Bass Gitar Ve Amfi

Hocam Bongolara baktım HH manyetik benim çalacağım müzik için biraz ağır kaçar gibi bütçeyi biraz daha arttırıp Fender American Feluxe JB 5 veya başka bir gitar yanınada 2. el amfi düşünüyorum.Var mı başka gitar öneriniz ?
Bongo H-S bakabilirsin bulmak daha zor ama şansın varsa çok iyi olur o gitar.
http://www.basmarket.com/Fender-DLX-Jazz-Bass-V-Telli-RW-CAR,PR-1577.html ( Amerikan olmayan modeli.) Fikir edinmen için : ve
Amfi: http://www.muzikenstrumani.com/Markbass-Micromark-801-Kombo-Bas-Gitar-Amfisi_7426.html#0 veya http://www.muzikenstrumani.com/Hartke-Hartke-EHMH-210-C-HyDrive-Kombo-Bas-Gitar-Amfisi_4395.html#0


+ Murat Çopur kullanıyor Fender Delüx Jazz Bass'ı ona bakabilirsin daha çok fikir edinmek için.
 
Son düzenleme:
Hocam tercihim safkan gitardan yana meksika istemiyorum.Bongoları biraz araştırayım Fenderin Americanı'nı Deluxe değilde Standart V alsam nasıl olur ?
 
O zaman son olarak şöyle olacak
Gitar: Fender American Deluxe JazzBass V
Musicman Bongo HS
Bu ikiliden biri
AMFİ Olarakda(Büyük ihtimal 2. el )
Markbass Micromark 801 Kombo
Hartke EHMH 210 C HyDrive Kombo Bas
Amfiyi araştırmaya devam edeceğim ama gitar büyük olasılıkla Fender olacak Fender hayranlığımı gizleyemiyorum :)
 
Fender'in o kadar parayı hak etmediğini düşünürdüm hep bu gitarı görene kadar :) Fender American Deluxe Jazz Bass V + Musicman Bongo 6 HS alıp gitar konusunu tamamen kapatmayı düşünüyorum. ( 4 telli precission ve 6 telli fretless da ekleyebilirim daha sonra :rolleyes:)
 
Kerem Köseoğlu 'nun hazırladığı grafikler vsr fikir vermesi için paylaşayım :)
screen-shot-2012-09-15-at-11-13-22.png
screen-shot-2012-09-15-at-13-04-16.png
 
97 yılının Bass Player dergisinde çoğu ünlü markaların 5 kriter ( fiyat,çalınabiirlik,si teli,işçilik,elektronik) üzerinden değerlendirmesi vardır,efsanedir ve çoğunu çok iyi bildiğimiz markalar sürünürken MM stingray mükemmele yakındı.
http://www.soundporter.com/BP-Jan-1997.pdf
Kendim de MM bongo 5 HS ve Yamaha trb 5p kullanıcısı olarak ikisini de önerebilirim.
Bu arada bahsedilen markaların ;Fender,Lakland,MM,Yamaha...arasında sertlik-yumuşaklık farkından ziyade ton farkı çok daha fazladır.
 
Geri
Üst