Yeni Amfi Ve Pedal Setup Oluşturma Fikri

Yeni bir setup oluştursammı diye düşünmekteyim. Hem hafif taşınabilir hemde iyi birşeyler olsun. Bir kaç fikir geldi aklıma. Fakat cihazları deneme şansım olmadığından sadece fikir bazında aklımda. Bu konuda sizlerden fikir almak istedim.
Amfi Carvin Legacy 3 Head
Efect pedalı TC Electronics Nova System
Tech21 Midi moose (7 swichli olan modeli) Yada benzer işi yapacak başka midi de olabilir..

Carvin amfinin üzerinde midi in ve thru iki adet giriş var.
Nova system de midi in thru ve out olmak üzere 2 adet var
tech 21 de midi out var.
Ben bu üçlü sistemi birbirine bağlasam midi cihazdan aynı anda hem carvinin kanalları arasında geçiş aynı zamanda da tc nova system arasında geçiş sağlayabilirmiyim?
Teoride olur gibime geliyor ama alınca pişman olmak var. Bu bağlantı mümkünse nasıl bağlamalıyım birbirlerine..
 
Merhaba,
Fikir paylaşmak için biraz daha bilgilendire bilirmisiniz. Ne tür çalmak istiyorsunuz? Çalacağın mekanda anfi yeterlimidir yada miksere girilerek mi çalınacaktır.
Benim tavsiyem case ile taşınabilen rack olan sistemlerdir. Bunları da midi kontrollerle kullanabilirsin. Direkt miksere girebilirsin ve kullananlar memnundur.

Aşağıdaki resimdeki gibi bir sistemin yeni modellerini tavsiye edeceğim. İnternette bulduğum en yakın resimdi :)

1) Tech 21 PSA-1.1 Fender, Marshal tonlarında başarılıdır. Drive için yeterlidir. Aşağıdaki linkten inceleyebilirsin. 1830tl
http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/psa1_1.html
http://www.muzikenstrumani.com/TECH-21-SansAmp-PSA-1-1-Program-Rackmount_12871.html#0

2) TC Electronic G-Major Efekt ünitesi. Delay, Reverb, Chorus, Flanger ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar. 1270tl
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7587&gid=523#.U3NoKtJWFpg

3) Marshall EL84 20/20 Lambalı Power anfi eğer direkt kabine gireceksen alabilirsin. 3000tl Eğer miksere gireceksen gerekli değil. Bir tane Behringer Ultra Dibox alırsın 120tl satılıyor. 4lü kabin similatörü var onunla miksere bağlanırsın.
http://www.muzikenstrumani.com/Marshall-EL84-20-20-1U-20W-20W-Stereo-Lambali-Power-Amfi_11940.html#0

Senin sorunun cevabı tam olmayabilir. Ama kolay taşınabilir bir sistem olarak aklıma gelen sistem budur. Diğer arkadaşlarda artıları ve eksileriyle sistem tavsiyesinde bulunacaklardır.

Araştırmalarına ilham verir inşallah...

tech-21-sansamp-psa-1-101315.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Taşınabilir en kolay ve iyi setup derken rack sistemi hiç düşünmemiştim. 2 günden beri Axe Fx2 i araştırıyorum. Axe + midi controller.
İlk mesajımda yazdığım üçlü kombinasyon fikrim değişiyor gibi. Bu axe her açıdna daha iyi geliyor. Axe' de poweramp rack e ihtiyaç varmı tam çözemedim. Ama amfili amfisiz direk pa sistem yada sadece kabine çıkış her yola geliyor sanırım bu alet..
 
Axe Fx 2 tek başına 9 kilo civarında, haberiniz olsun:) Portatiflik sizin için önemli ise Axe 2 çok iyi bir tercih olmayabilir. Eğer direk sisteme girecekseniz powerampe ihtiyacınız yok ama...

İlk önerdiğiniz sisteme gelince... Dediğiniz mümkün. Nova sistemi amfinin effects loopunda kullanırsanız olur gibime geliyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Axe Fx 2 tek başına 9 kilo civarında, haberiniz olsun:) Portatiflik sizin için önemli ise Axe 2 çok iyi bir tercih olmayabilir. Eğer direk sisteme girecekseniz powerampe ihtiyacınız yok ama...

İlk önerdiğiniz sisteme gelince... Dediğiniz mümkün. Nova sistemi amfinin effects loopunda kullanırsanız olur gibime geliyor.

Aslında kilo olarakta iyi. 9 kilo civıysa artı birde midi kontrol. Ortalama 10 kilo olur. Amfi ve pedal board olayına hiç girmeden yeterli gibi. Bendeki amfi 20 25 kilo arasında board 10 kilo. Bunlar hep artısı bana göre hatta tonlarını falan dinleyincede bir çoğu çok güzel. Tek çekincem pek prosesörlerle iyi anlaşamıyorum. İncik boncuk ayarlarıyla o dinlediğim tonları tutturamassam hayal kırıklığı olur bende.
Baya bir videosunu izledim ve ciddi ciddi düşünmeye başladım.
 
Geri
Üst