Hss Stratı Sss'e Çevirmek

Selamlar, elimde bir adet Fender Standard Strat HSS var, bunu SSS'e çevirmek için nelere ihtiyacım olacak? Yani demem o ki eger kasasında SingleCoil için yer varsa herhangi değişmesi gereken başka bir aksam olacak mı?
 
yeni uyumlu bir sss pickguard alıp köprüye single manyetiği takıp sss bağlantı şemasına göre bağlayacaksınız. gövdede köprü manyetiği için açılmış olan alan yeterince geniştir sığacaktır.
 
Görüntü mühim değilse direk olarak humbucker yerine single coil de takabilirsiniz. Ben bir gitarıma öyle takmıştım. Çünkü o boşluğa uyuyordu. Kalan boşluğa uygun plastik temelli, beyaz renkli ince bir parçayı uygun şekilde kesip yapıştırmıştım. Örneğin bu iş için kalın dosyaların arka taraflarını kullanabilirsiniz. Sadece el işi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Cok teşekkürler yorumlarınız için şunu sormam gerekeck birde, humbucker bağlantısını kesip yerine single coil takınca direk kabul edecek mi yoksa potansında ya da baska bir elektronik aksamında değiliklik şart mı?
 
Eder, birşey yapmanıza gerek yok. single'ın 2 kablosu olacak, 5li switch de tek yapmanız gereken humbuckerın yerine single coili lehimlemek olacaktır. Humbuckerlarda auto split olur genelde, onu iptal etmeniz sadece humbuckerı ilgilendirir, diğer manyetikleri etkilemez.
 
Benim tavsiyem, hem humbucker hem single olan bir humbucker ile değiştirmeniz. Pickguarda bir switch ekleyerek bu humbucer-single geçişlerini yapabilirsiniz.
 
Single pickguard'ları tavsiye edebilirsin bu işin pahalı kısmı.Bence en güzeli gitara bir coil-tap sistemi taktırman olur hem daha ucuz hemde daha fazla ton seçeneğin olur.
 
Geri
Üst