Sırmalı 7 Ağustos Saat 22.00'da Mojo Beyoğlu'da Sahne Alıyor

İşte onu diyorum size göre uygun değil :) Siz beğenmiyor olabilirsiniz. Bu sizin zevkiniz. Ama siz her türküyü rock yapmak uygun olmuyor diyorsunuz. Bana göre de uygun mesela ama ben de geçip türküleri rock yapmak uygun diye bir kural koymuyorum. Uzun lafın kısası yazılarımda belirttiğim gibi yapılan yorumlar o kişiye göre yani "bence" oluyor. Eğer kişi müzik otoritesi ise o zaman ciddiye alınıyor.
 
Benim kötü bir niyetim asla olmadı, kimseyi de kırmak istemem. Yapılan acımasız ve yersiz olduğunu düşündüğüm yorumlar yüzünden dahil oldum. Hatta ilk paylaşımı yapan arkadaşa da mesaj attım konu ile ilgili konuya dahil olmak istemediğini ve sadece yorumları okumak istediğini söyledi. Bende sonrasında bu konu beni rahatsız ettiği için sohbeti sürdürdüm. Ortada bir üretim varsa kimse beğenmek zorunda değil. Ama olmamış dendiğinde konu değişiyor. Neye göre olmamış kime göre olmamış? Bazı arkadaşlar bir otorite kesiliyor filan. "Hadi oradan olmamış" diyen bile çıktı. Burası kaliteli ve iyi müzisyenlerin bulunduğu bir platform. Dolayısı ile bazı kullanılan cümleleri yakıştıramadım. Elbet işler ülkemizdeki rock gruplarının istediği gibi gitmiyor. Türkiye'nin koşulları ortada. Herkes her zaman istediğini yapamıyordur. Ama para kazanmak için rock yapıyorum diye gayet pop yapan tonla grup var ortada. Model'e bile rock grubu diyorlar malesef. Modeli'i severim ayrı konu ama rock yapmadıkları da aşikar. Sonuç olarak ortada bir şey var beğenin veya beğenmeyin bu klip ana haber bültenlerine bile çıktı. Ben orada izledim arkadaşları, ki bu büyük başarıdır. Ben buna saygı duymanın ötesinde , bunu taktir ediyorum. Hepinize sevgiler..
 
Pentagram yapınca oluyor da bu arkadaşlar yapınca neden olmuyor? Gündüz Gece'de de Murat İlkan gayet yumuşak söylüyor onda rock yorumu sezmişmiydiniz? Sanki millet olumsuz birşeyler yazmak için bahane arıyor gibi ya bundan haz etmiyorum. Neyse bir tartışma başlatmak niyetinde değilim, ama dediğim gibi bu sizin düşünceleriniz sizin müzik zevkiniz ve anlayışınızla alakalı. Bu şarkı da uzun hava gibi bir şey değil, gayet ege türküsü ve bugüne dek buna benzer en ufak bir yorumunu duymadım. Dolayısı ile gayet orijinal ve başarılı geldi. Klibi de hiç fena değil. Ayrıca haberlere , gazetelere bile çıktı. Günümüzün kanayan rock ortamında çok hoşuma gitti bu durum. Bir şeyler yapan birileri var destek olmak lazım. Metallica'nın bile ilk iki albümünden sonra konserlerinde millet pet şişeye işeyip sahneye attığını düşünürsek yine iyi durumdalar :)

Hayır burada tanımadığım bir grubu savunmaya çalıştığımı sanmayın ama böyle basit bahanelerle bok atılmasına dayanamıyorum. İyi şeyleri taktir ediyoruz. Bu da gayet iyi. Aynını Ringo içinde yaptılar oysa ben onları da çok beğenmiştim.

Sonuç olarak eskiden baba rock yaparken şimdi para kazanmak için resmen pop yapan gruplardan farklı olarak amfilerinin gainleri açık bir grup tvlerde gazetelerde gözüküyor bu da Ülkemizin rock camiası için önemli bir şey bence. Sevgiler




habertürke çıkıp nirvana smells like teen spirit riffi mi kullanmışlar ? :D
lead gitarda forumda özel ders ilanı veren eleman var bi de yeni farkediyorum. insan bunu izleyince bidaha düşünüyor
 
Sanırım kendi bestelerinden de çalmışlar. Sizin de çalarak paylaştığınız soloyu grubun gitaristi de çalmış.



"kendi besteleri" ndeki melodiler de çok tanıdık ki? sözleri hariç hiç bi orjinallik yok. ama sanrıım sen de o tipik sözleri orjinalse beste de orjinaldir diye düşünen müzik kültürü kıt kişilerdensin. eminim o kendi besteleri dediğin parçadaki riffleri, soloları başka hiç bi yerde duymamışsındır :D

olumsuz eleştiri görünce kaldıramamanı anlamıyorum. deniz saymana gidip özel ders aldın da şimdi forumdaki herkesten takdir mi bekliyosun nedir? olmamış beğenmedim bu kadar basit. Türkiyede tabu olmuş resmen zor imkanlarla bi yerlere gelebilmiş grupları eleştirmek belli ki. Olmayınca olmuyo ama işte. Hiç kibarlıktan dolayı olumlu yorumda bulunamam kimse kusura bakmasın.

bi de her olumsuz yoruma verdiğin cevapların sonuna bu grupla alakalı link paylaşman da acayip komik.
 
