Impedance Transformers-attenuator?

Bu ikisi hakkında pek fikrim yok malesef.
Kendime bir theremin edindim ve efekt eklemek istedim(delay,reverb..). Efekt pedalı ve prosesör bağlantısı için bazı bilenlere danıştım ama elimdeki theremin biraz dandik olduğu için nrmal olarak efekt bağlantısı pek mümkün değilmiş.



Bana yazılan mesajı buraya aynen yapıştırıyorum;

He had to through an impedance transformer 32Ohms:10000Ohms and a 20dB attenuator to obtain line level. For guitar level, a further 20dB attenuation and a 7kHz low pass filter would be required.

You have to build that yourself from 1960ies radio equipment. Old tube radios are full of impedance transformers, you just need to identify them by reading the schematics. For the attenuator, simple engineering skills (9th grade, Ohm's law) are required if you want to do that.

Konuda bahsedilen kişi şu videodadır;




Nasıl yapılır bilmiyorum ama bu konulardan anlayan birileri vardır forumda diye düşünüyorum.
 
Hocam anladığım kadarıyla 32Ω/10kΩ dönüştürme oranına sahip empedans trafosu ve 20dB lik düşüm sağlayacak bir attenuator ihtiyacından bahsediyor. Attenuator forumda bulabilirsin tabi bulacakların gitar amfilerinde ses düşümü sağlamak amaçlı işini görürmü bilemem ancak empedans trafosu için aşağıda linkini verdiğim arkadaşlarla irtibata geçebilirsin. Eğer elektrikle haşır neşir bir insan değilsen senin yapabileceğin bir iş değil malesef trafo işi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Malesef anladığım bir konu değil ve neyi nasıl yapılacağı konusunda da en ufak fikrim yok.
Forumda yardımcı olacak birileri çıkar diye düşündüm ama yok sanırım pek.
 
Adam burda sana sinyali line seviyesine çekmek için 32:10.000 dönüştürme oranına sahip bir trafo ile empedansi dönüştürmen ve sinyali 20 dB zayıflatmak gerektiğini söylemiş, hatta dahada ötesinde 7khz alçak geçiren filtre önermiş. Şimdi bunları empedans trafosu, L-pad ve alçak geçiren filtre ile yapabilirsin fakat daha bu terimleri bilmezken bu pek mümkün görünmüyor. Baya bir arastirman gerekmekte.
 
Geri
Üst