Setup Için Yardım

Arkadaşlar elimde ltd ec-500 var. Seymour Duncan pasif manyetik ve coil tap modifiyeli. Pedal setup kurmak istiyorum. Biraz hafif olarak rock (alternatife yakın) ve hard rock için.

Evde ise kullanabileceğim Ibanez tbx15r amfi var.

Sizce nasıl, nereden ve neleri deneyerek, değiştirerek başlamalıyım?
 
ilk olarak catalinbread sft öneriyorum. marshall ma serisi kullanıcısı olarak akıl sağlığımı kaybetmeye başladığım sıralarda, akıl sağlığımı korumayı başardı.
drive için wampler plexi drive öneriyorum, fuzzlara mükemmel bir platform hazırlıyor. aynısı catalinbread dls mk3'ün super bass kısmı içinde geçerli.
delay için ibanez de7 öneriyorum. (boss dm3 le karşılaştırdım, yanyana koymadıkça farkı anlayamazsın, çok başarılı echo modeu var) bu arada ibanez de7yi aldığında muhtemelen bir daha değiştirmezsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Pedallar hakkında pek bir bilgim olmadığı için size yeterli cevabı veremiyorum kusura bakmayın. 1-2 gün içerisinde gitarımla denemeye gideceğim sonrasında yorumlarımı iletirim size. Teşekkür ederim.
 
Tbx serisinin driveları bence muadillerinden iyi. Çok sert şeyler çalmayacaksan, driveları yetiyorsa drive pedalı almana gerek yok, tavsiye verilmiş zaten, işiniz görecektir.
Pedalı denerken speaker'ı aynı boyutta olan bir amp. ile denemeni tavsiye ederim, delay pedalı olarak tc electronics flashback veya mxr carbon copy öneririm, sound olarak farklılıkları var, kendi zevkine kalmış :) Eq işini görecektir, gitarın bas karakterli olduğundan değişik ton yelpazesi sunabilir, mxr 6 band eq bakabilirsin, almışken hepsi olsun dersen 10band öneririm.
 
İlk önce anfiyi değiştirmede çok fayda var. İbanez çok iyi bir anfi değil. Gitarına ayıp etmiş oluyorsun.
Önce iyi bir anfi al daha sonra ona uygun pedallar alırsın. Mümkünse kendi gitarını al ve müzik mağzasında 12inçlik anfi modellerini dene. Farkı o zaman göreceksin.
Örnek olarak Line6 Spider IV 30 modelini dene, benim gitarımın tonu ne kadar değişikmiş dedirtecektir sana.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Bu amfi hoşuma giden ve pek de eğlenerek uğraştığım alet değil, lakin benim de değil aslen. Ben ilk olarak bar programı için toplamayı düşünüyordum pedalları. Yani aslında direkt program için. Hani ona göre düşünürsek nasıl olmalı? Bu amfi işini her türlü öne mi almalıyım?
 
Biraz vintage ve canlı tonlara ihtiyacın var gibi geldi bana. Transistörlü olarak Tech21 TM30 veya 60, Fender Frontman gibi pedallarla iyi anlaşan amfileri denemeni öneririm. ucuz değilller ama pişman da etmezler.

Spider gibi dijital modelleyici amfileri iyice denemeden alma. Pedallarla anlaşamazlar, efektleri de üstündeki seçeneklerle sınırlıdır. Bazılarının da kaydettiğin tonlar arasında geçiş yaparken sorun çıkarma ihtimalleri var.

Ekonomik lambalı amfi öneresim var ama, evde kullanmak sorun onları da.
 
Geri
Üst