fender için maple neck bulabilirmiyim

arkadaşlar elime 80li yıllardan kalma amerikan fender geçti fakat gitar biraz hırpalanmış ucuza aldığım için hırpalanmış olmasına takılmadım bile fakat sapta çatlak var (tek sorunu bu)ve büyüyebilir bu beni rahatsız ediyor acaba sipariş olarak fender maple neck getirtebilirmiyiz (kullanılmamış) yada buralardan temiz bulabilirmiyiz ilaa maple olması şart her iki durumdada bize kaça patlar yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
 
Warmoth diye çok kaliteli bir mağza var bu tarz işleri yapan. Türkiyeye ulaştırım yapıyorlar mı bilmiyorum ama iyi malları var. Ben de merak ediyordum bu konuyu çünkü benim de gitarımın sapı kırık ama bu warmothlarda fender logosu yok. Eğer kafasında fender yazısı istiyorsan ebay den bakcaksın. Benim ebay hesabım (ve param) olsa gözümü kesen çok hoş bir 70'li yılların telecaster sapı var onu alcaktım ama ikisi de yok malesef.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
turkiyeden bulma imkanımız yokmudur acaba nebiliim kıvılcıma fln sölesek eğer fenderin öle bi hizmeti fln varsa yedek parça ayağına kıvılcım müz getirsin bize
 
Fender eskiden isteyene sap satardı ama artık o hizmeti kaldırdı çünkü biçok insan bu hizmetten yararlanarak dandik gitarına fender sapı takıyodu ve orjinal fenderim var diye ortalarda geziyodu. Tamamen kaldırılmış bir hizmet değil ama türk milleti için çok zor çünkü gitarı yetkili fender servisine (türkiyede yok) götürüyorsun orda fotoğrafları çekiliyor çeşitli yerlerinin, bu resimler amerikadaki fabrikaya yollanıp inceleniyor, sonra adamlar gerçekten yeni bir sapa ihtiyacın olduğuna ve gitarının orjinal fender olduğuna karar verince sana o modelin sapından gönderiyorlar. Çok zor iş türkiyede asla yapılmaz. Zaten öyle bir hale getirmişler ki amerikada olsan bile zar zor alırsın yeni sap. En iyisi sen çevrene haber ver çıkarsa diye. Hiç olmazsa gidersin yüksel ustaya falan sana sap yeni yapar onu takarsın (logo istersen de yakında açmayı düşündüğüm taklit fender logosu atölyesinden :p sana da ayırırım bir tane)
 
warmothtan alırsın yada ebayden stratosphereden alırsın.warmothta üstünde fender yazmamasına çok takarsan ebayden fender decal diye yaz çıkıyor o logolardan =)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
arkadaşlar ebay a baktım çok güzel orjinal neck ler var fenderlerden çıkma ve fiyat olarak 150-250 usd arası istiyorlar peki olaki biyerden para bulup sipariş verdik site nekadar güvenlidir en fazla kaçgün içersinde gelir gümrükte problem yaşarmıyız bilgilendirirseniz sevinirm
 
gürmükte problem yaşayacağını sanmıyorum çünkü fatura gelmeyecek o sapın yanında.ayrıca satın aldığın kişiye iinde "hediyedir para karşılığı verimemiştir" falan gibi bir yazı koymasını rica edersen sorun çıkmayacağı garantidir.fiyat bildirimini de kargoya 80 dolar yapsın mesela öyle birşey için gayet inandırıcı bir rakam.


ve site güvenilridir.zaten satıcıların feedbackleri vardır.şimdiye kadr iş yaptıkları kişile onlar hakkında yorum yazarlar.şimdiye kadar satıcı hakkında yazılmış tüm yorumları okuyabilirsin.
 
Yannız kaçırdığınız bir detay var ki ebayde satış yapanların çoğu amerikalı ve amerika dışına göndermiyor. Ayrıca siteye üye olman lazım (orası kolay) ve bu adamların çoğu bir sürü pozitif yorum almış olan üyelere satış yapmayı tercih ediyor hatta bir çoğu bu tarz yorumu olmayana satış yapmıyor. Açık arttırmayı kazanman gerektiği de cabası. ("buy now" seçeneğini kullanmazsan tabi) Yani bence ebayden alışveriş çok zor iş. (kafiyeli oldu) Ben olsam ebayi son alternatif olarak görürdüm. Ayrıca ebay almanya ve ebay belçika gibi sitelerden (ne kadar çok mal vardır bilmiyorum) alışveriş yapmak daha akıllıca olur çünkü hem satıcıların türkiyeye gönderme ihtimali daha yüksek hem de eğer fiyatını olduğundan az göstermeyi kabul etmezse gümrük vergisi ödemezsin. Kolay gelsin.
 
Bu linkte logo bulabilirsin. Bunlardan alıp özel yaptırdığın sapa taktırmak en güzeli olur bence. Hem de sapı istediğin profilde yaptırırsın bunu da taktın mı tamamdır. Keşke tele için de satsalar.
 
arkadaşım hiç merak etme...kaç yıldır ebayden alışveriş yapıyorum şu ana kadar birçok sap ,gövde ve manyetik aldım hiçbir sorunla karşılaşmadım...yapman gereken 3 şey var...
1) once adama mail at sor Türkiyeye yolluyomusun diye
2) gönderiyorsa direk olarak veya açık arttırmada al sapını
3) en önemlisi şudur ki adamdan şunu iste...ne olursa olsun kargo fişi üzerine 100 doların aşağısında fatura koysun
 
manyetik_porecesi demiş ki:
Warmoth diye çok kaliteli bir mağza var bu tarz işleri yapan. Türkiyeye ulaştırım yapıyorlar mı bilmiyorum ama iyi malları var. Ben de merak ediyordum bu konuyu çünkü benim de gitarımın sapı kırık ama bu warmothlarda fender logosu yok. Eğer kafasında fender yazısı istiyorsan ebay den bakcaksın. Benim ebay hesabım (ve param) olsa gözümü kesen çok hoş bir 70'li yılların telecaster sapı var onu alcaktım ama ikisi de yok malesef.


dostum bu warmouthların hepsi amerikan malı dimi sen bilirsin belki biliyon gibi geldide :D
diger arkiler bilen varsa cvplasın lütfen :D
 
Geri
Üst