Hayatımı Heavy Metal Ile Geçirmek Istiyorum

[QUOTE="BLACKHELL, post: 938339, member Abii sen sadece o kısmını gördüysen gene iyi, alkolle ve başka şeylerle vs başı dertte gibi bir söylem var uzun zamandır Murat Net hakkında. Harcanmış mıdır peki? Evet harcanmıştır.Onu tanıyan kişilerle muhabbeti geçtiği zaman ise bırak şu sarhoşu vs diyorlar öyle diyeyim.En son Hicri Bozdağ organizasyon, konser vs düzenlerken elinden tutmaya çalıştı ama olmadı.

O açıdan küfürle anan çok kişi de tanıyorum Hicri abiyi :D Kıvılcım ise battı sanırım, Ankara'daki gitar mağazası kapandı.Hicri Bozdağ ise halâ bu işlerin ekmeğini yiyor çok güzel bir şekilde.Bak misal Türkiye içerisinde metal müzikten kim en çok parasal manâda rant elde etti dersek(çalmadığı halde), buna kesinlikle Hicri Abi derdim.Ankara'da canlı müzik organizasyonları yapmasa da yine de bu müzik üzerinden düzenlediği organizasyonlardan para kazanıyor kendisi, haftada minimum 2-3 kere karşılaşabilirsiniz onunla.En çok karşılaşacağınız yer ise eski Rock Station olan şimdilerin Onaon Cafe'sinde her perşembe rastlaşabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Öncelikle sizin için kardeş diye hitap edebileceğiniz bir noktada değilim. Belli bir üslubu korumak forum gibi ortamlarda daha sağlıklı iletişim sağlar.

Yazdığınız şeylerde bir tavsiye göremiyorum. Bana bu soruyu gerçekten soruyorsanız, evet rolling stone dergisini de, ingiltere, abd, fransa top 40 listelerini de, yerli listeleri de aylıktan daha fazla ara açmadan takip ediyorum. Bunun dışında dünya üzerinde ilgimi çeken ülkelerde ne dinleniyor onlara da bazen bakarım. Dolayısıyla yaptığım yorumlar kahve ağzıyla "metal bitti abi yaa ya da her yer çok elektronik oldu canlı müzik kalmadı" gibi safsatalara benzemez. Gördüğüm ve şu anda gerçekleşen bir durum var. Burada soruyu soran arkadaşın dışında da okuyanlar var ve biraz olsun onlarında vizyonunu açmak lazım.

Soruyu soran muhtemelen 16 17 yaşında bir arkadaş ve o yaşta çoğumuzun vermek zorunda olduğu "büyük kararı" vermeye çalışıyor. Bu durum maalesef bizim kültürümüzün bir saçmalığı. Hayatı bilmeyen, bir sene bile iş tecrübesi olmamış, hiç yalnız seyahat etmemiş bir adamın bir meslek seçmesini istiyor aileler ve sistemimiz. Bu seçimde de pek çok insan yanlış bir karar verip ardından oflaya poflaya yaşayıp gidiyor. Puan tuttu diye değil, ben bunu yapmak istiyorum demediğiniz hiçbirşeyin eğitimini almanın anlamı yok.

Bir taraftan bu arkadaşın böyle bir soru sormasını hiç kınamayın. Bu ülkede insanların büyük bir bölümü ailelerinin istediği okula giriyor, ailelerinin istediği yerde ev alıyor, ailelerinin işini yapıyor ve ailelerinin uygun gördüğü kadınla tanımadan evleniyor. Karısını daha seçemeyen adam müzisyenliği nasıl seçecek?

Özetle ortalama bir adamın kendi hayatı hakkında aldığı hiçbir önemli karar yok!

Bu arkadaş en azından bir seçim yapma cesaretini gösteriyor/ göstermek istiyor. Seçim yapamazsa, hatta en yanlış kararı verse bile sırf bu yüzden hayatta çok kişiden ilerde.

Başlangıçta ayar vermişsin oradan bir gol attın bravo sana. Bunların dışında yazdıklarını okudum ama katılamıyorum bu konu üzerinde kesinlikle farklı taraflardayız. Benim için böyle kararlar sorgulanamaz. Ben boşver evinde otur müzik de neymiş dedim diye bu işin peşini bırakacak adam zaten başarısız olmuştur. Herkesin bir yaşamı var ve onun üzerinden konuşuyor ama akıl verirken biraz dünyanın ve ülkenin gerçeklerini göz önüne alalım lütfen. Aksi taktirde rüzgarda uçuşan yaprak gibi takılan bir gence "yürrüü koçum yaparsın biz yapamadık sen yap" demek çok fazla hollywood izlediğimizi gösteriyor. Bu forum güzel forum içinde saygıdeğer insanlar var ama zırt pırt "Aman burayı okuyanlar ne düşünür?" diye kafa patlatmaktan da vazgeçelim artık. Burada iki satır yazdın diye lord olmuyorsun. Hala aynı teraneye devam...
 
