Pro Co - Rat Deucetone

arkadaşlar piyasadaki en iddalı drive pedallarından rat ın en üst modeli deucetone u cumartesi itibariile elime almış bulunuyorum.. izlenimlerimi paylasmak ve kafamdaki soruları cevaplandırmak isterim;
ilk izlenimlerim aletle ilgili;
:arrow: alet kesinlikle çok kaliteli
:arrow: güzel tonlar yakalanabiliyor
:arrow: bass karakterli bi pedal
:arrow: soundunuza kattığı tat çok güzel ancak hem çok geniş bi yelpaze sunuyor hemde bi sınır içerisinde bırakıyor sizi, alet eskilerden queen, pink floyd,jhendrix,creed, yani say say bitmez bi ünlü listesinin setupunda ancak, alet sert tonlar elde etmeye pek müsait değil..
:arrow: tarzim gereği c drop akor dizilimi ve ibanze axs32 modifiyeli(tone zone,attila zoller signature shadow) yani bas karakterli bi saetup um var.
:arrow: yani boost etme ihtiyacı duyabilirsiniz. orneğin bigg muff veya ts serisi ile.
:arrow: tonlar tam anlamıyla HOT .
:arrow: amfi drive ı isteyenler 1 dakıka daha durmasın derim.
:arrow: açıkcası mesa tarzı bi drive elde edebiliyrum ancak gain yetersiz kalıyor zaman zaman.
:arrow: eq ile nasıl kullanacağımı bilemedim..
eskiden boss od 20 kullanırdım.. soundu daha fakir di o pedalın tona kesinlikle karakter katamıyordu. ozaman eq mecbuen kullanılıyodu ancak simdi durum farklı,
:arrow: kullananlar ,veya bi fikri olanlar bana yardımcı olabilirlerse çok sevinirim..
 
-Umit boost etmek istersen tonunu zaman icinde,sana bi SD-1 yada Wasabi serisi bi Danelectro iyi gelebilir.Belki hatirliyorsundur ben Emrah'tan aldim iki tane wasabi,booster ozellikleri cidden sahane,drivelarini zaten begendim.
-Ayrica mesa tarzi bi ton yakaladim ama drive zayif kaldi diyorsun,belki ikinci bir drive pedalla arayi kapatabilirsin gibi geliyor bana.Kanimca bu Wasabiden bi tane de sana alicaz,hem drive hem boost cizzz :) heh
 
Wasabi overdrive var bende gerçekten hoş bir overdive/boost (boost derken aletin üzerinde extra olarak 5-10 db clean boost özelliği var footswitchle kontrol ediliyor db ayarı arkada mini switch)


üzerindeki eq ayarları ile süper ton seçenekleri veriyor
tek başına boost/overdrive/eq pedalı gibi bir şey
gaini düşük screamer gibi ama humbucker lı bir gitarda arkadan single modunu seçince daha crunchy bir tone alınabiliyor.
Hum modunda ise (single coil bir gitarla bu modu denemedim ama) çok düşük dip gürültüsü ile hoş bir drive veriyor.

Epey araştırmıştım alacağım zaman bu tarz birşey arıyordum.
Netten sesleri falan çok hoşuma gitti çok sağlam kasası var görüntüsü çok güzel (klasik araba şeklinde stop lambası gibi ledler falan )
tavsiye ederim

