Jimi Hendrix Wah Devreye Girince Sesi Kısıyor? Normal Bir Durum Mu?

Merhaba arkadaşlar elimde eski bir cry baby hendrix wah var. Wahı aktif hale getirdigimde hafif bir ses kısılması oluyor, Bu ses kısılması sahnede wahın duyulmamasına neden oluyor. Clean normalden bir seviye kadar daha kısık bir halde wah alıyorum. Bu normalmidir? Tüm hendrix modeli wahlar böylemidir? Şimdilik gitar potansını normal cleande kısıp waha gecince acarak idare ediyorum ama durum normalmidir ya da bunun başka bir çozumu varmıdır bilen varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla
 
bugün bu konuyu araştırmıştım ama tam emin değilim sadece forumlardan okuduğum kadar biliyorum.
510 ohmluk bir direnç varmış jimi hendrix ve zakk wylde modellerde ve eski crybaby wahlarda, voxta bu direnc sanırım 470 ohm muş, yeni crybabyler 390 ohm kullanıyorlarmış. Bu direnç azaldıkça basslar, gain ve volume artıyormuş. bazı kişilerde aynı durumu yaşıyormuş eski crybabysinde ve 390 ohma getirince düzelmiş, bazılarına fazla gain katıyormuş gibi gelmiş o yüzden eski direnci kullanmaya devam etmişler, bazıları veriable resistor takmış falan. belki pil i değiştirince veya adaptör bağlayınca düzelir, belki jaklar temassızlık yapıyordur, belki bufferla alakalı bir durumdur. belkide tüm jimi wahlar öyledir dediğim olaydan dolayı, o zaman zevkine göre direnci azaltabilirsin. jimi sanırsam gitar>fuzz>wah>overdriven amfi kullanıyordu, amfi kirli olduğu içinde volume loss onu etkilemiyordu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Adaptorle kullanıyorum, Wahı sadece Clean tonlarda kullanıyorum bu yüzden ses azalması çok net belli oluyor. Yanına volme pedalmı alsak yeni bir wah mı alsak karar veremedim...
 
bence istanbuldaysan kadikoyde ve tunelde pedal tamiri yapan yerler var (baska yerlerde de vardir ama benim bildiklerim o kadar). Istanbul disinda da vardir muhakkak, onlara pedali bir goster belki cozum bulurlar. Eger boss vs gibi bufferli bir pedalin varsa wahtan sonra buffer olarak kullanmayi bir dene, ise yarar mi bilmiyorum, belki crybabynin bufferiyla alakali bir durumdur. Eger volume loss cok fazla belirgin degilse, sen dikkat ettigin icin farkina variyorsan, ilk olarak wahin rangeini biraz daha tizlestir (arkadaki kapagi acinca potun oldugu kisimda carkli sistemi sabit tutan beyaz bir plastik var, vidasini sokmeden cok hafif gevsetince o plastigi kenara cevirebiliyorsun, carki tutan cubuk serbest kaliyor ve cubugu carktan ayirinca potu minik minik cevirirsen rangeini degistirebilirsin, cok cevirmemeye ozen goster ki sevmezsen eski pozisyonuna getirebilesin), eger ise yaramaz ise internette gcb95 modlarina bak, orada onerilen 390ohm modunu yap eger elin lehim tutuyorsa.
 
Geri
Üst