Phantom Power? Condenser Mikrofon? Usb Ses Kartı?

Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda bir focusrite scarlett 2i2, dinamik ve condenser mikrofon almayı planlıyorum. Yalnız nette izlediğim bir video da usb ses kartlarının gerçek phantom power üretemediğini, sadece condenser mikrofonları desteklediğini bu sebepten condenser mikrofonlardan tam verim alınamadığından bahsediyordu. (ingilizcem çok iyi değil yanlış yorumlamış olabilirim) Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba? Eğer tam verim alınamıyorsa akustik gitar ve vokal kayıtlarını sm 57 ile yapsam condenser mikrofon ile yapılan kayıtla arasında ne kadar kalite farkı olur yada fark olur mu?
 
Konu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim ama ucuz bir condenser ile Emu 0404 usb kullandım ve memnundum , hangi dükkana sorarsan sor sana emu yu 2i2 ye tercih etmen gerektigini söyliyebilirler ki fiyat olarak ta üst bir ürün düşünürsen 300tlye acil bir süre için satacagım .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
eyvallah kardeşim sağol da ben ses kartı seçimi değil mikrofon dayım :) yurt dışından alacağım için zaten uyguna gelecek. teşekkür ederim yine de.
 
İzlediğin videoyu buraya asabilir misin? Ben de merak ettim durumu. Ben Line 6 Ux2 ses kartı ve SE Electronics X1 condenser mikrofon kullanıyorum. Fakat ses seviyesi konusunda falan bi tatminsizlik yaşıyorum. Sebebi hakkında daha önce hiç araştırma yapmadım. Belki de bahsettiğin sebepten kaynaklanıyordur. Videoyu izlemek isterim.
 
Merhabalar hocam, videonun başından bahsettiğiniz kısma kadar izledim. Sanırım yorumlarken yanlış anlamışsınız. Orada ses kartının gerçek phantom power üretemediğinden değil de, korkulacak bir şey olmadığından bahsetmiş. Yanlış anlaşılmayı gidermek adına, phantom power'in condenser mikrofona güç sağlayan bir terim olduğundan bahsetmiş. "I feel like phantom power is misunderstood somethimes. Its you know it's not a actual phantom." Sanırım siz bu kısma takılmışsınız. Orada not a actual phantom derken "Phantom" kelimesini hayalet anlamında kullanmış. Yani benim anladığım kadarıyla ses kartının herhangi bir yetersizliği söz konusu değil. Tabi bu benim şahsi fikrim.
 

3. dakikasında bahsi geçiyor. Tam çeviri yapabilr misiniz bilmiyorum. Tabi bu video ne kadar güvenilir o da ayrı bir konu.


Öyle birşey yok, USBler kondansatör mikrofonlar için son derece yeterlidir. Yeterli olmasa binlerce dolarlık USB ses kartları yapılmazdı.
Orada da espiri yapmış. Kastettiği şey: "aslında hayalet değil, korkmanıza gerek yok hehehehe" diyor.
 
Merhaba condencer mikrofonlar hassastir ve gitar kaydı zordur. Hatta kulaklıktan gelen sesleri bile alabilir. Enstrumanlar icin shure daha iyi olabilir.
 
shure sm57 ve rode nt1a, iki mikrofonu da edineceğim deneme yanılma yoluyla en iyi sonuca ulaşacağımı düşünüyorum. Tabi bu kayıt işi de ayrı bir dünya kaliteyi etkileyen bir sürü işlem var öğrencez artık :)
 
Geri
Üst