Metin Türkcan Ve Setup'ı ??

arkadaşlar herkes birbirinin kafasını karıştırmış.Yanlış bilgiler verilmiş.Olayı açıklığa kavuşturuyorum.
Metin Türkcanın asıl setupı aşşağıdaki gibidir:
Ogüne Çalarken:
Warlock kasa EL YAPIMI GİTAR kullanıyor. BcRich falan değil.
Pedallar:
-BossDd6
-BossGe-7
-BossTu-2
-Morley Bad Horsie 1 Wah(bir bu kesinlikle 2değil uydurmayalım)
-Ayrıca amfinin footswitchi.
Amfi:
-Marshall TSL100JCM2000
Şebnemle çalarken:
Gitar:
Esp Eclipse 1 kesinilkle 2değil (bknz:4pot var)VBK
Pedallar:
-Amfinin Footswichi
-Boss dd-6
-Boss ge-7 (hatta equalizer yazısını metolizer kağıdıyla kapatmıştır:D)
-Boss tu-2
-Morley Bad Horsie 1 Wah
-Ayrıca DODmarka (modelini bilmiorm galiba supra distortion)bir DİSTORTİON pedalı pedalboardında mevcuttur.Ama kullandığını pek görmedim.
Amfi:
Marshall TSL100JCM2000 kullanıyor peawey falan değil.Peawey şebnemin amfisi çalıcağı zaman kendi gitarını bağlıyor.Bu ekipmanlar semfoni konserinde gördüğüm ekipmanlardır.
Pentagram:
Gitar:
El yapımı warlock kasa gitar
Pedal:
-Boss dd6
-Boss tu-2
-Boss ge-7(metolizer)
-Morley Bad Horsie 1 Wah
Amfi:
Metin gitarını marshall TSL100JCM2000 amfisine bağlamaktadır.Ayrıca sahnenin arkasındada 12 adet kabin vardır.
İşte ekipman budur...
 
ben bi pentagram konserinde en ön sıradan, (tartışma konusu olduğunu bildiğim için özellikle bakarak) gördüm ki anfi peawey idi. Sadece o konsere özel birşey yaptıysa bilemiycem ama, sanırım ikisini birden kullanıyor.
 
maniac_guitarist e aynen katılıyorum. sebnem ferahla calarken ki ekpmanına ek olarak birde boss ac2 yada ac3 akustik simulator var baska pedalboardında bi alet yoktur. ge7 (metolizer) ın bi resmi var sebnem ferah dvd de de gösteriyor. ayarlarını da gösteriyor o pedalı nasıl kullanıyor hangi parcalarda kullanıyor acaba ben o ayarlara getirdiğimde tona pek bi etkisi olduğunu görmedim.
 
adamda da ne setup varmış be say say bitiremedik. ama bence roland micro cube amfisi gio ibanez gitarı ve digitech rp-50 si var:D:D:D işte setup budur bence :p şaka bi yana adam bu ekipmanla bile çıksa çoğu amatör grubun yapamadıklarını tek eliyle yapardı:D
 
arkadaşlar bu arada metoturkcan nickli kişinin gerçekten metin türkcan olduğuna dair kesin bir kanıt varmı ortada yani metin abiyi çok severimde örnek aldığımda bir gitaristtir kendileri ama ortada kesin bir kanıt olduğunu göremediğim için ben o kişinin gerçekten metin türkcan olduğuna inanmıyorum.Şimdi polemik olmasın sadece kişisel düşüncemi belirttim...Yani metoturkcan adında bir nick alıp bişiler yazmak bana pek inadırıcı gelmiyor doğrusu.
 
ayarlarıın gördüysen buraya yazda bizde bi deneyelim ben o kadar inceledim göremedim eqnun ayar düğmelerini sökmüş bişi gözükmüyordu.
 