bende rat'in yeni çıkan solo modelini merak ediyorum bu konuda bilgisi olan var mı?
Nette bulamadım ses örneği
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
:) saolun yaw
aslında biraz sorunu çozdüm sanrım. şöyle ki
; bende bi ibanez lf 7 var.. radyo efekti fln.
aletin 3 modu var ancak ben bişeyi goz ardı etmişim alet bypass da iken bile modları değişştiğinde db olarak yaklasık 10 db seste artma oluyor. bende guitar -drum-mic- moldarından yanlışlıkla mic de bırakmışım ve. bi 10 db lık artış, hemde pedalın by pass modunda bile kattığı karakter pek bi karaktersizmiş :D neysem ben gitar moduna aldım aleti. tonlarımın birazdaha gaini artıp midleri düzeldi nasılmı? mic mıodunda iken gain i açtığım anda sanki 3 tane 5 tane fuzz pedalı çalısıyomus gibi kirli bi sound alıyodum. e drive ı açamöıo dum şimdi açtım paşalar gibi çalıorum.. ehe o değil de serkan cidden bi gorussek de şu vasabiye fln baksam sende beni msetupa fln bakarsın :)
 
Marshall AVT 50 kafa kullanmaktayım. Amfim malesef 1 clean ve bir kirli kanaldan oluşuyor. Gece kısk seslerde çalışırken mt2 kullanıyorum ancak sesi iyi bir seviyeye getirince mt2 amiga, c64 gibi kalıyor. Bu sebeple normalde amfinin krili kanalını kullanıyorum. Gerçi o da ev ortamı için çok yeterli olmasa da stüdyoda güzel bir ton elde edileibliyor. Tabi buradaki sorun da kirli kanalı ritim mi yoksa solo içinmi kullanmak. Bu sebepele iki öneri geitrdim kendime. Amfinin kirli kanalını ritim için kullanıp ds1 veya ts9 gibi bir pedal sayesinde kirli kanalı boostlayıp solo amaçlı kullanmak.

Diğer bir alternatif ise bir DeuceTone almak. Bu pedalı temiz kanaldan kullanıp ritim için tek, solo için ise iki ünitesini kullanmayı planladım. Veya yeri geldiğinde gene amfi kirli kanalını ritim oalrak kullanıp, duecetone üzerinde iki farklı solo kanalı da denenebilir.

Antmüzikte hernekadar duecetonu, soloyu ve rati deseme de denediğim amfi 30wattlık bir rolanddı ve avt50 kafa ile nasıl uyum sağlar aklımda soru işaretleri bıraktı.
 
Şöyle söyleyebilirim; evimdeki 15 watt 10 inç all tube Trace Elliot amplimde hem Deucetone hem de Ts9 kullanıyorum. Deucetone tek bir kanalda (Vintage Rat) ritm için son derece yeterli, ikinci kanalda ise Clean Rat ile boost ederek sololarda kullanıyorum. Ben çok fazla drive seven bir insan değilim, Vintage Rat ile elde ettiğim dolgun drive benim için yeterli oluyor. Ts9'u da daha parlak tonlar elde etmek istediğimde boost amaçlı kullanıyorum. Roland Bluescube ile ben de denedim bu pedalı ve gerçekten hoşuma gitmedi. Sanırım ampliden kaynaklanan bir şey.
 
Deucetone her amfide iyi performans vermiyor. Bende iki amfi var. Büyük lambalı amfimde deucetone canavar gibi çalışırken diğer küçük amfimde tonlar çok bozuk duyuluyor.

Anladığım kadarıyla deucetone amfi büyüdükçe daha iyi sonuçlar getiriyor. 12 inç hoparlörlü amfilerde daha iyi.
 
Pazartesi ve salı arakdaşımdan proco nun RAT ve SOLO pedallarını deneme amaçlı alacağım. Bir de BOSS DS1. Evde her çeşit varyasyonu deneyip 4x12 kolondan mikrofon kayıt saf haldeki mp3 leri ve yorumları burada paylaşacağım. Yakında da amacım bir duecetonu eve geitirp kendi amfimde denemek.
 
ykaın zamanda bende bir deucetone aldım.bazı yerlere amfimi götürmeyecegim için sansamp gt 2 ile birleştirmeyi planlıyorum.sizce nasıl bir kombinasyon olur.ikisi aynı anda gereksiz olur diyenler oldu ama ben iyi bir ton bekliyorum açıkcası.
 
Geri
Üst