bu mevzular hakkında yüksek lisans

müzik ile alakalı olmayan bir lisans programından mezun olup da müzik ile alakalı yüksek lisans yapan , faydasını görenler(profosyonel anlamda tabi) var mıdır?

Mesela biraz daha detaya girmek gerekirse , dokuz eylül üniversitesinin sitesinde "SAHNE MÜZİK VE GÖRÜNTÜ SANATLARI İKİNCİ ÖÐRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI" şeklinde bir yüksek lisans programı mevcut ,arayıp konuştuğumda 3 yıldır talep olmadığından bu programın açılmadığını söylediler ama bana sırf programın ismi bile fazlasıyla şaşalı geliyor yani kötüde olsa bu konularda bilgi verip iş hayatı ile bağlantısını kurabiliyorlar ise tezsiz programın ücretine değer gibi geliyor.

sözün özü bu konula ile alakalı yüksek lisans programları tavsiyeleri , tecrübeleri olanlardan bilgi rica ediyorum...
 
Ben de epeydir aynı konuyu araştırıyorum, yalnız benim bildiğim başka dalda lisans okuyup müzik okuyabileceğin tek yer miam. Gerçi orda daha bir müzik üstüne; mastering işleri ve konservatuar türevi bir eğitim veriliyor sanırım. 9eylülün de adı epey şaşalıymış. İş olanakları varsa güzel olur dediğin gibi...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
bu bahsettiğim bölüm sadece müzik üzerine lisans düzeyi mezunları olması gerekir gibi bir koşul aramıyor yani bunun yanında alakasız bölümlerden de alıyor sitelerinde uzunca saymışlar.

mesela duyduğum kadarı ile istanbul üniversitesi de müzik mezunu olmasını aramıyormuş tam olarak kontrol etmedim ama sonuç olarak bir çok üniversitede olabilir. Tam olarak müzik üzerine olduğunda (yani müzik teknolojileri vs gibi değil) genelde sanatta yeterlilik sınavı şeklinde bir aşama daha oluyor...
 
Geri
Üst