Kontrabas hakkında

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Gagliano-Kontrabass.jpg


bu aletin bir dükkanı vir bileni yok mu? basad da dahi bunun eğitimi verilmiyor.. tünelde bikaç yere sordum beni yünlendirdiler ama yönlendiğim yerler de de pek bişey bilen yok.. halen bilgiye ihtiyacım var..
 
türkiyede kerem görselin sölediğine göre 5 6 tane kontrabas çalan varmış. ama istanbulda bulursun sanırım ensturmanın satıldığı mazalara sor onlar bilirler. bide bu ensturmanı çalan fazla olmadığı için bir iki şarkı öğrensen konservatuara girebilirmişsin duyduğuma göre.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
o kadar basit olabileceğini zannetmiyorum zira gitar temeliyle bi kaç parça çıkarılabilir.. ama ilgileneninin olmadığı kesin ..ama böyle olması daha da ilgimi çekmesine yol açıyo .. enstrümanın satıldığı bi kaç mağaza buldum evet dediğin gibi oralara bakıcam.. bi bileni varmıdır diye..ama geniş bilgi sahibi birini bulmak zor olacak..
 
MertTheGreat demiş ki:
türkiyede kerem görselin sölediğine göre 5 6 tane kontrabas çalan varmış. ama istanbulda bulursun sanırım ensturmanın satıldığı mazalara sor onlar bilirler. bide bu ensturmanı çalan fazla olmadığı için bir iki şarkı öğrensen konservatuara girebilirmişsin duyduğuma göre.


5-6 tane olur mu saçmalama.her senfoni orkestrasında bir tane var.her şehirde bir ya da birkaç tane olmalı yani pratikte.
 
Norton_Antor demiş ki:
5-6 tane olur mu saçmalama.her senfoni orkestrasında bir tane var.her şehirde bir ya da birkaç tane olmalı yani pratikte.

kerem görselin bahsettiği jazz içindi galiba, ayrıca türkiyede kaç tane senfoni orkestrası var. her şehirde yoktur herhalde o kadar batı müziğine değer veren bir ülke değiliz gibi geliyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
jazz için olabilir evet .. bende jazz yapmayı düşünüyorum.. 7. si olabilirim işallah... ama bu aletler çok pahalı 1 milyara vasat bi tane ediniliyo yaptığım fiyat araştırmasına göre... dünyadada esasında pek çalanı bulunan bi enstrüman değil.. sanırım büyüklüğü taşımasının zorluğu bunda büyük etken..
 
gittim öğrendim iyi bi kontrabass ta el yapımı 3000 4000 avroluk olanlar en iyi iş görenleriymış...kule dibinde biyer buldum keman falanda satan vaktim olmadığı için giremedim ama sanırım orası işimi görecektir.. .. zuhal müzikte köşede bi tane duruyodu 1 milyar liralık bi kontrabas çaldım denedim..vasat bi alet olmasına rağmen sesi bi kez daha hoşuma gitti inanılmaz bişii .... bilen varmıdır bilmiyorum ama klavye üzerindeki nota dizilişi bass gitarla bi benzerlik gösteriyomu yoksa banamı öyle geldi..?? ...keman ve çelloyla notasyonu aşağı yukarı aynı .. keman çalmayı denemiştim daha önce..
ayrıca bu alet i genellikle kişiler almazmış, satılan kontrabassların çoğu tahmin edildiği gibi kurumlara gidermiş.. bi kaç kurum adı da öğrendim gidip bakınca yazarın bu işle ilgilenmek isteyen bazılarına yardımcı olabilir hem de
 
evet, kontrabasın standart tel dizilişi bas gitarla aynı, yani kalından inceye E A D G , ama keman ve çelloya göre şöyle bir farkı var: kontrabasta teller arası 4'lü aralık, keman,çello ve viyolada 5'li aralık benim bildiğim kadarıyla.
 
