde yapmıştım:
eski sis : p II 450 , SB 16 ISA ondada yine cakewalkta yazıp audio compositor programıyla soundfontlarlan renderlemiştim bu zip dosyasının içindeki socktour adlı şarkıdır. sicktear adlı şarkıda eski ama o bu bilgisayarla yenisiyle seslendi. popmetal adlı şarkıda blackimsidir isim yanılmasın. zip dosyasının ismide popstardır yanlış yere bakıyoruz demeyin orası

http://f2.pg.briefcase.yahoo.com/

yahoo id : hasicktear6

password: turkrock
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
he bir de guitar fx box ı unuttamak lazım anamı ağlattı doğrusu üzerinde bi ses açma kapama düğmesi var zor oldu. önce orjinal cubasis vst var onu kullanıyım dedim ama aduio dosyasını aktaramadım ayrıca ses açma kapama nerden yapılıyo çok karışıktı. gerekte olmadı zaten cubasisle mi doğduk. saygılar
 
Şarkıları normale çevirip MüzikTek forum ftp alanına koydum, aşağıdan direkt tıklayarak stream halinde dinleyebilirsiniz.

Şarkı #1: Popmetal

Şarkı #2: Sicktear

Şarkı #3: Socktour


Laf aramızda şarkı isimleri bana Frank Zappa şarkı isimlerini hatırlattı :)

Yorumları yarın yaparım, geç oldu şimdi.

İyi geceler.
 
Armonik olarak oldukca geliskin fikirlerin var. Muzik egitimi aldin mi hic?

Ozellikle o Sicktear'deki gitar solosu iddiali, herkes o armonik yapinin uzerine solo atamaz kolay kolay, ne yaptigini bilmen lazim.

Produksiyon konusunda soylenecek cok sey var, ama elindeki donanim elini kolunu bagliyor gibi biraz. Yine de denenebilecek birkac sey var:

- Biraz daha agresif davul sesleri bulmak
- Miksajda kick ve snare'i iyice on plana cikarmak
- Snare'e biraz reverb vermek
- Piyanoya biraz reverb vermek
- Enstrumantasyonu biraz cesitlendirmek (ornegin yine Sicktear'de iki piyano var, sonradan giren piyano yerine baska bir ses olabilir belki)
- Gitardaki reverb'i azaltmak

Reverb uzaklik duygusu verir. On plana cikarmak istedigin enstrumanlara daha az, geri plandaki enstrumanlara daha fazla reverb vererek perspektif duygusunu arttirabilirsin.

Guzel armonik fikirlerin var, simdi bunlarin ustune guzel melodiler koyup canavar gibi produksiyon yapmaya kaldi is :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Ben prodiksiyon işine fazla girmek istemiyorum çünkü çıkamıyorum hiç herşey çok karışık ya biri gelip bak şuraya basıcan buraya basıcan diyecek ya da parayla adam tutup yaptıracam o işleri.

Ben hiç müzik eğitimi almadım. 5-6 senedir gitar çalıyorum oradan gelme müzik deneyimlerim sayesinde yaratıyorum üretiyorum. sicktear adlı şarkı zeten piano için yazılmadı o şarkı 2 tane akustik gitar üzerine kurulu..akustik gitarım olsa oturup çalcaktım. clean elektro denedim hiç güzel olmadı midi de denedim yapay geldi. ben de midi olarak çalınan en gerçekçi sesi seçtim bu da pianoydu. şimdi senin maddelerine geçeyim:

- davul sesi olarak allahın GM sini kullandım fruitly loops kullanıyım dedim ama orada render edemedim davul midisini. ordaki sesler baya güzeldi. bir ara oturup çalışırım onun üstünde artık yardımlarınız sayesinde.

- davulun bu miksajını sevdim ben ön plana çıkarmak istemiyorum çünkü abartı olmasından korkuyorum. davul ritimlerini de çok basit tutmak istiyorum zira çok içim kıyılıyor banal geliyor öteki türlüsü.

- snare e reverb vermek bir seçim konusu, olsada olur olmasa da olur.

- pianoya uzaklık duygusu vermek istemedim. bu da bir seçim meselesi sayılır şimdiki tonun da gayet güzel bir havası duygusu var. ayrıca olabildiğince naturel sesler yakalamak istiyorum.

- önceden biri pianoydu ötekiside chorused pianoydu öyle de hiç fena olmadı biraz eski hippi müziklerini tattırdı. ama dediğim gibi bence herşey seçim konusu. öyle istemişim 2 piano yapmışım aslında iki tane akustik gitar istiyordum orda.

- şu güne kadar ne bir amfim ne de bir pedalım oldu. böhüee. guitar fx box la yakalabildiğim en iyi sound bu sanırım. aslında audigy 2 zs pla. pro ex alasıya daha hayırlı zekice bir iş yapabilirdim.

güzel armonik fikirlerin var demişin sağol. ama bunun üstüne ne gibi bir melodi konulabilirki gerek yok bence zaten pianonun bir melodisi var. Üstüne bir de solo yetiyorda artıyor bile. Bass da var. müziğimin olabildiğince sade ve tatlı olmasını istiyorum. yıllarca bıkmadan usanmadan dream theater dinledikten sonra ban zınk diye bişey oldu bir haller geldi. hafif bir tiksinti geldi. şu an zeki müren dinliyorum mesala. peki diğer şarkılardan ne haber ? socktour ve popmetal. socktour uda çok seviyorum çok tatlı geliyor bana ama popmetal için bişey diyemeyeceğim çünkü fazla gotik bunalım bana göre öyle kasvetli şeyleri sevmiyorum. Onu da çok eskiden, artık tam "metalci" denilebilecek zamanlarımda yapmıştım. o da yarım kalmıştı bir ara eski bilgisayarıma kavuşunca sizlere DT fanatiğiyken DT ye özenerek yaptığım şarkıyıda göndericem. o şarkı tam bitmiştir yani.
kral dan daha kralcı denir ya öyle oldu DT den daha DT ci oldu.
 
Geri
Üst