izmirdeki muzik magazalari?

İşte gitarcıda böyle bir durum hiç olmuyor.

Gitardan hiç anlamayan biri gitti, 550 dolara bir ibanez gösterdiler. Çocuk gitmiş başka bir yere. Orada demişler ki ibanez kötü gitar.

Çocuğa satış fiyatı 150 dolar filan olan 3 single manyetikli kötü bir kitarı 530 dolara mı ne vermişler.

Kazıklanmak böyle oluyor. Amatörsen, gitarcıya gitmeni tavsiye ederim.
 
Bence insan gittiği yere değil de kendi araştırmasına ve tecrübesine güvenmeli. Burada "şuraya gidin, buraya gidin kazıklanmazsınız" demek pek doğru değil. Elbette iyi bir alıcı, bir şeyi almadan önce "her yere" gidip sormalı, alacağı şeyi iyi araştırmalı, hatta hepsinden önce ihtiyaçlarını belirlemeli falan filan. Zaten bütün bunları yapan birini kazıklamak da o kadar kolay olmaz.
 
arkadaşlar sonuçta kazıklandığımız bir gerçek Avrupaya göre geçen sene aldıım yamaha rbx 374 almanyada 200 euro iken burda minimum 400 eurodan başlıyor.İzmir dekilere gelirsek çeşitlilik açısından trigon bir adım önde bence...
 
gerçekten ama trigondaki çeşitlilik tartışılmaz. aslında fiyatlar herkesin standart olarak ağızdan verdiği fiyatlar. asıl indirim cebinizden parayı çıkardığınızda oluyor.
 
Arkadaşlar ben de daha önce Trigon hakkında çok şeyler yaşadım ve bir kısmını buraya yazdım...

Geçenlerde ucuz bir gitar almak için gittiğimde beğendiğim bir gitarı gördüm. Fiyatı baya pahalıydı benim o anki bütçeme göre. Murat Abi hiç anlamadığım bir şekilde paramın olmadığını öğrenince bana öyle bir indirim yaptı ki aklım hayalim durdu... Gitar elimde mağazadan çıkarken "acaba ne kazık attı bana?" diyordum, haftalar geçti, o süre içerisinde indirim miktarını hesapladım, gitara baktım, hiç sorun yok... Murat Abi'ye sözüm var, fiyatı kimseye söylemeyeceğim, gerçekten o derece bir fiyata aldım...

kenna'nın dediği gibi cebinizde paranızla gidince sahne değişiyor... Ben ilk olarak ucuz gitar alacağımı söylediğimde "nakit-peşin" alacağımı söylemiştim, başka türlüsünü düşünmediğimi söylemiştim...

Benim kredi kartım yok, çok mutluyum, henüz taksitle alışveriş yapmışlığım da yok... Herkese de nakit alışverişi öneririm...

Bundan sonra da İzmir'de güvendiğim mağazalar arasına Trigon'u ekledim... Tabi bu herkes için geçerli olmayabilir...
 
ceaser20055 demiş ki:
vay be hocam trigondan memnun olan ilk insan sensin sanırım.ne diim darısı başımıza:D

Dediği gibi peşin para ile bilinçli, aklı başında bir şekilde gidince oluveriyor...

Lafım sana değil de; kredi kartıyla, ne alacağını bilmeden gidip, "abi vitrindeki JEM'i düşünüyorum" deyip 200liralık gitarlara da gözatıyorsanız adamlar da gıcık oluyorlar haliyle... Çok fazla "tecrübesiz" ve "art niyetli" insan var... Müzik mağazası işletmeceiliği Türkiye'de çok zor, ama Trigon'da sütten çıkmış ak kaşık değil... Yine de başımdan geçen bu güzel alışverişi aktarmak istedim...
 
