Modifiyeli Japon Kasa Ibanez Rg550

Böyle kulaktan dolma bilgileri vermek için çok uğraşıyor musunuz? Mh50'nin üstünde gelenin orhjinal floyd rose olduğunu kim söyledi? Üstünde gelen Çin yapımı kıytırık floyd rose'dur. Orjinal Alman malı OFR değildir. İsmi floyd rosedur sadece. mh-50'de LTD'nin en alt modellerinden biridir. OFR'nin kendisi zaten 200 dolardan başlıyor. Sondaki special'ın ne anlama geldiğini bir araştırın.

Ayrıca bahsettiğinizle de hiçbir alakası yok. Adam gitarı köprüsüne göre mi seçecek? Edgeler, Schaller da, Gotoh da orjinal floyd rose değildir, lisanslıdır ama kalitelidir. Cort'un üstündeki de lisanslı Kore yapımı kendi floyd rose'dur ve kendi gitarlarındaki en üst model floyd rose'dur. Yanlış bilgilerle lütfen yorum yapmaya devam etmeyiniz.
floyd rose'un resmi sitesine gir bak aynı sistemi ordanda bulabilirsin.m50 ile mh50'nin fiyat farkının büyük bölümü bence bundan kaynaklanıyor.200 dolardan başlıyor diyorsun o sizin gördüğünüz adamlar iki büyük firma ve birden fazla köprü alıyor sizinle aynı fiyattan almazlar herhalde
 
Neyine bakayım? Orada olunca ne oluyor? Floyd Rose Special'ın Floyd Rose sitesinde olması kadar doğal bir şey olamaz. Fender'in sitesinde de 3000-4000 dolarlık Custom Shop gitarları da var 399 dolarlık Çin yapımı Fender Modern Tele gitarları var.
 
Neyine bakayım? Orada olunca ne oluyor? Floyd Rose Special'ın Floyd Rose sitesinde olması kadar doğal bir şey olamaz. Fender'in sitesinde de 3000-4000 dolarlık Custom Shop gitarları da var 399 dolarlık Çin yapımı Fender Modern Tele gitarları var.
Demek istediğim m50 ile mh50 arasındaki fark köprüsü fiyatta bundan kaynaklanıyor bence.Çakma bir köprü olduğunu sanmıyorum.
 
Son düzenleme:
Demek istediğim Ltd bütün MH serisinde aynı köprüyü kullanmış MH50'de niye çakmasını kullansın.Ben çakma olduğunu düşünmüyorum.

Ben çakma demedim. Ucuz yollu Çin yapımı floyd rose dedim. Sizin ne düşündüğünüz de önemli değil. Önemli olan ürünün kendisi. MH serisinin hepsi de aynı köprüyü filan kullanmaz. Bu da yanlış bilgi. Sizdeki mh-1000'de Floyd Rose Special yok. Floyd Rose 1000/3000 var, o da bildiğimiz klasik OFR değil, bir alt sınıfı. Şimdi profilinize baktım, yaşınız çok küçükmüş, burada eksik ve yanlış bilgiyle tavsiye vermeden önce forumu bol bol okumanızı ve bir şeyler öğrenmenizi tavsiye ederim. Cin olmadan adam çarpmayın. Daha Special ile OFR arasındaki farkı bilmeden, bunda da orjinal floyd rose var, zaten mhlerin hepsi de bunu kullanıyor, bak sitesinde yazıyor, yaaa yaaa şeklinde bilgi veriyorsunuz. Okuyan bilmeyen kişi de yanlış yöneliyor.
Lütfen üsteki mesajdaki açıklamalarımı tekrar okuyun, ona göre araştırın. Işık sizinle google'da olsun.
 
