Nokiasupersound Müzik Yarışması

Aylarca hatta yıllarca uğraşarak bi emek harcıyosun sonuçta kendine ait bişey üretiyosun. . . ürettiğin bu şeyin başkaları tarafından beğenilmesi ve eleştirilmesi çok güzel . . .Yarışmadaki şarkıları dinlerken ilk 1 dk'sını değil şarkının tamamını dinledikten sonra yorum yapalım arkadaşlar.Çünkü şarkının tamamını dinledikten sonra o ruhu hissediyorsunuz . . .şarkının başında sıkılır fakat bütününü dinledikten sonra tüm düşünceniz değişebilir.(Bu sadece ufak bi öneri) . . .Ayrıca DREAMER hakkındaki yorumlarınız için saolun arkadaşlar. . .
 
Merhabalar....
ucube rock grubu gulyabani olarak bu seneki nokiasupersound yarışmasına "kuyu" adlı parçamız ile iştirak etmiş bulunmaktayız. öte yandan şarkı daha yeni yüklenmiş olduğu için sanırım pazartesiden önce listede olmayacak. bir süre internetten uzak kalacak olmam (olmamız) sebebiyle biraz erken bir "duyuru" olmuş oldu o ayrı :)

katılan herkese başarılar....



________________________________________________
http://www.myspace.com/gulyabani
http://www.purevolume.com/gulyabani
http://www.last.fm/label/Gulyabani/
 
nss '06

Herkese merhaba,

Burada bir kaç mesajda benden bahsedildiğini yakaladığımda zevkle okumaya başladım, işin çığırından çıkması yönünde ilerlemesinden rahatsız oldum. Geçen sene nss'ye katıldığım zaman sadece bir ya da iki mesaj atmıştım.

Geçen sene nss, sonucunda bende çok hoş bir hatıra bırakmadı. Jurideki -ismini asla vermiyeceğim- kimilerinin parçaları dinlerken, dinledikten sonra, daha parçanın 10. saniyesinde yaptıkları yorumları hem o sırada orada bulunan hem çevre itibari ile sözüne inanacağım kaynaklardan duyduğumda oldukça tepkili davranmıştım.

Sonra çerçeveyi çok kırmadan kimin için müzik yaptığımı düşünerek, olayı yeniden gözden geçirdim.

Ben şöyle düşünüyorum, nokia süpersound, son derece motive edici, çok güzel ödülü olan, Türkiye için fazla lüks ve tam nokia'ya yakışır bir yarışma. Etrafınızdaki olayları takip ediyorsunuz, nasıl yarışmalar olduğunu, ne kadar uyanıklıkların döndüğü sahteliklerin olduğunu biliyorsunuz. nss gibi yarışmaların, sing your song gibi yarışmaların çok daha fazla olmasını dilerim. Yarışmak için değil, ben bu organizasyonda, kimler neler yapmış diye dinliyorum. Olayı sanki türkiye çapındaki tüm bizim kafadaki insanların birbirlerini buldukları bir tanışma kaynaşma platformu gibi düşünüyor, olaydan keyif alıyorum. Sonunda da çok güzel bir ödül var, bu da yaşadığımız gündelik sıkıntıların, bizi dibe çeken zorlukların üstesinden gelebilmek için hoş bir neden oluşturuyor.

İyi olsun kötü olsun detone, betonarme, kütük, sabun, özenti, zibidi, harika, muhteşem, ne olursa olsun burada biz yani türkiyenin minicik bir kısmını temsil eden rock müzik sever, bu uğurda cebindeki 3 kuruşa gezeceğine gitar almak için biriktiren, ne bileyim ailesinin git düzgün işe gir adam ol baskısına karşı çıkıp müzikle bir yere gelmeye çalışan, haliyle istesek de, istemesek de, kabul etsek de, etmesek de duygusal insanlarız. Nice insanlar tanıyorum müzikte çok kabiliyetli ama Türkiye'de müzik yapılmaz diyerek girip işe kamburu çıkan çalışan, harika jazz gitaristi olup televole yıldızı insanların arkasında 4 akora evini geçindirmeye çalışan. Bunları hepimiz görüyoruz.

Neticede bu yarışmayı kim kazanırsa kazansın zaten biz kazanıyoruz. Bizim sevdiğimiz dinlediğimiz, çaldığımız müzik kazanıyor. ister rock olsun ister rap neticede açmadıkları kapının ardında her sene 400 küsur adet katılım ile bizler varız. Biz o kapıyı itip açmak yerine birbimizle uğraşırsak bence kaybederiz. Haliyle herhangi bir yarışmacıya herkesden önce destek olması gereken diğer yarışmacıdır bence.

Kısasa kısas, bize davranıldığı gibi davranırız gibi düşünürsek, o hoşlanmadığımız şeyin ta kendisi oluruz. Değişen bir şey olmaz diye düşünüyorum.

Okuduğum kadarı ile Meyan grubu pasaj ya da birinci ile anlaşmak üzereymiş, pasaj müziktekilerle konuşup öğrendiğimde onlar için sevindim. Bence yine de yarışmada kalabilirlerdi bir kişi bir kişidir, ne kadar fazlayız o kadar iyiyiz diye düşünüyorum. Piyasanın hangi mantıkla iş yapacağına karar verdiğini bilmediğim bir çok projeye, tomarla para akıtıp tepe taklak giden tonla şirket var. Ama biz burada çizeceğimiz tablo ile belki de nihayet bu insanların dikkatini çekeceğiz.