Dediğim gibi, ciddi alıcıysanız ve cebinizde nakit varsa, indirim o zaman olur. Aksi taktirde zaten bir şeyin nakit olmayan fiyatı normalden yüksektir? etiket fiyatı da normalden yüksektir. Trigon a o kadar da bok atmamak gerek. Şimdiye kadarki bütün alışverişlerimde buna benzer indirimler yaptı murat abi. Ve ben genelde bütün dükkanları dolaşırım almadan.
 
arkadasimin bir anisi:
ibanezin prestige serisinde RG3120ydi sanirim, bu gitari almak için trigona gitmiş. neyse fiyatta anlasilmis. sonra murat sana yaninda case de vereceğim demiş- prestige serisinin ozel caseleri oldugunu bilmeyen bizim arkadasa. bizim eleman da hemen aklina gelen bir case modeli soylemiş murata. mutratta kafasinda tartip evet o casei vereceğim demiş. halbuki vereceği case orjinal prestige case ile karsilastirilamayacak bir case. bizim arkadasa boyle bir kazik atmiş. daha sonra uyanan ve sağdan soldan orjinal casei goren arkadasim caseine kavusmus. aman murata dikkat derim ben de. yani aslinda sadece murata değil butun saticilara dikkat. kazik yenebilir ama bunun boyutu onemli. :LOL:
 
Aslında müzik sektöründe esnaf anlayışı olduğu sürece kazık da elbette olacak. Bu kaçınılmaz. Sorun da buradan çıkıyor zaten. Bir alıcı kesim var, ki bu kesim genelde ticaret'in t'siyle bile ilgilenmeyen, hayatta en önemli şeyin müzik olduğunu düşünen, bütün insanların kardeş gibi yaşamasını isteyen tayfa (abarttım galiba :) ). Bir de esnaf kesimi var müzikte, işte bizi kazıklayan kesim :) Onlar da baya müzisyen aslında, az buçuk bütün enstrümanları çalarlar. Hatta bazıları çok süper çalar. Ama onlar "şöyle süper beste yapsam" ya da "sahnede şöyle tiplere girsem de millet bayılsa" diye düşünmezler. Onların derdi de başka.

Koyun kasap misali böyle gider bu. Tabi bu da benim fikrim. İllaki böyledir demiyorum.
 
Trigondan aldığım gitar sonucu yanında verilecek dendiği halde hiçbirşekilde Case verilmedi Murat***sağolsun onlara mal getiren Zuhal müziğe telefon açtım onlarda Trigona telefon açtılar ama tabi mal ellerinden çıkıp artık Trigonun malı olduğu için onlarında sadece benim memnuniyetsizliğimi iletmeleri dışında birşey olmadı birde yüzsüz gibi tabi araları bozulacak diye Murat bana telefon açtı bende çatır çatır yüzlerine yaptıklarını söleyince bintane kıvırmaca başladı ve bana en son dediği şey şuydu..

--Zorla mı al dedik sana !

Dediğinde zaten ben anladım o herifin nasıl biri oldunu olayı dahada büyütürdümde neyse sonradan gittim kendime ikinci el prestige case aldım bi daha trigondan alışveriş etmedim.

Aşşağıda da 10larca hardcase ölü bir şekilde yatmakta herkese aynı kazığı atıyor çünki orjinal case'ide 225 dolar gibi bir fiyata satıyor bu sevimli mi sevimli arkadaşımız.


Açın telefon zuhale adamlar size herşeyiyle kapınıza kadar göndersinler hemde Türkiyeye girmiş ilk elden alırsınız aletinizi üstüne başkalarının karınıda ödemek zorunda kalmazsınız.

Ayrıca dikkat ordaki aletlerin bazıları sıfır diye satılıyor fakat ikinci el, bi önceki satışta verdiğim gitarımı bir kere gittiğimde üzerinde diğer S470 modelleriyle aynı etiketi görünce anladım!
 
bu case muhabbetini bir den cok kişiden duydum.bundan sonra ben gitarım ıillede trigon dan alcam diyenler varsa önce case i sonra gitarı ellerine alsın sonrada parayı ödesinler.bu çakallara 225$ lık case i bırakmayın
 
Geri
Üst