Presence Gururla Sunar Ilk Tüplü Preampım"yeni Kayıt Ek

slm

ellerim kaşınıyor sevinç hüzün umut karma karışık duygular içindeyim bekliyorum kutu ve soketlerin gelmesini anfiyi masadan söktüm istifledim.
aman sabahlar olmasın :twisted:
 
slm

kutu ve soketler geldi. kutuda telecaster52 ile alakası olmayan havanın sıcağı yüzünden kutuyu koyduğu koli kutunun boyasına yapışmış ince katta olduğu için açtığımda cırt diye aldı boyalarını dün bütün gün zımpara ile düzelttikten sonra 2 kat boya ve az öncede son olarak bi kat daha attım kutunun boyası bitti.
 
slm

kutu bitti iç dış fotolar....


00jh0.jpg


001qz4.jpg


002ss9.jpg


003wv8.jpg


004bu6.jpg


005au0.jpg
 
Güç katı ile ampli devresinin arasını ayırırsan hum olayını toptan imha edersin. Gerçi kutusuzken de gayet gürültüsüz çalışıyordu devren. Tebrikler!
 
slm

valla şuan için işlevi önemli sonuçta masa üstünde dururkende çalışıyor
kutu faraday kafesi etkisinin yapsın bide dış etkenlerden korusun gerisi şuan için çokta önemli değil benim için...
 
slm

shakti demiş ki:
Şu faraday kafesi nasıl bişey? kuş kafesi gibi bi şey mi? Biraz açarmısın?

demir kutu yada bakır tellerden örülmüş tel ile boşluk bırakmadan bi kutu veya oda oluşturulur.bu demir yada bakır teller topraklandığında eğer içine cep telefonunla girip bakarsan cep telefonun çekmez. işin özü dışardaki manyetik radyo vs... tamamını izole eder..
 
Evet bildiğin belli yanlız küçük bir düzeltme yapayım istersen. Faraday kafesi daha çok yüksek frekans izolasyonu için kullanılan bir şeydir. Senin yaptığın ortam gürültüsünü (noise) izole etmek amaçlı yapılan olaya daha çok ekranlama (shielding veya noise shielding) denilebilir. Ayrıca kutu değil daha çok elek ya da kefes çeklinde yapılır vede daha çok audio değil Rf sinyal ya da parazitleri filtre etmek için kullanılır.
 
telecaster52 demiş ki:
Norton_Antor demiş ki:
açıkçası biraz dandik görünüyor ama bu ilk yaptığın sonuçta.ileride daha astonishign,amazing,fascinating sonuçlara ulaşacağından şüphem yok :D


dandik görünüyor olabilir fakat görüntünün sese bi etkisi yok sanırım. varmı?

bu preamp gerçekten harika.


ben kötü olduğunu söylemedim zaten.espiri yapılınca anlayın.hani gerekiyor.


:D
 
slm

aletin kontrollerini yazayayım soldan sağa doğru

Input - Gain - Presence - Middle - Bass - Treble - Clean/Distortion SW - HiGain Sw - Output

HiGain açıkken gaini 2 ye katlıyor solo ve özellikle hamer on lar sanki pena ile vurmuş gibi berrak çıkıyor.kapalı iken ritm uygun bir ton oluyor.
 
Geri
Üst