Delikanlı, hayatımı Heavy Metal ile geçirmek istiyorum demiş... Müzisyen olmak istiyorum dememiş ki. Biz de o tren kalktı da nerdeyse vardı diyoruz. Yoksa müzisyen olmasında hiçbir engel yok.
Unutmayın ki! biz, köprüden atlayana... Atla! Atla! diyen bir milletiz.
 
Başlangıçta ayar vermişsin oradan bir gol attın bravo sana. Bunların dışında yazdıklarını okudum ama katılamıyorum bu konu üzerinde kesinlikle farklı taraflardayız. Benim için böyle kararlar sorgulanamaz. Ben boşver evinde otur müzik de neymiş dedim diye bu işin peşini bırakacak adam zaten başarısız olmuştur. Herkesin bir yaşamı var ve onun üzerinden konuşuyor ama akıl verirken biraz dünyanın ve ülkenin gerçeklerini göz önüne alalım lütfen. Aksi taktirde rüzgarda uçuşan yaprak gibi takılan bir gence "yürrüü koçum yaparsın biz yapamadık sen yap" demek çok fazla hollywood izlediğimizi gösteriyor. Bu forum güzel forum içinde saygıdeğer insanlar var ama zırt pırt "Aman burayı okuyanlar ne düşünür?" diye kafa patlatmaktan da vazgeçelim artık. Burada iki satır yazdın diye lord olmuyorsun. Hala aynı teraneye devam...

Senli benli konuşacaksak baştan söyleyeyim o konuşmaya senin çapın yetmez. Kardeş mardeş esnaf ağzıyla konuştun adamsındır belki diye üslubunu düzeltmen için seni uyardım. Yüzyüze yapamayacağın konuşmaları klavyeden yapma. Böylece tutarlı olursun ve kendine saygını kaybetmezsin. Senin ayarını vermek beni hiç ilgilendiren bir konu değil. 29 senede tutmamış ayar iki satır yazıyla zaten tutturulamaz.

Burayı okuyan ne düşünür şeklinde tabii ki düşünmek gerekir. Eğer böyle düşünmüyorsanız özelden mesajlaşabilirsiniz ama bu bir forum olduğuna göre aynı sıkıntıları yaşayabilecek insanlarında buradan bir fayda arayacağını düşünmek gerekir.
 
Noldu edipjohn gerçek hayat dedim bir anda dümeni kırdın? Hayırdır? Aklınca kinaye yapmışsında az delikanlı olsan yeter. Sana diyorum ki yüz yüze konuşamayacağın şekilde bana yazma. Hoşuna mı gidiyor rencide edilmek? Benim için sıkıntı yok ama sen alacağın lafları kaldırabilecek misin? Neyin peşindesin?

Sen biraz delikanlı ol, ben ismailde olurum, lordda olurum akıl hastası da olurum. Ama ne sen delikanlı olacaksın, ne de ben akıl hastası lord küçük ismail olacağım.
Şimdi gevşek yerlerin tam ayarını buldu rahatlamışsındır.
 
Sırf Heavy Metalle bi yere varabilir misin bilmiyorum ama bu ülkede müziğe daha yakın olmak için önce sisteme istediğini vermelisin. Yani önce hayatını garantiye alıp herhangi bi işle müziğine kaynak sağlamalısın. Eğer ille de "ben sadece müzikle ilgilenmek istiyorum" dersen konservatuvarlar haricinde de müzik okulları var. Müzik öğretmenlikleri ve Müzikoloji bölümleri filan var. Buralara girerek müziğe daha yakın olabilir, öğretmenlik yaparak veya çok kasarsan akademisyenlik yaparak ekmek yiyebilir, müziğine maddi destek sağlayabilirsin. Fakat ne kadar yetenekli olursan ol, üniversite sınavı puanın yüksek olmadıktan sonra bu tip yerlere sadece yetenek puanınla girmen oldukça zor (çok saçma ama öyle). Bu yüzden derslerine çalışmalı ve üniversite sınavına kasmalısın. Ayrıca müzik için yetenek sınavlarına gireceksen kurs gibi yerlerden profesyonel yardım almanı şiddetle tavsiye ederim. Bunların dışında herhangi bi meslek yapıp bunun yanında bir hobi olarak da müzikle uğraşabilirsin. Fakat her ne yaparsan yap en iyi şekilde yapmaya çalış çünkü müzik öğretmenliklerinden mezun olduğunda pat diye öğretmen olmuyorsun ne yazık ki ülkemizin gerçekleri var. Yani seni soğutmuş gibi olmak istemedim bunları yazarak yanlış anlama ama gerçekler bunlar. Yani devletin şart koştuğu sınavlar hayatının her aşamasında karşına çıkacaktır. Ha, ama dersen ki "ben çok yetenekliyim, algılarım çok iyi, çift çekirdek 4 Ghz işlemciye sahibim" diye, o zaman otur tüm gün çalgına kas. İdealist ol. Azimli sıçan betonu delermiş. Yapan yapıyor.
 
