Merhaba, 17 yaşında bas ve ritim gitaristim. Şan ve piyano dersleri aldım. Vokal aralığım bas-bariton, bazen tenöre yaklaşabiliyor. Profesyonel değilim ama gerektiği kadar çalıp söyleyebilirim. Paul McCartney tarzı Harley Benton Beatbass kullanıyorum. İki kez sahneye çıktım. Avrupa yakasındayım ama benim için çok fark etmiyor.
Uzun zamandır 50’ler ve 60’lar tarzı rock & roll grubu kurmak istiyordum. Sadece bu tarzı çalmak şart değil, ama çoğunlukla rock & roll çalmayı tercih ederim. Daha yeni şarkıları da uygun olursa 50’ler tarzında düzenleyebiliriz. Aslında Beatles tribute grubu kurmak istiyordum ama kimsenin umrunda olmadığı için şimdilik vazgeçtim.
Aradığım üyeler:
- Baterist
- Lead gitarist
- Ritim gitarist (eğer bas gitarist bulunursa ritim gitarı ben çalarım)
Çok iyi çalmanız gerekmiyor, ritimden çıkmadan basit melodiler çalabilirseniz yeter.
Üyelerin 16-20 yaşlarında olmasını tercih ederim. Türkiye'de bu yaş aralığında r&r seven çok kişi yok, ama bu grubu kurmaya yetecek kadar varsa birbirimizi bulabilmemiz güzel olur.
Gitaristlerden biri az da olsa bas çalabilirse güzel olur, böylece bazı şarkılar için piyanoya geçip bası verebilirim. Diğer üyelerden en az biri daha vokal yapabilirse, The Beatles gibi birden fazla üyenin şarkı söylediği daha eğlenceli bir grup olabiliriz.
İlham aldığımız sanatçılar ve örnek şarkılar:
- Chuck Berry: Johnny B. Goode, School Days, Rock And Roll Music, Roll Over Beethoven
- The Beatles: Twist And Shout, She Loves You, Boys, Money, You Can't Do That, Revolution, One After 909, I Saw Her Standing There, Back In The USSR, In Spite Of All The Danger
- Little Richard: Tutti Frutti, Long Tall Sally, Good Golly Miss Molly
- Elvis Presley: Jailhouse Rock, Hound Dog, Blue Suede Shoes, Heartbreak Hotel
Diğer örnekler:
Buddy Holly – That'll Be The Day, Eddie Cochran – Twenty Flight Rock, Bill Haley & His Comets – Rock Around The Clock, The Marcels – Heartaches, Fats Domino – Ain't That A Shame, Danny & The Juniors – At The Hop, The Diamonds – Little Darlin'
İlgilenen varsa buraya veya Instagram'dan LennonTruther hesabına mesaj atabil