M-audio Fast Track?

Arkadaşlar laptop kullandığım için sistemi yükseltemiyorum haliyle bunun için de ancak usb girişinden kullanabileceğim bir ses kartı alabilirim.M-audio fast track kullananınız var mı?performansı ve 2. el fiyatlarıyla ilgili bilgisi olan varsa çok iyi olur..Ayrıca yine bu tarz usb girişli benim bilmediğim ses kartları varsa eğer önerilerinizi de bekliyorum..teşekkürler..kalın sağlıcakla...
 
Ben kullanıyorum. Düşük Latency ve diğer özellikleri ile fiyatının üzerinde bir kart ama bazen sorun yaratıyor. Genelde sürücü ile alakalı olmakla beraber usb olmasından da kaynaklanıyor olabilir. ARada kitleniyor takılıyor, müzik dinlerken bi anda çıtıpıtı çıtıtpıpt ses bozulması oluyor ve reset atana kadar düzelmiyor. Bazen de cubase i kapatırken cubase yanıt vermiyor ve cubase i hiç bi şekilde kapatamıyorsunuz (bu kullanılan VST lerin kapatılamaması ile alakalı da olabilir) ve bu da ses kartını kullandığı için yine reset atana kadar ses kartından mahrum kalıyorsunuz. 129 usd + kdv ye ankara panmusic den aldım. www.compel.com.tr deki fiyatlar ile aynı zaten. Ayrıca alım satım bölümünde Cyberknigth arkadaşımız satıyordu 2. el uygun bi fiyata eğer düşünürsen... Onunla aynı zamanda almıştık zaten..
 
Usb olmasından ötürü xp ile uyumluluk sorunu doğurabilir. Service Pack 2 ile uyumluluk sağlıyor ama sp2 kurmama rağmen ilk seferinde uyumluluk problemi gösterdi. Ancak sonra bir problemle karşılaşmadım. Latency çok muazzam, asio sürücüleri(v2.7) ile gecikme hissedilmiyor. Yalnız şöyle bir durum var ben de mi meydana geliyo bilmiyorum. Gitarı bağladığımda herzaman sağ kanala atıyor ve muhtemelen sola da mic inputu atıyor bağlı olmamasına rağmen ufak gürültü meydana geliyor. Herzaman kayıt yaparken FLstudio da özellikle gitarı sola doğru pan yapmak zorunda kalıyorum nedendir bilmem. Ancak Cubase de bu sorun olmadı otomatik olarak centerdan ses alıyodum ama cubase i kullanamıyorum maalesef bi iki önceki thread de belirttiğim gibi. Bunun haricinde fiyatına göre yeterince tatmin edici nitelikte ancak gene de mix için bi ses kartı değil de arayüz olarak düşünülmeli diyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
arkadaşlar yorumlar için gerçekten çok teşekkür ederim..yalnız kime sorduysam bu ses kartını öyle veya böyle herkes bir problem yaşamış hep farklı farklı sebeplerden :)
 
çok başarılı bir kart bence. yaşanılan problemler USB olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bende PRO versiyonu var 400YTL'ye aldım. Evde kayıt için ideal ama canlı performansta kullanacaksan veya hiç sorun yaşamayayım diyorsan Firewire veya PCI bir kart almanı öneririm.
 
bence firewire solo ses kartı al onu leptobuna tak eğer firewire girşin varsa yoksa küçük bi card al onu yandan tak tanıt direk firewire girişi oluştursun sana rahatça kullan...
bende firewire solo var işte ama bir türlü mixerle bağlayamadım benimde sorunum bu:(


bilen varsa lütfen yardım: )
 
E-MU 0404'ü Öneririm..Edirollere de Bi Bak Ama Tuzludur.. =) 500YTL Civarı...

E-MU 0404 400YTL falan...
Edirollerde 500lerde...
 
Geri
Üst