Yanlış biliyosunuz arkadaşlar metin türkcanın gitarı esp eclipse 1 gitara dikkatlice bakınca anlayabilirsiniz.
 
mdkirk demiş ki:
maniac_guitarist e aynen katılıyorum. sebnem ferahla calarken ki ekpmanına ek olarak birde boss ac2 yada ac3 akustik simulator var baska pedalboardında bi alet yoktur. ge7 (metolizer) ın bi resmi var sebnem ferah dvd de de gösteriyor. ayarlarını da gösteriyor o pedalı nasıl kullanıyor hangi parcalarda kullanıyor acaba ben o ayarlara getirdiğimde tona pek bi etkisi olduğunu görmedim.

eq kullanılan ekipmana göre çok farklı tepki veren bir alet.küçük hacimli aletlerde ve düşük volumde kendini fazla hissettirmiyor.emin ol 100 wattlık alltube marshallda 4x12 kabinlerde ufak bir oynamayla bile kendini çok hissettiriyordur.
 
demekki neymiş,iş gitaristteymiş.gereksiz onca pedala efekte pekte ihtiyaç yokmuş.anfi de önemliymiş.iyi bir anfiyle çoğu iş hallolurmuş.

Maniac_Guitarist'e paylaştığı bilgiler için teşekkür ediyorum aklımdaki pekçok soruyu cevapaldı. :D
 
ton gitaristin parmaklarındadır hikayesinede fazla inanmayın :D iyi bir gitarist eline aldığı her aletden güzel birşeyler çıkartabilir ama bizim iyi gitarist gözüyle baktığımız abiler konserlerinde ve kayıtlarında kamyon dolusu alet kullanıyor kendimizi kandırmayalım :D bu sözü söyleyen satriani olmasına rağmen peavey jsx gibi bir amfi js1200 gibi bir gitar ve abuk sesler çıkartmaya yarayan ps5 ve whammy gibi pedallar kullanıyor.pentagramın o gümbür gümbür soundunu digitech rp serisinden alamayacağınız gibi metin türkcanın wahlarınıda bad horsie olmadan elde edemezsiniz.ancak çok iyi stüdyo ekipmanınız ve mix master bilginiz varsa mevcut ton üzerinde oynayıp kaliteli birşeyler elde edebilirsiniz.
 
yavuzkeremlongur demiş ki:
ya zaten profesyonel gruplar çok extreme soundlar dışında drive ları ampliden alır. niye şaşırıyoruz bu duruma sebebinide belirtiim
1- ülkemize sınırlı sayıda lambalı ampli giriyo
2- bunları almaya paramız yok
3- milet olarak tembeliz ve küçük pedalları konserden konsere organizatörün sağladığı poer lara girerek durumu kotarmaktan zavk alıyoruz.
4- bu sebebpten ülkemizde çok sağlam bi pedal pazarı var.

tüm bu sebebplerden dolayı içimizde lambalı ampliye pod xt-live girmek (hemde pre-amp katından direk input) gibi hayallere kapılan arkadaşlar oluyo ve bizlerde doğal olarak aaa aaa ampliden drive mı alıyo ilgiiinç gibi muhabbetlere giriyoruz. ya örenkler ortada dinlediğiniz o los angeles li new-york lu grupların set-up larını bi araştırın hele. en basit örnek metallica alın filmini izleyin. drive dediğin amplifikatörlerden üretilen bir olaydır bunun en kralı tube-scream denen lambalı power kombinasyonlu pre-amp driveıdır. çok aşırı bi gain düşünedikçe ve çok özel bir isteğe kapıladıkça böyle sağlanır ve kabin önüne mikrofon koyularak bu evladiye ton kaydedilir buna profesyonalite denir. :)

ama vs100h kullanmasına hem şaşırdım hem şaşırmadım arası bir hissiyattayım çünkü vs ler çok baba aletler bende çok kullandım fakat hybrid ampli yani analog bir overdrive yada tube-screamer pedalıyla daha yaman olur diye düşünüyorum. onun dışında yumuşak etkisiz fakat yinede hacimli bi tonu var. kayıtlarda kullanmadığı kesindirde küçük barları bilmem gerçi o herifi küçük konserlerde hiç dinlemedim gerçi


saygılar.

uzun zaman geçmesine rağmen yapmak istedim :alkıs: :alkıs: :alkıs: :alkıs: :alkıs: :alkıs:
 
Geri
Üst