Midi Klavyenin dezavantajları

merhabalar
şu anda sahnede Yamaha p120 kullanıyorum fakat ağırlığından ve aleti yıpratmamak istememden dolayı başka bir klavye kullanam gerekiyor. Ama ne alırsam alayım bi yönü eksik olucak ayrıca istediğim hammond sesinide bir türlü veremiyecek. bende istediğim sesleri sınırsız bir biçimde kullanmama yardımcı olacak midi klavyeyi denemek istiyorum.

midi klavye kullanan bir klavyeci varsa ve bana karşılaştığı zorlukları söölerse çok sevinicem :D
Forumda biraz dolaştım kimileri voltaj problemi yaşamış, örneğin.

NOT: midi klavye olarak CME UF7 yi düşünüyorum
 
Midi klavye adı üstünde tetikleyici bir klavyedir. İçinde ses yoktur. Dolayısıyla ses modülü ya da bilgisayar kullanman gerekecektir.

Ben m audio keystation 88 es kullanıyordum. Modül olarak Roland SC-55 vardı. Ondan ses ayarlarken sabit bir yerden ayarlamadığımdan dolayı her sallanışta çıkışları RCA olduğu için cızırtı yapardı. Ama rack modül kullanıp iyi sabitlersen böyle bir sorunun olacağını sanmıyorum.

Onun dışında UF7 piyano tuşesine sahip bir klavye değil eğer piyano temelliysen (p120 den sonra hele) hoşuna gitmeyebilir bir dene derim hemen almadan önce. Ben m audio yu, yarı ağır tuşe bana göre olmadığı için sattım. Anladım ki çekiç mekanizmasız olmuyor. UF8 e bakabilirsin piyano tuşesi olduğunu söylüyor ama şelale tipi (waterfall, yarı ağır tuşe, hammond tuşesi) da olabilir

Eğer midi klavyeyi dizüstü bilgisayarla kullanırsan P120 den daha iyi seslerle çalışabilirsin, tabi bunun için iyi bir işlemcinin yanında iyi bir ses kartı da şart. Hammond tonu için B4 ü ayarlayıp kullanabilirsin. Diğer seslerde de Rhodes de Lounge Lizard, diğer sesler için de HyperSonic işini görecektir.
 
Geri
Üst