Maple Fretboardlar

Arkadaşlar benim meksika yapımı fender tele var ve bir çoğunuzun bildiği gibi yeni yapılan fenderlerin maple neck'leri daha açık renkli oluyor. Şimdi benim bu neck'le (ve fingerboard'la) birkaç sorunum var. Öncelikle ahşap temizleyiciyle temizlememe rağmen üzerindeki kirler gitse bile tahtanın rengi kirli görünüyor. Yani üzerinde zerre kadar kir olmamasına rağmen uzaktan bakınca kirli görünüyor. Bunu sorunu gidermek için tavsiyeleriniz var mı? Bir de bu neck'i boyatmadan rengini daha koyu yapmak (vintage fender misali) mümkün müdür? Bilmiyorum mesela teak cilası falan kullanarak?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yok hocam ne eskimesi daha gitar bir senelik. Eskimenin nasıl göründüğünü biliyorum o güzel ama bu farklı bir olay. Ağacın rengi bir garip Hem çok açık hem de grimsi bi renk var. Bir de bu cilayı sürmek için sapın mevcut cilasını kazımak gerekir mi yoksa direk elime fırçayı alıp azcık bi cila atsam olur mu? Olmazsa murat sezene falan götürcem benim takıntılar vardır böyle garip. Dayanamıyorum ağacı öyle gördüğümde...
 
ilk olarak diyeceğim şey zaman ile sapıun rengi koyulaşıyor.Bunu eski gitarımdan biliyorum.İlk aldığımda açıktı rengi şuan baya koyuı durumda.Ayrıca yeni aldığım telem ise süt gibi maple klavyesi var.Heralde o da zamanla koyulaşır.Ayrıca kirli gibi görüntü falan diyorsun ya ben anlattığın gri tonu ebaydaki kullanılmış gitarların çoğunda gördüm.Bence hiç cila falan attırma.demekki zamanla olabilen bişey bu.

9b_12.JPG

şu resimdeki gibi grilikler mi?
 
Maple'da renk koyulasmasi dogal bir olay hatta bircok kisi tarafindan makbul sayilir. Arada temizlemen ve telleri sIk degistirmen iyi olur, onun haricinde gitardaki izler, biraz da gitarin sanindandir ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Tamam ben hallettim sorunu ahşap temizleyiciyle bi güzel sildim, yeni tel taktım daha iyi görünüyor artık. Peki bu vintage gitarlarda hani turuncumsu bi kahverengi olur ya saplar, onu elde etmek için illa birkaç sene beklemek mi lazım yoksa buna birşeyler sürüp o hale getirmek mümkün mü?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Ya yok o resimdekiler eskime izleri. Bende direk tahtanın rengi kirli görünüyor her yerde. Artık dediğiniz gibi yapcam sabretcem. Zaten bugün temizledim yeni tel taktım biraz düzeldi gibi. Sağolun...
 
Bi de 70'li yılların tarzında bi logo olsa kalın siyah, bi de vintage 3 oturaklı köprü, bi de boyası gidik olsa... Yani direk 50 yaşında olsa telem, başka şey istemem... Benimki 94 yapımı ya bunun eskiyip istediğim gibi olmasına en az 10 sene var. Ama öyle gitarı bilerek kazımak da var tabi de bunda eski olmadığı belli ayrıntılara bakınca. Ama çiziksiz tutmak için pek özen göstermiyorum sevmem öyle yepyeni görüntülü gitarları. Çalınmış görünsün şöyle...
 
manyetik procesi 2bin küsür doalra custom shop fender relicler var onlara bak bence =)

kıvılcımda 2. el bi american vintage 57 strat vardı alamadım.aynen turuncuydu klavye ve sunburst =( :( hemde ucuzdu 1200 euroyamı ne gitti =(

bu arada resmini koyduğum gitar meksika yapımı 50's stratocaster .ama şu an bu renkte maple klavye verirler mi bilmiyorum.ebayden bir bak belkide yanen bu renk klavye satıyorlardır alır takarsın telene ucuza gelir.
 
Hocam sen ne diyosun ben meksika tele için zor biriktirdim paramı. Öğrenci haliyle benim için custom shop fender hayal yani. Şimdi yeni amfi almak için para biriktirmek için boğazımdan kesiyorum. Piyango çıkarsa belki... =)
 
Geri
Üst