Manyetik Cerceve Vidalari Ve Manyetik Yukseklik Ayar Vidalari Temini.

Arkadaslar bugun yolum dusunce gordum ki Solo Music`de bircogumuz acisindan bulunmasi fevkalade zor olan manyetik cerceve vidalari ve manyetiklerin yukseklik ayarini saglayan vidalar stoklara girmis. Buyrun benim kendime farkli renklerde (siyah, nikel, altin) aldigim bu iki grup vidalarin aile fotograflari. Ankara`dan bizzat alma sansi olmayanlar icin web sitesi ilac gibi. http://www.solomusicankara.com/?sayfa=anasayfa. Stok bilgisi haber sayilmaz o yuzden bilgi notu olarak buraya dusuyorum.

Vidalar.jpg
 
Ben de gördüm hatta hemen e-posta ile ulaştım. 10 adet alacaktım. Fakat alacak arkadaşların bilgisi olsun, solomusictekiler metrik sisteme göre üretilmiş, yani 2,3mm çapa sahip. Seymour Duncan, Dimarzio, Gibson gibi markalar İngiliz sistemine göre 3/48" yani 1,6mm oluyor. Yine de OsmanBurak ölçüp, hatta deneyip bilgilendirirse başta ben çok sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
@CoolDoG uyarinca ben de meraklandim, genelde bunlari pek olcmem simdiye kadar uyum sorunu yasamadim lakin gercekten bir uyum sorunu var. JEM ve JS gitarlardan cikmis height adjustment vidalarini olctum olculer kendi icinde ayni haliyle. Bir de Solomusic`den aldigim vidalarin capini olctum. Solomusic`den teradik ettiklerim DiMarzio lar ile uyumlu degil caplari fazla buyuk. Ilginc bir sekilde S470 Ibanez gitarin vidalari ise SoloMusic dekiler ile ayni. Epeyce hassas olan olcumleri de fotograflari ile ekliyorum ki niyetli olanlar kendileri bizzat olcup karsilastirma yapabilsinler ve ona gore siparis etsinler.
Vida_Karsilastirmalari.jpg
 
Humbucker vidaları çok büyük problem gerçekten. Ben de kafayı yemiştim, çünkü birkaç standart var. Eline sağlık. Vayy düşündüğümden de kalınmış. Bunlar Seymour Duncan, Dimarzio, Gibson gibi bilindik Amerikan firmalarına uymaz. :) Bazı dönem Dimarziolar böyle metrik 2,3-2,4 mm olabiliyor. Dimarzio Paf-pro ve Fred'inkiler bile kalın. Demek ki metrik sisteme göre üretilmişler.
 
Geri
Üst