Ibanez RG2550

sap ayarı zor birşey falan değildir.gözünüz korkmasın.tek dikakt etmeniz gereken yavaş olmaktır o iş sırasında.1/8lik devirlerle döndürmelisiniz truss rod'u.sonra 5 dakika kadar ağacın tepki vermesi için beklemeye bırakmalısınız.sonra akordu yapıp(hangi akordu kullanıyorsanız ona göre,E demiyorum o yüzden)gitarı deneyip olmadıysa devam etmelisiniz.msn'de daha detaylı açıklayabilirim isteyenlere.
 
ibanez rg 550

arkadaşlar başlığı görünce gireyim dedim ! 2. el bi rg 550 buldm 91 model eleman 600 dolar dio sizce fiyat nasıl?
 
Re: ibanez rg 550

CiDDi-GeYiQ demiş ki:
arkadaşlar başlığı görünce gireyim dedim ! 2. el bi rg 550 buldm 91 model eleman 600 dolar dio sizce fiyat nasıl?

Gitarı görmedim ama bu forumda 2.el 550'lerin en fazla 500 dolara satıldığını gördüm.Üzerinde manyetik modifiyesi falan var mı ? Varsa hatta fotoğrafını koyarsan daha iyi olur.
 
jedaynayt demiş ki:
adam ankarada sanırsam :)

senn daha önceden s 470 vardı herhalde.o gitar nasıl köprüsü sapı çalınışı bakımından?

Evet ama bendeki S470 değil sadece bunun S470 DX birde S470DXQM modelleri vardı bendeki en son söylediğim modeldi. Bu modelin özelliği Qualited Mapple kaplı olması klavyenin DX ise Deluxe anlamına geliyor.

Oda çok güzel gitardı ben bayılırdım şahsen gitarıma çok iyi bir gitardır gerek kullanım gerek sound gerek rahatlık bakımından.Güzel ve temiz bir tane bulursanız kaçırmayın.
 
Yaw biri hayrına o alyandan bulup bana yollayamaz mı? :) Bi kere kargaburunla girişmek zorunda kaldım o da mili çizmeye başladığı için bıraktım...
 
Hem bak Norton'um Antorum EMESEN den bana sap ayarı hakkında ayrıntılı bilgi de verirmiş.. Her ne kadar böyle bi gitarda deneme yanılma yöntemi kullanmak kötü sonuçlar doğurabilse de kendi işini kendin yapmak her zaman en iyisidir :) Alyan konusunda yardımlarınızı bekliyorum.. Ankarada sordum bi kaç yere bulamadım..
 
jackson alma planlari yaparken bu basligi gordum...
akabinde bugun bi gitar magzasinda rg2550 denedim fikrim degisio yawas yawas...alcam sanirsam bende bi tane...ama hala kararsizim dkmg veya dk2 arasinda...isim cok zor cook...
 
abi çok kişisel bi durum olcak benmki ama ben türkiyeden jackson alma sevdasına bugün son verdim.
laylaylom denen insaıfı kurumuş kan emicilerin cebine para girmesi bnm kişiliğime ters geliyor.
akşam üstü laylayloma uğradım.bi arkadaşıma gitar bakıoduk jackson dk-2 ye 1000 küsür avro fiyat çekti.
(nyse dedim içimden)kendi sitelerine ibanez,cort ve epiphone eklemişler geçenlerde görmüştüm.bi de onlardan fiyat alayım dedim.adama ibanez rg 1570 fiyatı sorduğumda aldığım cevap şuydu.
"Biz laylaylom olarak ibanez satmıyoruz.O siteye fiyat ve modelleri koymamızın tek amacı gitar almayı düşünen insanları teşvik etmek ve jackson'a yönlendirmek.Çünkü her İYİ GİTARİST jackson'ın en iyi gitar olduğunu bilir"
Adamın suratına baktım,kaldım.bana dediği son laf şuydu.
"piyasa fiyatları 1200$ civarında o modelin.git bi dükkandan beğen sana onu 1100$ a getirtirim o dükkandan"
Arkadaşlar ben hiç bişi anlamadım ya siz??!
Böyle bi mantık var mıdır ya?Tamam izmirde pahalı biraz fiyatlar,toptancı yok çünkü.Ama ztn 1000$ a burda satılan gitarı bana adam 1100$ satmaya kalkıştı ya.Biz müzik yapmak isteyen bi kitle olarak bu kadar enayi olarak mı gözüküyoruz dışardan anlamıyorum!!!
O YÜZDEN LAYLAYLOM'DAN KESİNLİKLE ALIŞVERİŞ YAPMAMAYA YEMİN ETTİM BUGÜN.
(sadece kişisel bir tercih)
 
Malesef devir böyle bir devir arkadaşlar o yüzden iyi araştırma yapmak hazır cevap olmak hafiften de cin olmak lazım.

Ben RG2550 aldığım yere gittim bişey sorucaktım adam dedi "uğraşamam şimdi çok işim var" ÖKÜZÜN böylesi işte 1100-1200 doları cebe atarken uğraşamam demiyosun ama dimi .... ağzımı bozacam şimdi...

Mağzada Trigon ayrıca..en güzeli istanbuldan getirtçeksin...
 
Ama Laylaylom u bir konuda tebrik etmek gerekir adamlar her ilde her mağazada aynı !!!KALİTEYİ!!! koruyorlar. Bugüne kadar birilerini bariz bir şekilde kazıklamaya çalışmayan bir laylaylom a rastlamadım rastlıycağımıda sanmıyorum.
 
selamınaleykümselam dostlar... :) Bugün gittim ve hayallerimin gitarı olan RG2550mi aldım...Yanına da Roland Microcube...Çok iyi anlaşıyorlar... ;) Feci mutlu ve heyecanlıyım...RG2550'm rüya gibi...Bu arada kardeşliğe katılmaktan dolayı da ayrı bir gururluyum.. :p
 
kız gibi alet kızzz :D yemin ediyorum bu gitarı aldığımdan beri( 2 ay önce) kzı arkadaşım gitarı kıskanıyor..bana zaman ayırmıyorsun diyor :LOL:

walla arkadaşlar hakka ten çok tatlı bir gitar kendisi.çok araştırdım ben gitarı alırken ve bunda karar kıldım.sanırım şimdi sap ayarı bozuldu ve benim bunu yaptırmam lazım..klavye çok rahat manyetiker çok ii ses veriyor..bi artist gerçekten alet..çok memnunum kesinlikle almanızı tavsiye ediyorum...kefilim :LOL:
 
aponeurosis demiş ki:
selamınaleykümselam dostlar... :) Bugün gittim ve hayallerimin gitarı olan RG2550mi aldım...Yanına da Roland Microcube...Çok iyi anlaşıyorlar... ;) Feci mutlu ve heyecanlıyım...RG2550'm rüya gibi...Bu arada kardeşliğe katılmaktan dolayı da ayrı bir gururluyum.. :p

sende mi birader :)
of yaw ben kaldım forumda bi 2550 siz...Fidecem dandik üniye sırf gitar 2550 alsınlar die :LOL:
 
Geri
Üst