Ibanez Ts30h Ve 2x12 Kabin Mi Peavey Classic 30 Mu

:D :D Şöyle bir sorunumuzda var efenim ben laney cub12r ile evde başa çıkamıyordum ne halt yemeye 30 watt düşünüyorum kendimde bilmiyorum ..
Anteutor ile uğraşmak istemiyorsan öyle hiç kendini benim zamanında kandırdığım gibi kandırma. @hackeiommi bilir :) 100w bir kenara 30w bile çok... Ton istemek başka ama o tonu yakalayacak ses aralığına çıkabilecek ortam sahibi olmak başka.
Kendime gelince apartman dairesinde 100w blackstar ht stage 100 + 2x12 kabin aldığım gün satmak zorunda kaldım.
Şimdi ise blues junior ile mutlu mesut yaşıyorum. Blues junior 3 modelinde rectifier özelligi var (nette araştır) özellikle tavsiye ederim.
 
Arkadaşlar arkadasin affina siginarak konusunu biraz baltaliyorum :p
Peavey delta blues 115 modeli ile ilgilenmekteyim. Amfiyi bilen eden var mi veya İzmirde kullanabilecegim bir yer ?

Son olarak sunu sorayim tsa15 e 1*15 kabin bağlanabilir mi? Baglasam isimi görür mu ? Bunlar oluyorsa hangi kabini tavsiye edersiniz?
 
Öncelikle sorun yok yeni konu kirliliğine de gerek yok :) , 210 ve 115 olarak yani 2x10 1x15 modelleri çalıştığım dükkanda vardı , delta blues gerçekten çok özel bir amfi, 1x15 de basslar dolu dolu geliyor 12 ye göre kesinlikle daha hoş benim şahsıma göre , 2x10 modelide gayet tatminkardı ancak 1x15 i tercih ederim , classicden farkı tremolosu var üstünde ve hoş sıcak bir tremolo :)

Tsa 15 de bildiğim kadarıyla 4 8 16 ohm giriş seçeneklerin var , Uygun hoparlörü bulursan tabiki bağlıyabilirsin işini görür ama , Türkiyede 15" hoparlör bulman imkansıza yakın sanırsam :) , Birde Buldugun 15 " ler genelde bass kabini için olcak ama delta bluesdaki özel blue marvel elektro gitar için böyle bi sorunun var .
 
Anladim.. Biraz üzüldüm biraz sevindim :D 115 kabin geçenlerde öyle üstünkörü 5 dakika aradim fakat hakikaten bulammistim hicbir şey...

Beni çeken şey o amfinin YouTube kayitlarinda bile basslarini ciddi anlamda hissedebilmem oldu diyebilirim. Biraz boyle kalin telli bir stratta telleri tokatlayaraktan caldigimda o amfiden gelecek sesi accayip merak etmekteyim. İste beni çeken şey bu :)

Zaten srv tarzi isler için de biçilmiş kaftan olduğunu okudum yorumlardan . Yani çok iyi geldi bana bilemiyorum tabi. Fiyat olarak da uygun. İlkin Almanya fiyatlarına vaktim oradan alirim diye düşündüm. Turjiyede penna müzikteki fiyatla hemen hemen ayni ve ucuz da geldi yani bana acikcasi 2400 eğer cidden dedigimi veren bir amfiyse efsane bir şey olur diye düşünüyorum.

O zaman neyapiyoruz dimdizlak kalana kadar herşeyi sahip bu amfiyi bekliyoruz :p

Tesekkur ederim arkadasim değerli yorumun için :)
 
Eğer istanbuldaysan Zuhal Müzik de tsa30 amfi var. elimdeki pedalları götürüp hem amfiyi hem pedal performansını denemiştim, hiç beğenmedim.. zevk meselesi, belki tam size göredir.
 
Yok yok adam yorum silmiş bilmeden peaveye vox karakterli dedi :)
Oncelikle bilmeden yazdigimi nerden cikardin iki amfiyi de aktif olarak kullandim senin gibi calistigim yerde de denemedim,oncelikle amfileri iyice arastirmani tavsiye ederim blackface fln diye bilmeden sallamissin fenderler twin reverb ve benzeri amfileri 6l6 power tubeleri kullanir ki kirilmasi cok zor(onu da aciklayayim volume u sonuna kadar kokledigindeki amfinin dogal drive a girmesi),clean amfilerdir o yuzden,marshallar ki ilk dizaynini fender bassman den alir,bu amfi yani bluesbreaker 5881 power tubeleri kullanir,daha sonra marshall bu dizaynini degistirir ve bizim bildigimiz plexiler yani o klasik rock a ruhunu veren amfiler ortaya cikar kt66 ve el34 e sahip modellerdir.O zamanlar senin bildigin tube screamerlar falan yoktu zaten drive pedallari bu sonuna kadar acilip kirilan el34 yada kt66 lari taklit eder dusuk volumlerde bu soundu almaya yarar neyse bu ingiliz cephesinde bir de hiwatt diye bir amfi vardir ama bildigini zannetmiyorum pink floyd,who gibi gruplar kullanir belki duymussundur bu gruplari ha bir de vox var bu ac15 denen modeli el84 tubeleri kullanir su an cogu amfide kullanilan tubeler,peavey classic 30,blues junior,orange tiny terror fln neden bunlari kullaniyor dusuk guc uretir,drive a girmesi daha kolaydir ama peavey classic 30 da 4 adet el84 oldugu icin hem daha guclu hem de daha clean bi amfidir bunlarin arasinda,bir amerikali uretici daha var mesa boogie genel olarak onlar da fenderin modifiye edilmis halidir,6l6 kullanirlar ama bunlar dizaynlarini poweramp degil de preamp gaini uzerine kurarlar.Neyse bu kadar tarih dersi yeter sana amacim seninle sidik yaristirmak degil yorumumu sildim cunku senin konunu takip etmek istemiyorum,tavsiye istemissin ben de sana tavsiyede bulundum katilmiyorsan katilmiyorum dersin arkamdan sallamana gerek yok yasin genc gorunuyor fotografinda arastir ogren dene kulaktan dolma bilgilerle ona buna sallamakla bisey elde edemessin hadi kal saglicakla.
 
İngiliz karakterli vox la peaveyi aynı tuttun sırf lambaları yüzünden . daha uzatıyorsun takip etmek istemiyorsan mesaj atmassın bukadar basit
 
Peavey Classic 30
Tsa da var elimin altında c30 da :) müzik dükkanında part time calısıyorum ara sıra ama karar veremiyorum işte sıkıntı
TS9unu tak dene sonucu bana da söyle. Peavey Classic 30 kullanıyorum bende herşeyiyle harika. Tonu Marshall kadar parlak değil ama hacimli ve karakteristik guzel bir tonu var. Kullandığım diğer Marshall'lar için konuşuyorum tabi ts30'u kullanmadım. Benim deneme şamsım yoktu 1 ay önce aldım bende forumdan tavsiyelerle almıştım. Senin deneme şansın da var bu kadar kararsız kalmaman gerekirdi :)
 
C30 Kazandı :D , Pedalboardı kapattım koydum kenara sadece jak ve gitar , 52 telecaster ile kendi drive ı coşuyor , cleanleri aslında bi fender kadar parlak olmasada benim hoşuma gitti , Ki sesi 2 seviyesine getiriyorum üstü yok evde yer yerinden oynuyor dükkanda bi yarıya getirme gafletinde bulundum :D :D Patron ne yapıyorsun sen diye geldi.
 
Geri
Üst