Birbirimizi ezersek, söversek, itip kakarsak, hem enerjimizi bu yöne boşuna harcamız oluruz, hem de başka fırsatları kaçırırız. Benim parçam kötü olsun, vokalim kütük olsun farketmez, ben buradayım, hepimiz buradayız. Turkrock adı altındayız. belki de birinci yarışmanın bana kattığı tek şey budur. 13 yaşındaki kızları kendine aşık etsin diye müzik yapmayan, öyle ya da böyle şarkısında istediğini söylemiş adamların haberleri olmadan toplandığı bir komünite oluşturduk. Sahte, ağlamış duygu sömürecek parçalar yapmadan buradayız.

Evet hepimizin kayıt ekibine, vokal koçuna, aranjöre, prodüktöre ihtiyacı vardır belki. Zaten ihtiyacımız olmasa öyle bir meslek dalı olmazdı. Türkiye'de şartlar böyle her şeyimizi kendimiz, kendi imkanlarımızla yapmak zorundayız. Bu kadar zor şartlar altında, bu kadar haksızlıkların içinde yine de en azından birbirimizi bulabileceğimiz, destek olabileceğimiz bir ortam yakaladığımız için şanslıyız.

Mutlaka takip edenler yakalamıştır, şubat ayında Los Angles'ta Nokia yarışmasının benzeri düzenlendi. Sadece Rock müzik üzerine. juri Bon Jovi'ydi. 3 haftada ellerine ulaşan parça sayısı 4900 civarıydı. Ödülleri albüm ve bon jovi ile turneye çıkmaktı.

Bizim burada şartlarımız zor ama bir o kadar da kolay esasında.

Sözümü bağlıyorum; ben kimsenin reklama ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum, ben şahsen çoğunluğu zaten biliyorum, sitelerinden sağdan soldan, işte bu yarışmadan demolarını, parçalarını dinliyorum. Bu sitenin bu bölümünün de mantık olarak konu ile ilgilenenler dışında büyük kitlelere ulaştığını pek zannetmiyorum. Karanlıkta birbirmizle konuşuyoruz başkaları da dinliyor sanıyoruz sanki.

Şu beni çok seven ama benim sitemdeki üyelerin arasında görünmeyen redd grubunun forumunda cirit atan çotanak hatunu da benim siteme bekliyorum, orada yazacak tonla konu var.

Sonuç olarak hepinize sadece bu yarışmada değil, müzik hayatınız için başarılar diliyorum. İyi ki buradayız, iyi ki bu müziği seviyoruz ve yapıyoruz.

Hepinize iyi günler dilerim.
 
yazınızı çok güzel ve anlamlı olmuş.dilerim dikkatle okunur ve desteklenir.elbette bu yarışmalar olmalı.vede giderek büyümeli ama kalitesinden ve çizgisinden ödün vermeden.duruş saglam olmalı.tüm katılımcılara başarılar dilerim.
 
nokia için birşeyi unuttum.aslında tüm tv kanallarında reklam yapabilirler vede yapmalılar.o zaman herkes en azından duyar ve ilgilenir .bu ne imiş diye en azından ben öyle düşünüyorum.çünki bu tip yarışmaları halkımız sever.yanılıyormuyum acaba?
 
Faruk çok doğru ve anlamlı konulara değinmişsin. Umarım bu sözlerin, çoğumuzun farkında bile olmadığı bazı gerçekleri öğrenmemiz için bir adım olur. Belki gerçekten birbirimizi yemeden de birarada olabileceğimiz günler vardır.
 
bende destek veriyorum ama bence bu tarz yarışmalarda halk oylaması olması çok saçma!! ne yani amatör bi grubun arkadaşı çok diye onun elenmemesi saçma diil mi?? zaten ben eminimki bi gruptan en az 50 kişi farklı üyelikler açıp kendi gruplarına oy vericekler... sonuçta bunun önüne kimse geçemez... yarışmaya katılan tüm gruplarda bu konuda bence sıkıntılıdır... herkesin başına gelebilir bu olay sonuçta... bence halk oylaması çıkarılmalı...
 
fan_muse_fan demiş ki:
bende destek veriyorum ama bence bu tarz yarışmalarda halk oylaması olması çok saçma!! ne yani amatör bi grubun arkadaşı çok diye onun elenmemesi saçma diil mi?? zaten ben eminimki bi gruptan en az 50 kişi farklı üyelikler açıp kendi gruplarına oy vericekler... sonuçta bunun önüne kimse geçemez... yarışmaya katılan tüm gruplarda bu konuda bence sıkıntılıdır... herkesin başına gelebilir bu olay sonuçta... bence halk oylaması çıkarılmalı...

Aynen katılıyorum .Halk oylaması olmamalı.yada bir telefondan yada mail dan(artık nasıl yapılacaksa) sadece tek mesaj gönderilmeli(mümkğünaktı olmadığına göre Halk Oylaması kalksın) derim
 
halk oylaması jüride bir oy yerine geçiyor sanırım aksi takdirde zilyon tane oyunla oylama yapılır saçma olur...birde bence bu site bozuk ya da arızalı ben şahsen playlist falan yaptıramadım arada da açılmadığı oluyor sitenin...bu arada bizde Taşmektep "Kuyu" ......türk treşi başa güreşir:)
 
Geri
Üst