Manyetik Bağlantısı Için Yardım..

Elimdeki malzemeler şu şekilde:

2 humbucker, 1 volume, 1 tone, 5 way switch ve 1 dpdt

İnternetteki şemalarda net olarak bu bağlantı türünü bulamadım. Genellikle 3-way switch ya da pull-push, vb. kombinasyonları vermişler.

En yakın bulduğum şema şu şekilde ama tam emin olamadım, bir de DPDT switch'i bu şemaya nasıl eklerim çözemedim.

BXQYbL.jpg


Yapmak istediğim seçenekler şu şekilde:

- Aynı anda neck ve bridge açık kullanmak
- Manyetikleri coil split etmek.

Konuda uzman arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Eklemeyi unuttum: Mevcut şemada istediğim bütün özellikler mevcut açıklamasına göre, ama işte emin olamıyorum. DPDT switch'i iptal mı edeyim yoksa dursun onunla da farklı bir kombinasyon mu ekleyeyim?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkür ederim yardımınız için :) Fakat Dimarzio'yu da incelemiştim. Dediğim gibi 2 humbucker için sadece 3-way switch ve 5-way super switch kombinasyonu mevcut. Bana gerekli olan standart 5 way switch kombinasyonu.
 
Çok karıştırmana, super-switchlere filan gerek yok, DPDT veya SPDT kullanacaksan, fotolarda görünen "red-white"ları buradan söküp direkt dpdt potunun ayaklarına yanyana lehimlemelisin. Lehimlediğin kabloların hemen bir üst katını da topraklayacak şekilde lehimlemelisin. Örneğin, potansların yüzeyiyle lehimleyebilirsin. Böylece dpdt aktifken red-white'a ulaşan sinyali topraklamış yani coil-split yapmış olursun.

Başka hiç birşeye ihtiyacın yok. Bu durumda normal durumda bildiğimiz Gibson olur, dpdt aktifken single-coil'e dönüşürler. İstersen Telecaster gibi SS, ister Gibson gibi HH kullanabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Telecaster aklıma gelmemişti, bunu söylediğin iyi oldu. Bir de onların şemalarını inceleyim. Ben doğrudan H-H şemalarına yönelmiştim. Teşekkür ederim.
 
Tarif ettiğim gibi bağlamanız yeterli. Telecaster modlarında 2 single-coil olduğu için genelde humbucker-split olmaz. Aslında bu şekilde 8 noktali switche de gerek yok. Standard 3 noktalı 3-way switch de işinizi görür.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Elimde iki adet 5-way switch vardı. Onları değerlendirmek istedim açıkçası, switch masrafı olmasın diye. Baktım sonuç alamazsam mecburen 3-way switch alacağım. Sıkıntı buradan doğuyor zaten, 2 humbucker manyetiği, 5-way switch ile kullanmak. DPDT'yi kullanmama bile gerek yok aslında, onu anladım şemaları inceleyince. Artık hiç olmadı tek tek deneyip bulacağım.

Bu arada konuyla çok alakalı değil ama, forumda yedek parça satan arkadaş bulamadım. Bütün ilanları inceledim, herkeste aradığım ürünlerden sadece bir tanesi var. 2005-2007 dönemlerini hatırlıyorum da, forum cennetti resmen :)
 
Farketmez, hepsiyle bağlarsınız, 5way için de bağlantılar aynıdır. Yine siyahları gösterilen yerlere lehimlemeniz yeterli ama bu durumda 4. ve 5 pozisyon boşta kalır, Oraları da sap pozisyonu ile bir bağlantı yapabilirsiniz bu durumda. B(2si)NNN olur. Farklı ilginç bağlantılar yapılabilir ama meceraya girmeyeyim derseniz, yine buradaki şekilde bağlayabilirsiniz. Tek fark red-white'ı dediğim gibi bağlamanızdır.
 
Teşekkür ederim yorumlarınız ve ilginiz için. Girdik bir yola bakalım,, sonumuz hayır olsun. Manyetiklerim haftaya gelecek inş. Yine son gelişmeleri buradan paylaşacağım.
 
Geri
Üst