Douglas Coupland ve X Kuşağı

Bizler mahallemizde küçük hayatlar yaşıyoruz; marjinalize olmuşuz, katılmayı reddettiğimiz şeylerin haddi hesabı yok. sessizlik istemiştik, artık bu sessizliğe sahibiz.
Buraya geldiğimizde suratlarımız ergenlik sivilceleriyle ve çıbanlarıyla kaplıydı, bağırsaklarımız öyle bir düğümlenmişti ki bir daha görevlerini yerine getiremeyeceklerinden korkuyorduk. Fotokopi makinalarının yaydığı koku yüzünden, white-out kokusu yüzünden, evraklardan yayılan koku yüzünden ve karşılığında ufacık bir alkış alacağımız ama başarmak için kendimizi parçaladığımız o zorlu işlerin altından kalkmak için harcadığımız çabanın bitmek bilmeyen stresi yüzünden bütün sistemlerimiz iflas etmişti.
Alışverişle yaratıcılığı birbirine karıştırmamıza, sakinleştirici alıp cumartesi gecelerini video dükkanlarından kiraladığımız kasetleri seyrederek geçirirsek herşeyin yoluna gireceğini sanmamıza neden olan baskılara maruz kalmıştık.
Fakat artık çölde yaşıyoruz ve herşey çok ama çok daha güzel

X kusağı adlı kıtabındanK
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Genaration x
Shampoo planet
life after god
microserfs
poloroids from the dead
Gırl friend ın a coma
bazı kıtaplarıdır
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Adım jared, ben bir hayaletim.

Diye başlayıp.

Biz
Yakında bizi sokaklarda göreceksiniz, sırtımız gururla dimdik, gölerimizden gerçek ve güç ışınları saçılırken. Size benzeye biliriz ama bizi iyi tanımanız gerek. Kumların üzerine çizgiler cizip bütün dünyanın bu çizgilerin üstünden atlamasını isteyeceğiz. Vicudumuzdaki her hücreden gercekler fışkıracak. Safeway in kapısında, çiğneyip tükürdüğünüz eski ders kitaplarını parçalrı üzerinde diz çökeceğiz. Gelip geçenlere soru sormanın ve dünyanın dönüşü durana kadar da bu soruları sormaya devam etmenin önemini kavramaları için yalvaracağız. Yorugun, tükenmiş sistemi yıkacak yetişkinler olacağız biz. Radikal yeni dünyaya doğru sürünerek, çiğneyerek ve kazarak devam edeceğiz yolumuza. Zihinlerimizi ve ruhlarımızı taş ve plastikten keten ve altına çevireceğiz- buna inanıyorum ben. Bunu biliorum.


Diye biten kitabi

Yazarın ''Girlfiend in a coma'' komadaki sevgilim adlı kitabından
 
komadaki sevgilim

komadaki sevgilim adlı kitabını okudum ne aşk ama dedirtecek bir kitap bir gecede hayatı değişen karen adlı kızın hikayesi bence filmini yapmalılar :)
 
Geri
Üst