Cem Köksal

yener dinle bence parçalar insana hüzünde veriyor gazda veriyor bin bir türlü havaya sokuyor insanı malmsteen dinledikten sonra gidip gitarı elime alıyorum bende öyle çalacam diyorum ama 1000`de 1 olmak zor Cem Köksaldada bu olda bana eğer bu adam bana bu duyguyu tattırdıysa HARİKASIN demekten başka bişey bulamıyorum ( abartıyorsun diyecek varsa albümü iyi dinlesin ) Saygılar...
 
bence iyi enstrümanist enstrümanıyla güzel müzik yapabilendir. Bu açıdan bakınca cem köksalın gitaristlği vasat bence. Gitar adlı sazla çok daha güzel şeyler yapılabilir.
 
Belki adaşım olduğundandır, belki amaçları ve idealleri benimkine çok benzediğindendir, belki benim de malmsteen'e olan hayranlığındandır,belki...vs.

Kendime çok yakın bulduğum bir sanatçı olduğundan müzikal olarak da, çok beğendim ve en kısa sürede albümü alacağım. Çok kaliteli bir iş yapmış, özellikle mix/mastering'in de ona ait olduğunu öğrenince ağzım açık kaldı. TR'den böyle kaliteli adamların çıkması çok hoşuma gitse de az çıkması üzüyor... Neden herkes yurtdışına kaçıp orada kariyerini devam ettiriyor anlamış değilim. Gelin burada yapın müziğinizi ki Türkiye'nin müzikal imajını arabeskten, gerçek "MÜZİK"e değiştirelim.

Ayrıca Malmsteen'e aşırı benziyor sololar da imaj da, ama önemi yok hepimizin yolundan gittiği bir büyüğümüz vardır. Ta ki yolundan gidilecek bir "büyük" olana kadar.

Biz büyüklerimizden böyle gördük ve bunu bu şekilde yapıyoruz. Bence bu söz ne demek istediğimi anlatacktır.
 
İmajının Malmsteen'e benzemesinde sorun yok bence de. Sadece taklitmiş gibi olursa kötü oluyor. Öyle olmasın, aynısı da olmasın, üzerine kendinden eklesin, yeter.
 
Dün itibariyle CD'sini aldım Cem Köksal'ın. Beğendim, çok özgün bir iş çıkarmış olmasa da kaliteli bir iş yapmış. Özellikle ilk şarkı ve blood on bloon çok hoşuma gitti.
 
gerçekten iyi is çikarmis.özgün oldugunu sanirim kendiside iddia edemez çünkü malmsteene benzedigi çok açik ortada ama genede iyi is çikmis.hem besteler hem sözler ve tüm bunlarin yaninda stüdyodaki tüm asamalari kendi yapmis..çok çaliskan ve azimli bi gitarist bence ilerleyen zamanlarda özgünleseceine çok daha iyi isler çikarcaini zannediyorum..albümde özellikle balldalar çok hosuma gitti ...ama onun disinda enstrumantel ruttless daki sololar için parmaklarina saglik diyorum...
 
ilk başta albümü ben de beğenmemiştim.soğuk gelmişti.ama dinledikçe ısındım.bazı albümler öyledir zamanla sevilir.benim için bu da böyle oldu.gerçekten güzel bir albüm.yngwie den müzik olarak esintiler olabilir ama ben daha çok klasik müzik esintileri duydum.özellikle vivaldi,mozart.yngwie de var elbette ama taklitçilik düzeyinde değil kesinlikle....
 
2. sayfada kalmaması gerekli bence Cem Köksal'ın... gayet saglam ve tam takdir edilmelik bir album. Bastan sona her seyini ustlenmis daha ne denilebilir ki, İlkan kardeslerle de daha da şık bir hal almıs... devamını bekliyoruz daha da iyisini bekliyoruz kendilerinden :D
 
Halen sadece 2 parçasını dinleyebildim. Çıkıp bir albümü alacak vakit olmadı. İlki sakin bir parçaydı. O noktada virtüözitesini pek kullanmamıştı. Bu haftasonu artık alacağım. Şaibede kalmaktan bıktım. Merak ediyorum gerçek anlamda nasıl çaldığını. Ama bandrollü bir albüm çıkartmak çok güzel bir his olmalı hem de bu tarz müzikle... İmrendim :)
 
Valahi ben Malmsteen etkisinin basit bir etkilenmenin ötesinde olduğunu düşünüyorum. Yeni malmsteen albümü olmuş veya şöle diyim, Facing the Animal albümünün extra trackleri olmuş baya.

Öte yandan türkiye'de malmsteen gibi çalan adamın olması da bir kazançtır.
 
Geri
Üst