Huo Yuan Jia- Fearless (2006)

Ronny Yu'nun son filmi Huo Yuan Jia ya da İngilizce adıyla Fearless bizi bir kez daha Jet Li ile buluşturuyor. Freddy Vs. Jason, Bride of Chucky, 51st state gibi değişik yelpazelerde filmlere de imzasını atmış olan yönetmen bu filmiyle tam anlamıyla izleyicilere kendisini ispat etmiş bence.

Fearless, tam bir dövüş filmi. Ama filmde Jet Li varsa o filmin salt dövüş filmi olması zaten beklenemez. Hayatta verilen anlık kararların nasıl bir anda tüm yaşantınızı değiştirebileceğini gösteren dramatik bir aksiyon filmi bu. Dövüş sahneleri çok tatmin edici hatta öyleki bir yerde kendinizi kaptırınca sürekli kavga çıksın istiyorsunuz ;) Hero gibi destansı bir anlatım ya da ağzınızı açık bırakan tablo görüntüleri yok belki ama özellikle konusuyla derinden etkilenebileceğiniz bir film. Hatta dövüş sahneleriyle gaza gelip dimdik otururken bazı sahnelerde ise gözleriniz dolabiliyor, birbirine zıt duygu hallerini de yaşatabilmesi ayrı bir güzellikti.

Ronny Yu iyi bir film çıkarmış, Jet Li ise iyinin çok daha ötesi bir oyunculuk sergilemiş. Ülkemizde 4 Ağustos'ta gösterime girecek. Özellikle Jet Li hayranları kaçırmasın derim, şiddetle tavsiye ediyorum.
 
çok sağlam bir senaryo ,çok iyi dövüş sahneleri ve muhteşem bir final....
jet li hero ile kanıtladığı oyunculuğunu fearless ile en üst düzeye çıkarmış.filmde ne ararsanız var action, romantizm, dram ,intikam, hırs.özellikle dövüş sahneleri çok gerçekçi olmuş.sanırım o sahnelerde hakikatten kan gövdeyi götürmüş.yaşanmış bir hayat hikayesi olması da filme ayrı bir güzellik katmış.herkese şiddetle tavsiye ederim.
 
Geri
Üst