bilgim olduğunda tabiiki.. söylemem gerekirse stüdyolarda bass gitar çok çaldım ama kontrabass ses olarak tonlama olarak daha iyi,şarkılara dahaçok şey katıyo denebilir..
 
bişey araştırırken bu siteye rasladım senin sorularınıda görünce cevap
yazıyım dedim kontrabass hakkında ne sormak istiyosan bana sora bilirsin bildiğim kadarıyla sana yardımcı olmaya çalışırım sorularını bekliyorum. :D
 
merhaba arkadaşlar bende bu alete çok meraklayım ankaradayım bir bilken senfoni orkestrası konserine gittiğimde görmüştüm 2 kontrabass çı vardı çok hoş alet hoşuma gitti ama ben bassda çalmıyorum bu işi öğrenmek istiyorum ama aleti alacak yeterli paramda olmaz sanıyorum en kötüsü 1000 ytl ise :S zor biraz :) ama ne bileyim belki olur yani ankarada ders veren bi yer felan varsa teşekkürler.
 
ankarada'da hacettepe konservatuarı'ndan ders verecek insanlar bulabilirsin.. gerek öğrenci gerek öğretim üyesi.. ama her ne kadar hoşuna gitse de kolay çalınabilecek bir çalgı olmadığını fark etmişsindir :) daha ayrıntılı bilgi edinirsem yadımcı olmaya çabalarım
 
tanıdık var çalan pek muhabbetim olan değil ama otururken baya bişey sormuştum.

2 metre skala falan oluyormuş:D iki boy var sanırım, 3/4 4/4 falan diye. telin takım 70 80 dolardan başlıyormuş ayrıca. ha birde steyşın arabalara arka koltuk yatırmadan sğımıyormuş. genel kullanım olarak ta bass gitarı örnek vermişti. bir de komanın da komasına inilebilir zannımca bu uzunluktaki saplı bi alette, psikopat işi:D
 
bu mesajı yeni okuyorum.

harekete geçmeden önce denk gelseydi keşke.

ben yeni başladım. 3 hafta oldu. muzikaletleri.com sitesinin unkapanındaki yerine gittim.

4/4 lutto marka (çin yapımı) başlangıç için ideal. genelde elelrinde çok beklediği için kurumuş ve tınısı oturmuş oluyor.
çin diyip tu kaka etmeyin 2 sene idare edecektir. tavsiyem mat cila almanız fiyatı ucuzluyor. ben pazarlıkla 1400 den 1100 e kadar düşürdüm. peşin. sonra biraz daha pazarlık edince 1100 ytl kredi kartına vadesiz 10 taksit e dönüştü.

ben ne yaptım. biraz bekledim çevreye haber saldım. 3 sene hiç çalınmamış köşede beklemiş bir 4/4 lük buldum ve 600 liraya aldım düşünmeden.


ders alma işine hiç girmeyin derim çünkü türkiyede bu tarz çalgıların meraklısı az olduğu için zanaatkarları da açıkcası yolunacak kaz bulunca allah esirgemesinler ii yolmaya çalışıyorlar.

ben ne yaptım.

facebooktan ,youtube, e-book sitelerinden yararlandım. kendi kendime 2 haftada iyi duruma geldim.

nota dizilimi bass gitardakiyle aynı olması ve geçmişte bass gitar çalma deneyimimle birleşince kendi çapımda bişileri elde ettim sanırım.

john higgins in lee rocker ın dvd leri ve kitapları nette mevcut.

hacettepe, itü,istanbul,mimarsinan üniv de eğitimcilik oyunu oynayan ama hiç yardımcı olmayan zanaatdaşlarıma ve enstrumanı arşe yle değil de elimle (slap and fingering) ile çalış düşüncemden ötürü beni aşağılamalarından dolayı teşekkürü borç bilirim.

youtube da stray cats,lee rocker , reverend horton heat, surf music gibi hint kelimelerle jazz tadında upstraight bass (kontrabas) çalmayı rahatlıkla kimseye muhtaç olmadan öğrenebilirsiniz.
 
Geri
Üst