Asıl komik olan senin hiçbirşey yapmadan yapanları eleştirmen genç kardeşim. Kıt mıt filan.. 25 yaşındasın sanırım. Sen daha doğmadan ben rock dinliyordum..

Sen bir de forumda ders veriyormuş insanın bir daha düşünesi geliyor diyerek hakaret edince ben sana o videoyu gönderdim.

Ben bu forumda bunu anlatmaya çalışıyorum. Beğenme ama hakaret etme...
 
Sevgili kardeşim yorumunda bana kıt bile dedin , kusura bakma ama yapılacak tek cevap buydu. Biraz daha güzel yorum yapabilseydin keşke ne diyeyim :) Ayrıca baktım paylaşımlarına, grubunu kurmaya çalışıyorsun belli ki daha.. Hele bir kur 3-4 kayıt yap. Yapabilirsen bir de albüm. Hatta bir de klip patlat. Bizlerde izleyelim emeğini taktir edelim. Ortaya güzel bir şey çıkartırsan değme keyfine :)
 
Neyse sevgili arkadaşlar benim bu konuya son mesajımdır. Yazılarım okunursa ne demek istediğim anlaşılacaktır. Kötü niyetli değil tam tersi yapıcı yazmaya çalıştım. Herkese sevgiler.
 
Sevgili kardeşim yorumunda bana kıt bile dedin , kusura bakma ama yapılacak tek cevap buydu. Biraz daha güzel yorum yapabilseydin keşke ne diyeyim :) Ayrıca baktım paylaşımlarına, grubunu kurmaya çalışıyorsun belli ki daha.. Hele bir kur 3-4 kayıt yap. Yapabilirsen bir de albüm. Hatta bir de klip patlat. Bizlerde izleyelim emeğini taktir edelim. Ortaya güzel bir şey çıkartırsan değme keyfine :)

e kıtsın çünkü. biraz orjinal müzik dinlemiş olsaydın aaa baterisi burdan alınmış, riffler şurdan alınmış, üstüne hiç bi emek katılmamış olduğu gibi ordan burdan kolaj çalışması yapar gibi bi şey ortaya konmuş diyebilirdin. ayrıca konu benimle alakalı değil ki. boşuna hırs yapıp benim foruma girdiğim bütün mesajları aratmışsın. bu bahsi geçen kişilerin performansını herhangi averaj bi grup sergileyebilir. aynısını yapmayı tercih etseydim şimdiye çoktan grubum olurdu elbet. bugüne kadar grubum olmadıysa kendi kaydımı yapıp piyasaya sürmediysem bi kaç mesaj yukarda örnek de olacağı gibi komik duruma düşmemek için.
 
Neyse sevgili arkadaşlar benim bu konuya son mesajımdır. Yazılarım okunursa ne demek istediğim anlaşılacaktır. Kötü niyetli değil tam tersi yapıcı yazmaya çalıştım. Herkese sevgiler.
son mesajıymş. bi de özelden mesaj atıyor kıt lafını bana yedirirmiş ankaradaymışım zaten, camia küçükmüş. nasıl tiplerle müzik muhabbeti yapıyoruz görün diye yazıyorum bunları. engeli basıp geçiniz
 
habertürke çıkıp nirvana smells like teen spirit riffi mi kullanmışlar ? :D
lead gitarda forumda özel ders ilanı veren eleman var bi de yeni farkediyorum. insan bunu izleyince bidaha düşünüyor
Habertürk'e çıkıp şarkı arasında Smells Like Teen Spirit riffi çalan kişinin forumda özel ders ilanı vermesi seni neden gerdi, bunu anlamadım ben. Yanlış olan ne?
Seni Habertürk'e çıkardıklarında (haber olarak değil, konuk olarak) sen çalmazsın Smells Like Teen Spirit olur biter.
 
Son düzenleme:
Mozart'ın meşhur Amadeus filminde İmparator dalkavukları opera bestelenmesi için en uygun dilin İtalyan'ca olduğunu söylüyordu. Oysa Mozart "her dilde hatta Türkçe bile opera yazabilirim. Dilin bir önemi yok önemli olan müziği dile uydurmaktır" diyordu. Sen yazınca bu sahne aklıma geldi. :)


Türkçe opera yazabilirsiniz tabi ki sonuçta Urfa ekolu uzun havalarımızla opera arası bence tek fark birini Türkçe birinin İtalyanca olması :) ama ben hala Türkçe rock müziğin dil yapısından ötürü zor olduğunu düşünüyorum. Haa, yapanlar var mı var, Yenilerden Malt var, Mor ve ötesi var, Athena var, pek sevmesem de Duman var. Eskilerden Mavi sakal, Pentagram, Cem Karaca, Barış Manço, Kramp, Dr. Skull vs. var yani. Ama buraya "olmamış, yapamamış" grupları saysam bunların 7-8 katı olur herhalde, tam da anlatmak istediğim nokta bu zaten.

Yani, türkü kendi tadında güzel, rock tarzıda cover'lanacak şarkıya da iyi tespit etmeli. Bazı türkülere gitmiyor işte, daha önceden de dediğim gibi Anadolu rock-Haluk Levent'e bağlıyor sonu. Seveni vardır eyvallah ama bence bu, rock değil. İlla türkü coverlamak zorunda değiliz, Türk rock mı?

Yeni:



Eski (Yardırmalı-Thrash Solosu da içerir) :

 
Geri
Üst