Gitar Çalmak Istiyorum

naptın ya yeni başlayacak bir arkadaşın hevesi bukadar kırılır mı? öğrenmek istiyor işte
Çalsın canım! Benim çalmasına bir itirazım yok zaten. Sorduğu sorunun cevabı o kadar basitti ki yazmadan yapamadım. Benim kızdığım konu çok hazırcı yeni bir nesil yetişmesi. Klasik gitar ile akustik gitarın farkını "google" da yazsan karşısına binlerce bilgi gelir .. Bana biraz "Armut piş, ağzıma düş" deyimini hatırlattı. ;)
 
Benimde birkac tavsiyem olabilir :)
- Butceni belirle ve ona göre alabilecegin en iyi gitari al, hevesin kacar, baslangic icin cok ucuz al sonra iyisini al, elektro/akustik ögreneceksin ama klasikle basla gibi seylere ben aldiris etmedim, bence sende etme. Ne calmak istiyorsan o gitarla basla. Sevdigin sanatcilarin albumlerinde kullanilan gitarlari arastir ona göre karar ver.
Youtube da arat, bakalim sevdigin parcalarin kisisel performanslarini baskalari hangi gitarla calmislar. Elbette baslarkan bir akustik gitar icin Martin almana gerek yok ama marketten 50 liralik gitarda alma, en az 300+ tl olsun ki oda klasik yada akustik icin gecerli...
- Mutlaka kursa git ki özel hoca imkanin yoksa, yalniz basima ögrenirim diye kendini kandirma, vaktin hevesin heba olur. Tek basina ögrenen yok degil ama istatislige vurdugun zaman dramatik bir sonuc cikar ortaya. Kurs hoca candir iyidir :)
- Baslangic icin bir iki sevdigin kolay parcayi ögren ki (akor ve belki solo) hevesin kirilmasin, motivasyon olsun sana
- Online kaynak dunya kadar var ama ciddi calismak istersen Selim Isim Gitar dersleri var youtube da. 100 ders.
- En önemlisi ciddi calis.

Kolay gelsin...
 
Levent hocam, söylediklerimi yanlış anlamayacağınızı umarak birkaç şey söylemek istiyorum. Gitar çalmak istiyorum ama kendi kendime öğrenmek istiyorum diyorsunuz. Kendi kendine herhangi bir enstrüman öğrenmek büyük özveri ister. Gitar çalma işine başladığınızda göreceksiniz ki hem teorik hem pratik anlamlarda kafanızda birsürü soru işareti oluşacak. Daha işin en başından birilerinin size klasik gitarla akustik gitar arasındaki farkı açıklamasını bekliyorsanız bence yolunuz çok uzun. Eğer kendiniz enstrüman çalmak istiyorsanız çok fazla araştırma yapıp çok fazla okumalısınız ki hoca eksikliğini giderebilesiniz.
 
İnsan kendi kendine öğreniyor aslında ama Hoca'da yol yordam gösteriyor. Hangi sırada ilerlemen gerektiği, hangi teknikleri öğrenmen gerektiği, zorlandığın yere şöyle yap daha kolay olur, bunu yapma ilerde bununla karşılaşıcaksın gibi tavsiyeler ile yolcuya rehber oluyor. İçinde tomurcuklanacaksa tomurcuklanır. Caban varsa olur. Her sene 100.000 kişi başlar sene sonuna 100 kişi bitirir. Böylede zordur. Pop gitar çalmak kolaydır. O 100 kişinin 90 pop gitar takılır. 10 kişide daha çok öğreneceği şeyler var diyerek riffler, armoni, alıştırmalar, videolar içinde kaybolur..
 
Geri
Üst