@BahadıricA Sorması ayıp, günde kaç saat gitar çalışıyorsun?
şuan tatilde olduğumuz için günlük 7 saat çalıyorum, okul zamanları bu kadar olmuyordu ama yine de 2-3 saat ayırmaya çalışıyodum

Tüm cevapları dikkatlice okudum herkese teşekkür ediyorum bu kadar ilgi gösterdiğiniz için.

@Fegadeyus tebrik ederim gerçekten anlattıkların ilham kaynağı.

@Sarı Kurdele annem babam tahmin edeceğiniz gibi bu konuya hiç iyi bakmıyor. Ben de çok duydum sat şu gitarı bağlama al laflarını, işte git üst katta çal gürültü yapma laflarını. Ama yine de ailemin beni sevdiğini biliyorum onlara kızsam da kötü düşünmüyorum.
Konservatuvar fikrinden de şuan vazgeçtim istediğim derslerime günlük 1-2 saat düzenli çalışıp sizlerin de dediği gibi kendimi sağlama almak, daha sonra istediğim ekipmanımı da alırım, akşamları müziğimi de yaparım. Ölmezsek bi gün burda şarkılarımı da paylaşıcam sizlerle inşallah:D
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Bence bu konuda yapılabilecek Türkiye gerçeklerine en uygun hareketi yapanlardan biri Demir DEMİRKAN... Yine aynı kapıya çıkıyor mesele, siz üniversitenizi bir okuyun hele, zaten müziğe yeteneğiniz varsa gerisi gelir. Su akar yolunu bulur derler ya...
 
Belli bir yaştan sonra stresten kafa da saç da kalmıyor... O zaman kafayı sallayıp yormaya da gerek kalmıyor. :D
Madem ki metalci olacağın ailedeki büyüklerin saç durumuna da bir bak. Kabak metalci pek iyi olmuyor...:p

Aynen aynen üniversitede çok metaldim, askere gittim geldim şu an çalışıyorum ve kel olmak üzereyim. Kafam da çok rahat zira hiç düşünmüyorum. Evden işe işten eve. Axe fx ihtiyacı olan varsa ilanıma baksın:)
 
Abi Turkiye'nin mantigini anlamadim gitti. Tek gecer akce ya hep ya hic mantigi. Ben universiteye gittim lisede calan adamlarin oncelikleri bir degisti yarisi gitari birakti cogunun da kafalari oyle rahatladi ki universite 6 sene falan surdu. Universite biterken bir travma daha efendim is bulacagim gitar benim neyime ekmek parasi pesine dusmek lazim diyerek kalanlarin yarisi da birakti. Anneler
babalar zaten onlardan bezgin ve bikkin, kiskanclik da gani gani, haliyle hepsi dunden razi ne de olsa Neriman
hanimin oglu bilmemkim hemen kiytirik bir sirkette ise
girmis sen hala gitarla mesgulsun vs vs.
Geriye kalan adamlarin son yarisi da evlenip cocuga karisinca tuyduler. Hadi gitari anladik ama is bunla kalsa
Kendi birakinca konu acilmaya gorsun hemen rock oldu bitti bizden gecti muhabbeti baslar halbuki degisen tek sey yerinden kalkmayan uyusuk popo sayisindaki artis. Arkadas dunyada basarili olan insanlarin tek farki multitasking yani birden cok faaliyeti yuzune gozune bulastirmadan yapabilmek. Adam gibi bir sirket sana enstruman calip calmadigini da sorar zaten bunla ilgilenmeyen yer calisan degil irgat ariyordur. Universiteler de oyledir gavur yazin be yaptigini hangi kitaplari okudugunu sorar alip almayacagina oyle karar verir.
Beni birak benim babam 60 yasinda bir sirkette yonetici. ASlinda dedem ciftci gayet de fakirler ev yok bir at arabasi bir iki tane de inek hepsi bu mubadil oldugumuz icin 1 donum toprak yok. Babam keman calmayi Tekirdag halk egitimde oranin odunc ve kiytirik kemani ile ortaokulda iken ogrenmis. ITU de okurken universite bursu ile
de kendi kemanini almis ki hala o keman bizde. Kendi cabasi ile konservatuara girmisligi de var ama gitmemis. Babasindan bes kurus almayan adamin oncelikleri icinde muzik hep var ne buyuk gunah. Calisma
cantasinda notalari bagajinda da keman ve viyolasi hep durur her firsatinda da gider konserlerde calar. Ben ona bakinca hayattaki oncelikleri saat basi degisen adamlardan eser goremiyorum acaba neyi yanlis yapiyor?
 
