Metin Türkcan Ve Setup'ı ??

Ben dememişmiydim 5150 kullanıyo diye :D
Piezo manyetik alanı değilde gitardaki titreşimleri sinyale çeviren bir tür pick-up.
Ben takmıştım gitara piezoyu clean, manyetikleri drive ile ayrı anfilere bağlayın muhteşem sesler alacaksınız.
 
Piezo değil, Metin Türkcan zaten Aksutik simulatör kullanıyor diye yazılmamışmıydı önceki sayfalarda.Şebnem Ferahın bütün konserlerinde Peavey amfi zaten hep gözüküyor orası da normal.

İlk sayfalarda konu çözülmüştü baya, ama gelen arkadaşların hiç biri okumadığı için ilk sayfaları, yine aynı soruları soruyorlar aynı cevapları alıyorlar.

İlginç yani.
 
Öncelikle selam arkadaşlar.Bir arkadaşımın mail'i ile üye oldum sitenize.Metin el atman gerek ile başlayan =) aslında şaşırdım =)
Sitenizin içeriği çok güzel ve geniş öncelikle yönetici arkadaşları tebrik ediyorum.Kafanıza takılan konuları şöyle birkaç sayfaya bakarak tespit ettim ve çözmeye çalışıyorum...

Öncelikle kullandığım gitarlar konusuna gelelim.

Warlock şekilli olan yerli malı gitar Murat Sezen ve Ekrem'in elinden çıkmıştır.Gerçi daha sonra bende dahil olmak üzere kurcalamayan kalmamıştı ama =) boyasını da anneme borçluyum =)

ESP Eclipse 1 buda biraz sizi karıştırmış 1'mi 2'mi konusunda.1'dir arkadaşlar.2'sini getirelim dediler istediğim renkte kalmamış =) Şaka bir yana 1'ide 2'side elimden geçti.Nostalji dönemlerindeymişim sanırım.Ruh hali işte.1 oluverdi.Empedans severiz...

Boss DD 6 Digital Delay
Boss GE 7 Equalizer
Boss TU 2
WAH Morley Bad Horsie 1'dir kendileri.2 ile karıştırmayınız...


Onun dışında amfilerimden memnunum Marshall kullanıyorum.Drive'larıda marshall'dan kullanmaktayım.Kolaylık ve yer işgaline son =)

Onun dışında birde sesleri süzmek için hayalet 2 adet filtremiz bulunmakta.Bunlarda büyük alanlarda sesin dağıtımını kolaylaştırıyor bize.

Hemen hemen cevapladım sanırım...İlginiz için teşekkürler.Hoşçakalın arkadaşlar...

RoCKÇaKaLıN - Metin Türkcan
 
Erren demiş ki:
Erren demiş ki:
Sil Baştanda kullanılan efenk nedir???Akustik gibi çıkmaya yarayan

metoturkcan eğer gerçekten Metin Türkcan ise bu sorunu cevabını bekliyoruz.

Erren'cim Şebnem'in " Sil Baştan " isimli şarkıda bahsettiğin acustik sesi almamıza yarayan ekipman şöyledir...

Footswitch'e atadığımız LFO ve ENV filtrelerinden geçmiş clean ve eco ile birleşmiş ton temiz ve acustik bir ses ortaya çıkarmaktadır.Bu tekniği İyi Kötü ( Dans Pisti ) isimli şarkınında bölümlerinde kullanmaktayız...

Son olarak merak etmeyin. Benim =)
 
Bu mesajdan sonra inandım galiba...

Bir soru daha

HOŞÇAKAL şarkısındaki solodadamı bu filtreler vardımcı oluyor?
Sesin çift gitar sesi gibi çıkmasından bahsediyorum yaha PS-5 benzeri bir harmonizer vs mi kullanıyorsunuz?
 
Erren demiş ki:
Bu mesajdan sonra inandım galiba...

Bir soru daha

HOŞÇAKAL şarkısındaki solodadamı bu filtreler vardımcı oluyor?
Sesin çift gitar sesi gibi çıkmasından bahsediyorum yaha PS-5 benzeri bir harmonizer vs mi kullanıyorsunuz?

Abi sende adamı buldun hemen sorulara başldın :)
Neyse foruma hoşgeldin Metin abi. Böyle konulara yorum yazman çok güzel bir davranış.
 
Foruma hoşgeldiniz.Şebnem Ferah'ın Hoşçakal şarkısındaki solo tonuyla ilgili bir başlık açmıştım çift ses ile ilgili.Burada Hormonizer türü bir cihaza karar vermişti arkadaşlar ancak setupınızda böyle bir cihaz yok.Ben bu tona dd6 nın 2 çıkışını birleştirerek yaklaştım ancak sizin nasıl oluşturduğunuzu çok merak ediorum. Kayıtta/sahnede nasıl oluşturduğunuzu açıklarsanız çok sevinirim.Teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.
Başlığın linki: http://www.turkrock.com/ftopic65830.html
 
Bir arkadaşım el yapımı aktif single demişti ama ne derece doğrudur bilmiorum.Benim merak ettiğim aktif humbucker ile pasif single(eğer öyle ise) nasıl uyum içinde çalışıyor?Seviye farkı filan oluşmuyor mu çıkışlarından dolayı ve bağlantısı nasıl?Biraz fazla soru oldu ama kusura bakmayın.Böyle güzel olaylar sık başımıza gelmiyor ve bende sizinkine benzer bir gitar yapmayı düşünüyorum.Gitarın ağacı nedir ? :) (warlock şekilli olanın)
 
vay be metin abi :) güzel bi duygu bu izmir pentagram konser i kulis konuşmalarımız olmuştu sıkılmadan beni dinlediğiniz ve konuştuğunuz için çok tşekkürler sizi dinleyimp morley bad horsie 1 almıştım :) ... iyiki varsınız
 
Geri
Üst