Sınav

Ben bunu soygundan ibaret sıradan bir film sanıyordum ama ne güzel filmmiş lan. Çekimler filan acayip hoşuma gitti. Oyunculuk desen çoğu yerde öyle. Bırroooo, bırroooo!!
 
Purgatory ile American History X izlemekti aslında hedef ama Sınav'a denk geldik. İyi de oldu. Gerçi filmin başını kaçırdık ama o yediğimiz tepsi için değerdi sanırım, bundan sonra sık sık verir hem nasıl olsa.

Bir kere oyunculuk iyi. Geçmişe gidip gelme ile olayların yaşanması esnasındaki hızlı geçişler ve çekimler, kurgu son derece yerinde. Ben de senaryonun ÖSS sorularının çalınması temeline kurulduğunu sanıyordum ama pek çok şey varmış, pek çok mesaj verilmiş. Okan Bayülgen'in tipinin ve hareketlerinin de yarı bilinçli hoca, yarı işe çomak sokan adam imajına cuk diyerek oturduğunu söylemem gerek. Ha bir de müzikler... Yahu izlediğim kısımda şarkılar tam zamanında yetişiyordu olay mahalline, hele o Dursun Zaman şarkısı. Önerenlerin dediği kadar varmış.

Sınav her yönüyle "olmuş" dedirten bir film. Keşke sinemada gitseymişim.
 
Fena halde Tony Scott'tan esinlenmiş yönetmen çok bariz. Ama beklediğimizden çok daha fazlasını bulmuştuk sinemada herşeye rağmen.
 
geçen tv de bir film izlemiştim konu sınav'ın aynısı 2004 yapımı idi film. Tabi sınav daha türkiye ye uygun bi hale getirilmiş. Bir de çekimleri ,eskiye gidişler başta çok bi karışık oluyor sonradan ama düzeliyor. Oyunculuk açısından ben çok beğendim ama yönetmenin çekim tarzı falan bi hayli değişik olma çabası içindeydi.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Geri
Üst