Gitar Değişimi Hakkında Yardım

Selam arkadaşlar;
Şöyle bir sorunum var. Elimde Ibanez Grg010ltd gitarım var 2010 senesınde almıstım. İlk elektro gitarımdı. Tabiki 1 yıl kullandıktan sonra yerini yeni gitarlara bıraktı bende onu hardcase'yle birikte ölüme terkettim :) Bu sene geri cıkardım. Bi çalma isteğiyle onu. Fakat son bıraktığımda 1 2 vuruk ve çizikle bırakmısım ki ben cidden hiç sevmem gitarda vuruğu çiziği.. Bunun dısında volume knobu bozuk ( bi işleme bakar 5-15 tl bişey tutar bılıyorum..) ve jack girişi tutukluk yapıyo ( aynı şekilde küçük bi işlemle çözülebilr..) Satmayı düşündüm çok düşük fiyata gider dedim. Satmam dursun evde.. Sonra dedim yeni manyetikler alıyım götürüp bakımını sorunu halledeyim toparlansın kendıne gelsın. Sizce değer mi bu gitar için yoksa satıp üstüne bişeyler daha koyup yeni bişeyler mi bakmalıyım ? Sat derseniz ayrı 3-5 sorum, toparla derseniz ayrı 3-5 sorum daha olucak. Teşekkurler. İyi forumlar...
 
Kulağınız alıştıkça yeni şeyler istiyor malesef, tatmin olana kadar en iyisi olmasa da daha yeni gitarlar, pedallar vs. ilginizi çekecektir. Farklı amp.lerle denemekte fayda var, belki çok hoşunuza gidecek, bilemezsiniz.
 
gitarın orta seviye bir gitar tabi ki çalan kişiye göre bu seviye değişir eğer önümüzdeki bir kaç yıl daha bu gitarla devam etmek istiyorsan istediğin karakter ve çalmak istediğin tarza göre manyetik değişimi sonuç verecektir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bilgileriniz icin tesekkuler. Yanlis anlasilma olmasin gitara yeni baslamadim.. Orta yada baslangic seviyesinde de degilim.. Sadece ilk goz agrim diye bu gitari kurtarabilirmiyim diye ugrasiyorum. Yoksa hali yerinde gitarlarim var...
 
Manyetik takviyesi iyi olabilir, fakat o gitara 700-800 lira harcayacağınıza diğer gitarlarınıza harcamak daha mantıklı olabilir ya da pedal takviyesi bazen manyetikten daha çok işe yarayabilir, daha az masrafla daha verimli olabilir.
 
Ben bu tarz bir gitara harcama yapmazdım. Hadi desek ki ağacı falan güzel, sustain'i iyi tamam olabilir de. Normal bir gitar için yok manyetikti, burguydu, şuydu buydu uğraşmayın bence.
 
Merhaba, çeşitli modifiyeler yapabilirsiniz. ikinci el manyetikler takabilirsiniz. Daha sonra satmak istersenizde sokersiniz, manyetikleri ikinci el olarak satarsiniz. Orjinalleri geri takar gitari satarsiniz. Zarariniz elektronikciye odeyeceginiz paradir. Lakin gitarin agaci iyi olmayinca olmuyor. Bu sebeple satsaniz daha iyidir.
 
Şahsi fikrim, modifiye etmek zevkli, eğlenceli oluri Ama uğraşamam, masraf fazla olur dersen ve fazla duygusal bağın yoksa uygun bir fiyata satışa koy, başkasının da gitarı sevmesine, başlamasına sebep olsun.
 
Gitar modifiye etmek titiz insanlar için zor bir iş bana kalırsa. 1-2 ay önce bir sx gitar denk geldi aldım mesela. İnanılmaz derecede iyi bir gitar denk geldi. Naturel cilalı modellerinden aldım. İşte klasik 200 liralık gitara 500 liralık modifiye yapılmaz yeaa tarzı yorumlardan hoşlanmıyorum. Elbette gitar senin para senin istediğini yaparsın. Ama hani bilmeni istedim.

Mesela bu sx gitarı izmirde tanıdığım birkaç abime gösterdim. Zuhalde de birisine göstermiştim. Hepsi bayıldılar. Kesinlikle satma bu gitarı elinde bekle sap ayarını vesairesini aksatma güzel muhafaza et bir süre sonra da elektronik ve manyetik modifikasyona git kesinlikle nokta atışı bir gitar bu dediler.

Benim de oldukça hoşuma gitti. Bilmiyorum herhalde bu kadar ucuz bir gitar için muhtemelen bir rastlantı benimkisi ama sana tavsiyem şu. Hani ciddi anlamda bir ışığı olmayan gitara manyetik vesaire modifikasyonu yapmak pek sağlıklı değil diyorlar. Gitarının özelliklerini bilmiyorum incelemedim fakat eğer ki mekanik olarak yani gitarının ağacından rezonansından vesaire memnunsan o zaman bir luthier e danışarak uygun modifikasyonlara girişebilirsin.

Bu arada ucuz gitarlarda elektronikleri değiştirmek güzel fark yaratıyormuş diye duydum. Tabiki sormakta fayda var. İyi forumlar ...
 
Geri
Üst