Marshall Amfilerin Artistleri Neden Line 6'nınkine Göre Daha Fazla?

Merhaba Arkadaşlar Yanlış Yere Konu Açtıysam Ya Da Yine Forumda Daha Önce Tartışılmış Konuysa Özür Dilerim :D Bir sorum olacak. Neden Marshall ın artistleri line 6 ya göre daha fazla?
 
ben başlıktan hiçbişey anlamadım ne demek o?
yani artist sayfasını mı diyosun markaların ?
fazla olabilir de olmayabilir de bu neyi gösterir
birinin diğerinden daha iyi olduğunu göstermez
kaldı ki marshall ve line6'nın kategorileride ayrı bence.
Biri amfi üreticisi efsane bir marka.
Diğeri modelleme üzerine kurulu yeni bi marka.
Her iki marka da kendi kulvarında kendini ispatlamış başarılı markalar zaten.
 
Son düzenleme:
1. Öncelikle Türkçe yazımda her kelime büyük harfle başlamaz, lütfen dikkat edelim.:)
2. Soruna gelecek olursak dünya çapında daha büyük bir firma Marshall, Line6e göre. Daha fazla sponsorluk bütçesine sahip. Line6 daha çok modellemeli amfilere sahip hatta modellemesiz bir amfisi var mı bilmiyorum detaylı. Ancak Marshall, Line6in modellediği o amfileri üretiyor.
3. Marshall ilk kafa amfisini 1962 yılında üretmiş. Line6 ise şirket olarak çok daha yeni, 1996 kuruluş tarihine sahip. Yani Marshall oldukça köklü.
 
Aslında ilginç bir soru olmuş. Bana göre bir hayli genç kuşaktan olduğunu tahmin ettiğim bu üye, muhtemelen Marshall'ı pek de ahım-şahım olmayan bir marka, Line 6'i de bu işin kralı olarak düşünüyor ? Aksi takdirde soru mantıksız oluyor çünkü.
Bu da Line 6'ın özellikle belli bir kuşağa ne kadar iyi pazarlama yaptığını gösteriyor herhalde...
 
Line6 modellemeli amfiler ürettiğinden olsa gerek, yeni başlayanlar ve kendini orta seviye düşünenler tarafından daha çok tercih ediliyor. Bende de bir zamanlar "line6 alayım, hem amfim olur hem efektleri kullanırım" gibi bir düşünce vardı. Taa ki kendimi daha yeni yeni bulmuş olduğum şu bulunduğumuz döneme kadar. Prosessörlerde bile (orta segment fiyat aralığı diye tabir ettiğim 400-700 tl aralığı) tonal olarak tatmin etmemeye başladığı şu dönemlerde, modellemeli line6den çok ufak bir lambalım olsun modundayım kendimden örnek vereceksem :D
 
Doğrudur Tuğberk, ben genel olarak firmalar endorsement usulü çalışıyor zannedip bastım yorumu, zira Kerry King'in bile 15W Marshall Signature amfisi olunca...

İlk okuduğumda ben de çok şaşırmıştım, Jim Marshall'ın çok önem verdiği bir noktaymış. Kimseye ödeme, bedava amfi vs. yok. Jimi Hendrix dahil :) Öldükten sonra durum değişti mi bilmiyorum. Jim Marshall'ın, Slash'in ve Paul Gilbert'ın ayrı ayrı röportajlarında okumuştum hatta. Bulunca asayım buraya da.
 
Soru sormuş olmak için sorulmuş bir soru gibi kokuyor.
@barrios 'un da dediği gibi, arkadaş biraz genç galiba. Line6'in prosesörlerini görünce Marshall'dan büyük marka sandı ellaam :)
Yanlış anlamayın ama ciddiye alınıp cevap verilmesi bile sanki biraz zaman ziyanı olmuş :)
 
Durun yahu vurmayın hemen. Arkadaş yeni, buraların adetlerini, töresini bilmiyor, kafa göz yarmayın paldır küldür. Feodalleşmeyelim kısacası :)

Arkadaş amfi arıyor bildiğim kadarı ile. Araştırırken de bu durum dikkatini çekmiş demek.
 
Her amfinin kendine has devleşmiş modelleri var, bunun harici modeller hep masal. Örneğin bir jcm800 çok iyi bir amfidir, plexi keza öyle unuttuğum jvm vs birkaç serisi daha var, gerisi hikayedir. Zamanında piyasaya iyi hakim olmuş bir firma olduğu için haliyle daha bilindik. Yaptıkları birçok model de bunlardan yer durur. "Bir amfi yaptık aynı jcm800 gibi, sadece ev kullanıcılarına ya da pis fakirlere özel". Sadece Marshall'a özel değil, aynı durum Fender, Mesa, Vox vs bilindik birçok marka için geçerli.
 
ben başlıktan hiçbişey anlamadım ne demek o?
yani artist sayfasını mı diyosun markaların ?
fazla olabilir de olmayabilir de bu neyi gösterir
birinin diğerinden daha iyi olduğunu göstermez
kaldı ki marshall ve line6'nın kategorileride ayrı bence.
Biri amfi üreticisi efsane bir marka.
Diğeri modelleme üzerine kurulu yeni bi marka.
Her iki marka da kendi kulvarında kendini ispatlamış başarılı markalar zaten.
peki line 6 metal müzik çalmak için uygun mu olur
 
Marshall ile de metal yapılır gitarına bağlı sonuçta ekipmanlarına bağlı.
Nasıl bi arayışın var?
Nelere sahipsin?
Bütçen nedir?
Bunları önce bi yazarsan bizde öneride bulunabiliriz forum ahali olarak :)
 
Son düzenleme:
Amfi arıyorsa arkadaş bence alsın gitarını gitsin amficilere taksın taksın denesin. Onunla bu yapılır mı sununla şu yapılır mı diye sormak bence gereksiz. Hiç unutmam bi gün Manisa'dan kalktım gittim Hardcase içinde gitarım ile Izmir Gazi Bulvarı'nda müzükçülere amfi fikri sahibi olmak için. Aklımda olan Marshall Avt275 falan denedim ben hüsrana uğradım mesela. Gozumde buyutmusum dedim. Ama ikinci el bi Vox gösterdi adam aman Allah'ım onlar nasıl Palm muteler idi nasıl tatlı melodiler nasıl güzel efektler idi. Forumda Vox ile death metal yapabilirsin deseler görmeden inanmam derdim. Bu işin ehli Blackstar, Marshall, Roland felan derdim. Ama görünce deneyince bakış açısı çok değişiyor. O yüzden buralarda tatavaya bağlamadan gitarı sırtlayıp denemek lazım.
 
Geri
Üst