Elektro Gitar Yaptıracağım

OsmanBurak sarkastik yaklaşmış biraz, trolleme durumu yok. Bilgi sahibi olmadan konuşacak son insandır bence forumda. Çok iyi bildiğiniz internet elementlerinde bazı şeyleri atlamış olabilirsiniz :)
 
Benim mesajimin hedefinde Erdem Koca'nin olmadigi asikar diye dusundum lakin yanilmisim anlasilan. Kendisine de mesaj attik ama buraya da not duselim. Kendisini tanimam lakin tv de sahit oldugum beyefendiligi dahi kendisine kefil olmama yeter. Ben forum kurallari hice sayilarak meslek itibarina saldirildigi icin tepki gosterdim durum budur. Onceki mesajin kinayeden ibaret oldugunu hatirlatip bitireyim.
 
Mesajınızın kinayeli olduğunu anlamamıştım, düzeltme için teşekkür ederim.
İlkerbts'ye çağrımı yineliyorum; sormak, danışmak istediğiniz birşey varsa buyrun bekliyorum, burada yaptırmak istediğiniz gitarla ilgili dilediğinizi sorabilirsiniz.
 
Valla bu uslupla ulasmayi deneyip yanit alamadiysan bence de garip bir durum var erdem bey ayip etmis geri donmeyerek. Ben aradigin luthier olsam kesin tatmin edici bir yanit alirdin.
Sevgili OsmanBurak amaç troll yapıp eğlenmekse buyrun başlık sizin, ancak bunları ciddi yazıyorsanız baştan söyleyeyim geri dönmemek, arayanlarla ilgilenmemek gibi bir bir durum yok. Bu yüzden -eğer öyleyse ile başlayan cümleler havada kalıyor.
Gerek telefon konuşmalarının, gerek telefon mesajlarının, gerek e-mail yazışmalarımın, gerekse facebook yazışmalarımın 4 yıllık detaylı arşivini tutuyorum. Bunu yapmamdaki sebep interneti oluşturan elementleri iyi bilmem. Herşey kayıtlı olduğu için garip garip mesajlar geldiği zaman bana sadece kedinin ulaşamadığı ciğer örneği geliyor. Oysaki bu kayıtlarda yüzlerce örneği bulunduğu üzere bu işi asla para odaklı yapmıyorum; benden bırakın gitar almayı ya da tamir yaptırmayı aklına geldiği veya merak ettiği için soru soran insanlara bile elimden geldiğince detaylı cevaplar veriyorum. Dediğim gibi bu durumun yüzlerce örneği kayıtlı duruyor. O yüzden sizden ricam lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayınız.



Ben bir ironi olduğunu düşündüm nedense #OsmanBurak ın bu mesajında... Sanırım mesajın sonunda da bir gönderme var...

O üslubu kullanarak Luthier #OsmanBurak tan bilgi almak istemezdim :)
 
Erdem bey size yazdim iki defa donmediniz o yuzden mevzu acilinca bende basimdan gecen olayi anlattim amacim kotulemek degil yanlis anlama olmasin adminde mesaj atmis sadece gitar yaptirmak istiyorum
 
Erdem bey size yazdim iki defa donmediniz o yuzden mevzu acilinca bende basimdan gecen olayi anlattim amacim kotulemek degil yanlis anlama olmasin adminde mesaj atmis sadece gitar yaptirmak istiyorum
Ben de onu diyorum İlker bey, nereden ne zaman yazdığınızı belirtirseniz ben de kontrol ederim, nereyi atlamışım gözden kaçırmışım, sistemimi düzeltirim.
 
Ben pickguard için mesaj atmıştım Erdem beye. Fikir alışverişinde bulunduk,tavsiyeler verdi. Ben kötülenecek bir davranışına rastlamadım açıkçası.
 
Whatsapp tan yazmistim
Whatsapp geçmişime baktım ama mesajını göremiyorum. Senin ya da benim telefonumdan veya internet bağlantısından kaynaklanan bir sorun olabilir.
Telefon numaram 532 7138101. Bana yine whatsapp'tan bir mesaj atarsan telefonunu kaydedebilirim.
Ayrıca bana kim ne sormak isterse ister bu başlıkta isterse facebook grubundan sorabilir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimden geldiğince sorularınızı yanıtlarım. facebook.com/erdemkocaguitars
 
Aslında sanırım en doğrusu benim kendi adıma bir başlık açmam ve sorularınızı orada cevaplamam. Buradaki yanlış anlaşılmalar konunun önüne geçmesin. Adminlerden rica ediyorum eğer sorun teşkil etmiyorsa bu başlığı silelim ben yeni bir başlık açayım.
 
Geçen yıl bir gitar yaptırmak istedim. Erdem Koca'nın Gitar teknikleri.com adresindeki röportajını izledim. Sonra tekrar ve tekrar izledim. Bu adamda Gitar, muzik, hayat adına bildiğim, hissettiğim ama bir türlü ifade edemediğim fikirlerin ve duyguların somut halini buldum. Aradım görüşmek istediğimi söyledim adresini iyice bir öğrendim. Üşenmedim atölyesine gittim. Emin olmak istedim röportajdaki kişiyle gerçeği aynı mı diye. Uzun uzun konuştuk gitarları, ağaçları hatta hayata nasıl baktığımızı bile karşılıklı değerlendirdik. Erdem Kocayla beraber bir gitar yapmaya karar verdik. Hatta eşim de ağaç seçimi konusunda bize yardım etti. Uzun tartışma ve fikir alışverişinden sonra '' flame koa'' yı yaptık. Bu gitar benim elimdeki 9. gitardı fakat bana göre bir sanat eseri oldu. Hatta yapıldıkta kısa bir süre sonra satın alınmak istendi fakat satılmak için yapılmamıştı.
merak edenler için :
Bu gitarın yapımından kısa bir süre aynı ekip bir araya gelerek ''leaf no:1 ''i yaptık. Bana göre gitarda son nokta...
merak edenler için :
Bana göre Erdem Koca ''Hayalleri gerçekleştiren adamdır'' Mükemmel gitar isteyenlerin müracaat etmesi gereken kimsedir. 2 adet gitar yaptırmış birisi olarak, kazandığını son kuruşuna kadar hak ettiğini düşünüyorum.
 
Gitar yaptırmak güzelde, tarz değişikliği ihtiyacı duyduğunuzda satamamak kötü, Amerikan malı 2000tl üstündeki gitarları satmak bile zor oluyor.
 
Türkiye'de enstrüman yapımcılığı üniversiteler de branş olarak kurulmuş durumda, zamanla yetişecek arkadaşlar kendilerini gösterecektir.
Fabrikalar standart bir ton tutturmakta zorlanırken, şu usta iyi bu usta iyi demek zor. Malzemelerin uyumu ve toplamda verdiği soundu nasıl olacağını kimse bilemez.
Bütün markalar nerdeyse 3-4 tipde ağaç,
3-4 firmanın manyetiğini, 3-4 firmanın akort mekanizmalarını kullanıyor, spektlerine bakarsan birebir aynı malzemeleri kulanan markalardan çok farklı soundlar duyuyoruz.
Bu farklı soundlardan dolayı özel yapım gitarlar beni korkutuyor. Bitmiş ürünler içinden deneyerek almak benim için daha uygun.
Bu arada ustalarımızın gitarları güzel olacaktır, buna şüphe yok.
 
Erdem beyi hiç tanımam, ve facebooktan bir kere soru sordum, 5 dakika içerisinde gayet ilgili bir şekilde geri dönüş yapıp bütün detaylara cevap verdi. Buyrun.

Ryj3r6
 
Geri
Üst