Gibson Les Paul Seçimi

Ben de diger arkadaslara katiliyorum; denemeden almamak lazim. Aslinda bana sorarsan Dore Muzik gibi bi yerde deneyip bi modeli gozune kestirdikten sonra ayni modelin 2. eline baksan cok daha mantikli olur diye dusunuyorum cunku sifir gitar satildigi gibi ~20% deger kaybediyor. Para bolsa problem yok tabii :)

Kisaca sectigin gitarlar hakkinda nacizane bi kac sey soylemek isterim(Bir kismi gercege dayali bilgi bir kismi kisisel yorumumdur):

-Ilk sectigin '58 Reissue, adindan da anlasilabilecegi gibi 50'lerin sonunda Gibson tarafindan uretilen ve efsane olan 1958 LP Standard modelin bir kopyasidir. Gibson Custom Shop tarafindan uretilmistir. Burada butun Reissue modeller, belli artist modelleri, Custom Shop etiketi olan LP, LP Custom, Explorer, SG, vs modeller uretilmektedir. Amerika'da uretilen tum diger Gibson'lar (LP Standard,Classic, Custom, SG, V, Studio, vs) ayri bir atolyede uretilmektedir. Sizin sectiginiz 2 adet Gibson Custom da Custom Shop'ta degil, diger atolyede uretilmektedir. Ismi sizi yaniltmasin.

Bu tarz gitarlarda kullanilan maun, en hafif maun turudur (Gibson '59 Reissue'dan sonra). Govdesi ve sapi daha kuru oldugu icin, takdir edersiniz ki gitarin tonu da daha iyidir. Pickup'lari bu gitara ozeldir. Isciligi gercekten en ust seviyededir. Bu gitarlarda ciddi bir problem olma riski cok cok dusuktur(Turkiye'ye gelirken kargo, vs. durumlarini saymiyorum), her bir gitar custom shop icinde en az 4-5 kez kalite kontrolden gecer.

-Gibson LP Custom modeller genellikle ya cok agir olur ya da agirligi azaltmak icin maun ustunde delikler/bosluklar birakilarak ustune maple kismi eklenir. Anlasilacagi uzere, secilen maun kuru ve kaliteli maun degildir (Custom Shop'tan cikan bir urune gore).

Goruntu olarak albenisi fazla olabilir, headstock'taki diamond filan ama iscilik ve kullanilan malzemenin kalitesi acisindan Custom Shop'ta yapilan bi gitarla karsilastirilamaz diye dusunuyorum. Ayrica bu modellerde kullanilan pickup'lar tek kelimeyle tirttir. Reissue serilerinde kullanilan Burstbucker/Custombucker pickup'larin yaninda gayet sonuk kaliyor.

Buradan LP Custom'lar kotu gitarlardir anlami cikmasin, super gitarlardir ancak fiyat karsilastirmasi yaptigimda LP Custom almak pek mantikli gelmiyor.



Ucunun arasindan benim secimim '58 Reissue olurdu ama tekrar soylemek gerekirse, denemek lazim. Belki LP Custom modeli elinize daha iyi oturucak, denemeden bilemezsiniz.


Kolay gelsin...
Pardon konuyu hortlatmak gibi oluyor ama bir yanlışlığı düzeltmek istedim.2004 yılından beri tüm Gibson Les Paul Custom gitarlar custom shop departmanında üretiliyor.
 
Geri
Üst