Son düzenleme:
Şu sözlerim bir kitaptan arak, (Dale Carniege) Diyor ki, bir arkadaşınıza ileride cumhurbaşkanı olmak istediğinizi söyleyin. Size mutlaka gülecektir. Fakqat bu fikrinizi bir cumhurbaşkanına söylersenizi sizi ciddiyetle dinler. Çünkü o bu işi başarmıştır.
Demem o ki, hayatını müzik ile geçirmek, helşe ki heavy metal ile geçirmek büyük bir fikir. Her büyük fikir gibi bu da küçük insanlar tarafından taşlanmaya mahkum bir fdüşünce. Aslında @edipjohn 'un bir kaç sayfa önce söylediği şeye bir yerde katılıyorum. Bu konuda cesaret verici telkin almak istiyorsan evet yanlış yerde olabiirsin. Hiç ünlü bir gitaristin müzisyenin ya da her ne karın ağrısıysa artık, bir foruma üye olduğunu gördün mü? İnsanları forumda bulunmaya ve yazmaya motive eden şeyler, ya merak, ya yardım severlik ya da uktedir.
 
Bugün bir müzisyen-müzik öğretmeni abiyle konuştum o da tercih senin dedi, iş imkanları var dedi müzik öğretmeni, akademik okutmanlık falan. Basit bi ritim yaptı kalemle bi de nota çaldı ikisini de tekrarladım tamam bu kadar yeterliymiş demek burdan geliştiricem, 6-8 ay hazırlanmayla olur dedi. Aklıma da yattı bu iş zaten üniversite okusam Üniversitede İngilizce okutmanı falan olmayı düşünüyordum, onun yerine Üniversitede veya lise-ortaokulda müzik öğretmenliği yapıcam. Bu arada müzik bilgim de gelişmiş olur bir yandan kendi çalışmalarımı sürdürücem gerek heavy metal gerek istediğim başka tarzlarda, bir de Youtube kanalı açıp ordan bir şeyler yapma planım var, belki bir Chris Zoupa gibi tanınan birisi olurum.
Demem o ki kararımı verdim bu yolda çalışıcam, herkese tekrar teşekkür ediyorum yorumları-nasihatleri için.
 
Bugün bir müzisyen-müzik öğretmeni abiyle konuştum o da tercih senin dedi, iş imkanları var dedi müzik öğretmeni, akademik okutmanlık falan. Basit bi ritim yaptı kalemle bi de nota çaldı ikisini de tekrarladım tamam bu kadar yeterliymiş demek burdan geliştiricem, 6-8 ay hazırlanmayla olur dedi. Aklıma da yattı bu iş zaten üniversite okusam Üniversitede İngilizce okutmanı falan olmayı düşünüyordum, onun yerine Üniversitede veya lise-ortaokulda müzik öğretmenliği yapıcam. Bu arada müzik bilgim de gelişmiş olur bir yandan kendi çalışmalarımı sürdürücem gerek heavy metal gerek istediğim başka tarzlarda, bir de Youtube kanalı açıp ordan bir şeyler yapma planım var, belki bir Chris Zoupa gibi tanınan birisi olurum.
Demem o ki kararımı verdim bu yolda çalışıcam, herkese tekrar teşekkür ediyorum yorumları-nasihatleri için.

Hem öğretmenlik yapan , hem de kendi müziğini yapan Erdem Birgül vardı yanlış hatırlamıyorsam. Çok iyi gitaristtir sosyal medyadan yazarsan cevap vermemezlik yapmaz diye düşünüyorum , bence fikrini al aydınlanman açısından iyi olur.

Edit: Bu yola gönül vermiş biri olduğun ve tüm zorlukları göze aldığın için seni kutluyorum umarım ileride adını sık sık duyarız başarılar :)
 
Geri
Üst