Pre-amp Almalı Mıyım ?

Merhabalar direk konuya giriyorum benim ses kartım esi juli@ ve guitar rig kullanıyorum ayarlar resimdeki gibi sample rate 96000 de latency ise 256 da latency 128 yaptığımda pıtırdılar meydana geliyor ara ara kesiyor ve geçikme 5.4 ms ben memnunum.Gitarı direk ses kartına bağlıyorum pre-amp veya başka bir cihaz almalı mıyım ? yada tavsiyeniz nedir , yavaştan girmek istiyorum kayıt işlerine şimdiden eyvallah ... :)
 

Dosyalar

  • gr5.png
    gr5.png
    117.7 KB · Gösterim: 478
Son düzenleme:
9600 değil 96000 olacak ve gereksiz seviyede yüksek. 44100 128sample yeterli, üstü tamamen gereksiz ve sistem için boşuna yorucu olur. Tondan memnunsanız problem yok ama bazı arkadaşlar Preamp alıp, kabin simülasyonu olarak IR kullanıyor, örneğin preamp alıp, guitar-rig'den sadece kabin ve efektleri aktive edebilirsiniz, ton ve hissiyat iyileşecektir. Ben çok guitar-rig seven ve anlaşabilen biri değilim, tabii tercih sizin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Düzelttim eyvallah ... 128 yapıncada müzik dinlerken yada guitar rig acıkken sanki kabloda temassızlık varmış gibi çatır çatır yapmaya başlıyor.
 
Anladım, aslında yapmaması lazım ama 256'da problem yoksa o zaman 256 olarak bırakın ama diğerini yükseltmenize kesinlikle gerek yok, kayıtta da 44khz'den üste çıkmaya hiç gerek yok, çoğu sistem zaten 48khz üstünü göremez, görse de farkı anca ekstrem seviyede iyi sistemlerde üst DAClar'da farkedilir ve fark da inanılmaz değildir. 44khz zaten spektrumu sıkıştırmadan komple alıyor, önemli olan mikrofon, arabirim, kayıt tekniğinin iyi olması.
 
Ek bilgi olsun; 48k ve 96k örnek oranları video kare oranları ile orantılı olduğundan genelde ses-görüntü produksiyonlarında kullanılır. 96k'nın şuan müzikte hiçbir anlamı yok arkadaşın dediği gibi. Hatta 44.1k ile 1m örnek oranı yapsan kıyaslasan o farkta bile farkı duyman yine çok çok çok zor. farklar 22kHzin üstünde oluşuyor çünkü.
ayrıca kayıt için 256 buffer size yeterli olacaktır. 128 bilgisyarı çok zorlar, üzer.
 
cubase kullanıyosan asio driverla ilgili gecikme sorunları oluyordu hatırlamıyorum bakarsın ilgili konular bulursun. o preamp yerine bence git bi focusrite ses kartı al,saffire pahalı gelirse scarletlere bak.
 
Amfisi olamayanlar veya kullanmayanlar genelde iyi bir ses kartı alıp Guitar rig, Amlplitube vs gibi yazılımlarla istedikleri gitar tonunu yakalamaya çalışırlar. Yalnız gitarınızı ses kartına arada herhangi bir preamp olmadan direkt olarak girerseniz stereo kayıtta sadece R veya L kanallarından birinden ses gelmesi muhtemeldir. Bu yüzden sesi süzüp yükselterek R ve L olarak net bir şekilde bilgisayara girişini yapmak için orta halli bir preamp faydalı olur.

Bu arada POD UX2 vs kullanıyorsanız preamp'a büyük ihtimalle gerekte kalmaz

81Tx5lnHr6L._SL1500_.jpg
 
Ses kartım esi juli@ ama pod ux2 de 10 numara ses kartı uzun süre bekledim ama ne maddi durum düzeldim nede uygun bi ilan bulabildim
 
Pre-amp almak gecikme ya da çıtırtıları ortadan kaldırmaz. Çıtırtıların nedeni düşük buffer size oranı kullanırken işlemcinizin yetersiz gelmesi malesef. Bu arada sizin de belirttiğiniz gibi sample rate arttıkça bilgisayar rahatlar, yani 96khz'de 44.1'den daha rahat çalışırsınız, ama bu defa da yaptığınız kayıtlar çok yer kaplar, hatta ssd disk kullanmıyorsanız hard diskinizin 5400 ya 7200 rpm'lik dönüşleri bu yazma işlemine yetmeyebilir, o zaman da sistem kesilmeleri (overload) yaşarsınız. i5-i7 işlemcili bir pc'de 128 buffer ve 44.1 khz'de sorun yaşanmaması lazım. ses kartınızın driver teknolojileri de etkili tabi, mesela RME Hammerfall teknolojisi sayesinde firewire akıcılığında usb arayüz sunabiliyor.
 
Eyvallah bilgilendirici bir mesaj oldu.Bir tane pod x3 alıp onu kullanmak istiyorum sanırım benim için daha kullanışlı olacak.
 
bende öyle düşünüyorum araştırdım ve amatör video kayıtlarını pod x3 ile alınan kayıtları dinledim gayet başarılı benim için fazla bile bu arada İntel Core 2 Quad Q8300 2.50 ghz işlemci ve 8 gb 1333 mhz ram , 1.5 tb 7200 RPM harddisk var bilgisayarımda
 
bende öyle düşünüyorum araştırdım ve amatör video kayıtlarını pod x3 ile alınan kayıtları dinledim gayet başarılı benim için fazla bile bu arada İntel Core 2 Quad Q8300 2.50 ghz işlemci ve 8 gb 1333 mhz ram , 1.5 tb 7200 RPM harddisk var bilgisayarımda
Bilgisayarınızın özellikleri normal prodüksiyonlar için yeterli seviyede aslında, bence ses kartınızı değiştirdiğinizde fazla gecikme azalacaktır, ses kartının driver özellikleri, usb arayüzü ile veri taşıma hızları modelden modele de değişiyor. O zaman önce kartınızı yenileyin eğer hala sorunlar devam ederse bi i5-i7 işlemci ile de bilgisayarınızı upgrade edersiniz. Guitar rig, amplitube tarzı efekt programları işlemciye ciddi anlamda yük bindiriyor. Line 6 ux2 ya da diğer modellerin üzerinde gelen pedal simülasyonları acaba bilgisayar işlemcisi ile mi çalışıyor yoksa DSP dediğimiz kartın kendi işlemcisi mi mevcut, bunu da öğrenseniz iyi olurdu aslında...
 
İyi bir ses kartına 400 - 500 lira vermektense ( ses kartı olarak focusrite scarlett 2i2 düşünüyorum alanlar gayet memnun) pod x3 benim ideal çözümüm olacak pod sesi ve efectleri işletip pc ye göndereceği için pc ye çok yük bindirmeyecektir.hdd benchmark testi yaptığımda 40-50 mb/sn gösteriyor sanırım harddiskimde bi problem var pod x3 sahibi olduktan sonra bir ssd alıp bilgisayarında saniyedeki veri aktarım hızını baya bi arttırmış olurum.
 
Geri
Üst