Tc Electronic Flashback Delay Hakkinda

Biraz yanlış düşünüyorsun, yani çok fazla genelleme yaptın. Bazı ucuz pedallar var evet çok iyi iş yapan mesela mooer in yellow comp pedalı. Çok üst seviye değil ama geçen yıl sıfırını 100 tl ye almıştım kadıköy de bir mağazadan. fiyatının çok üstünde bir alet. Ama diğer yandan joyo ve mooer i flashback le kıyaslayıp aradaki farka değmez demek yanlış. Tabi birde şu var 600 liralık delay pedalını alıp 200 liralık amfi ile 400 liralık gitarda denersen eğer mooer in delayından bir farkı kalmaz :)
Valla ampeg gvt5 ve 2014 USA fender standard strat kullanıyorum, referans olması için fazlasıyla yeterli bir ekipman diye düşünüyorum. Pedal setup ımda kullandığım power supply da T-rex fuel tank jr. Tesisat kaynaklı seste feedback, hummm ya da benzeri sorunlar yaşıyorsan kullandığın adaptör ya da power supply da önemlidir. Joyo ve mooer'i flashback'le kıyaslayıp aradaki farka değmez demek neden yanlış onu anlayamadım sebebini söylememişsin, sadece yanlış demişsin.
 
Buna katılmıyorum pek, kalitesiz pedalda ya parçalara bağlı sıkıntı yaşanıyor ya da kullanım esnasında problemler vuku buluyor. Volume drop, switchlerin takılması ki bu konuda ehx bile kalitesiz sayılır, kalitesiz noise filterın sesin son demini yemesi, şebekedeki her problemi yansıtma vesaire. Tc'de hiçbir problem yaşamadım, tap temposuz yapamayan adamlar da var ayrıca.

Bir de şu var iyi kötü bir mooer olmuş 170-200 TL ucuz mu yahu, nerden alacağını bilirsen herşey ucuz. 170'e mooer flanger alacağıma 300'e EVH phaser almışlığım var.
Dore müzik mooer ve joyo da nakit aldığında güzel indirim yapıyor. Kaldı ki bu aletlerin ikinci eli zaten çok daha uygun fiyata rahatlıkla bulunabiliyor "100 liranın altında" diye belirtmişim. Döviz yükseldikçe zaten pedal fiyatlarının hepsi yükseliyor 150-200 gibi rakamlar hiçbir şey değil artık. Hepsi bir yana şebeke problemleri kullandığın power supply ve kablolarla ile de alakalı. Mooer delay pedallarının hepsini denemiş ve noise vb sorunlarla karşılaşmış gibi konuşuyorsun, bu çok yüzeysel bir bakış. Tap temposuz yapamayan arkadaş tap temposuz alsın demedim zaten, saçma olur :)
 
Her şeyin en iyisi olsun derken baya ciddi bir masraf çıkıyor bilmem farkında mısın? Ben olsam Joyo veya Mooer delay alıp yanına bir looper koymayı düşünürdüm. T.C electronic kaliteli ancak aradaki fiyat farkına değer mi? Hayır, değmez bunu flashback sahibi biri olarak söylüyorum. Delay alırken şu olsun bu olsun diyip 80 özellik sıralıyorsun ondan sonra hiçbirini kullanmıyorsun. Flashback'te tele vurarak tempo ayarlamayı taş çatlasın 2 kere kullandım o da özelliği denemek içindi. Mooer'in delay pedalları çok çok güzel, karar vermeden önce mutlaka denemeni tavsiye ederim. Üstelik bu pedalların yığınla ikinci eli var, hepsi 100 liranın altında neredeyse kullanılmamış pedallar. Millet elinde gezdiriyor o ona satıyor o ona satıyor, ucuz olduğu için kimse çok üstüne düşmüyor. Ama delay pedalına 500 lira bayılınca kimse kolay kolay satmaya yeltenmiyor ve o çok kaliteli pedal oluyor :D

Hocam bana mı yazdınız anlamadım bunu ? :) Ben yine de açıklama yapayım. Bende zaten Line 6 Echo Park var. Neredeyse stopmbox boyutlarında olup en çok özellik bulunan pedallardan biri. Ha ben bu özelliklerin tamamını kullanıyor muyum ? Özellikle clean'lerde dot delay'dir, reverse delay'dir bunları ciddi şekilde kullaıyorum. Drive'da sadece analog delay modellemesini hafif ekliyorum. Flashback'i de açıkçası sırf merakımdan soruyorum :)
 
X4 kesinlikle yeterlidir.
Flashback te looper la delay i aynı anda kullanamıyorsunuz, loop aktifken delay modundan çıkıyorsun, x4 de ikisi aynı anda kullanılabiliyor.

Loop yeterli mi ? Size bağlı ben rc3 ü yolladım bunu aldıktan sonra , hani 3-5 akor kaydedip üstüne bişeyler çalmak amacınızsa sizede yeter, kayıt alamazsınız bilgisayarınıza atamazsınız; ama artık heryerde backing track var youtube da bile her tarz backing track var. Gitarla aynı odada bilgisayarınız varsa bence yeterli olur.

Arkadaşlar merhaba hali hazırda konu varken yeni konu açmayayım dedim. Delay pedalı arıyordum ben de bir arkadaş flashback x4 önerdi. Aslında sadece delay değil reverb de arıyorum. Bir yerde bu flashback x4 e ton print ile atılan bir preset sayesinde pedaldan 4 farklı modülasyon efekti alındığına dair birşey okumuştum. Böyle bir şey mümkün mü? Mümkünse ne kadar verim verir?
 
Geri
Üst