Son düzenleme:
Ben çakma demedim. Ucuz yollu Çin yapımı floyd rose dedim.Sizin ne düşündüğünüz de önemli değil. Önemli olan ürünün kendisi. MH serisinin hepsi de aynı köprüyü filan kullanmaz. Bu da yanlış bilgi. Sizdeki mh-1000'de Floyd Rose Special yok. Floyd Rose 1000/3000 var, o da bildiğimiz klasik OFR değil, bir alt sınıfı. Şimdi profilinize baktım, yaşınız çok küçükmüş, burada eksik ve yanlış bilgiyle tavsiye vermeden önce forumu bol bol okumanızı ve bir şeyler öğrenmenizi tavsiye ederim. Cin olmadan adam çarpmayın. Daha Special ile OFR arasındaki farkı bilmeden, bunda da orjinal floyd rose var, zaten mhlerin hepsi de bunu kullanıyor, bak sitesinde yazıyor, yaaa yaaa şeklinde bilgi veriyorsunuz. Okuyan bilmeyen kişi de yanlış yöneliyor.
Lütfen üsteki mesajdaki açıklamalarımı tekrar okuyun, ona göre araştırın. Işık sizinle google'da olsun.
Bir yerde de haklısınız daha dikkatli olurum.Benimde yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkür ederim.Siz Foruma üye olduğunuzda ben daha 4. yaş günümü kutlamamışım.
 
Ki bilmeyen adam gider alır diye konusma kimse cahil degil. kimseye zorla satmiyoruz. Benim rahatsız oldugum hakkında konusmanız degil. Gitarımı 1 metre yakından görmemis insanlar saptı manyetikti bilmem neydi sacma yorumlarla kötülemeleri. Bu gitarın 3. Kez burda konusu aciliyor. Bu sap yine konu oldu ama kimse iyidir kötür diyemedi. Hic birinde rahatsız olmadım cunku denemedikleri icin ne kotu dediler ne iyi dediler. ama sizin konusmalariniz karalayıcı. Burda bu gitarım benden önceki gecmisini bilen abilerde var. Sacmalamayın lütfen. Gitarla ilgili bisey sordunda söylemedik mi ? Ki benim özelden konusmamı buraya kopyalayıp yapıstırmıssın. Bunun icin bile kötü laf etmedim.
 
Son düzenleme:
Bence burada paylaşmayın böyle özel bilgileri.

Yani iyi sap derken, ebay'den getirtilen Çin malı 30 dolarlık fason saplardandır diye tahmin ediyorum. Öyle sapların iyi olacağını düşünmüyorum, hele ki ince filan denilmiş, iyice sakat bir durum, gelecekte stabil kalmayabilir. Ibanez ince saplara Titanyum çubuk koyuyor veya 5 parçadan filan yapılıyor ki gelecekte çatlama, eğilme bükülme olmasın. Yani herşeyin bir raconu var.

Arkadaşı denemiş filan bunlar hep subjektif. Çatlak olması -10 puan. Çatlak saptan açıkçası bir cacık olmaz. Zaten düzgün bir sap olsa, örneğin musikraft, warmoth, allparts gibi bir şey olsa, o gitar durmaz, aynı gün satılırdı.
Arkadasımın dedikleri subjektif se sizin ki objektif mi ? Rica ediyorum.
Bu gitarı alırken bende burada bi cok kisiye sordum.
 
Arkadasımın dedikleri subjektif se sizin ki objektif mi ? Rica ediyorum.
Bu gitarı alırken bende burada bi cok kisiye sordum.

Neyi birçok kişiye sordunuz? Tek kişinin yorumuna subjektif yorum denir. Örnek: "Ben denedim süper valla, harika, en güzel en ince sap". Benim söylediklerimde de subjektif yorum var ama teknik olanların hepsi objektiftir. Subjektif olan yorumlarımda her zaman "sanmıyorum, sanıyorum", "olabilir" gibi olsalıklı fiiller mevcuttur. Ben sizi tanımam etmem, gitarınızı bilmem, cümlelerimin hepsi geneldir, kimseye özel değildir. Ayrıca sizi de üstte savundum. Lütfen önce okuduğunuzu anlayın.
 
Bu gitarın bu forumdaki sap skandalına artık dur diyorum :D arkadasım sapı istedi verdim bende :) arkadaslar yeni sap no name rosewood klavye. Klavye kalitelidir yepyeni klavye jumbo fretler sıfır gibi. 16 mm inceliginde yine ince bir klavyedir. Resimlerini atiyorum.. İnsallah bu cumartesi yada pazar luthierde taktırılcak. Gitarı denemeyen gelen arkadas bos gelmesin cunku ciddi anlamda beklentinizi karsilayacak bi gitar oldu suanda. Tonu olsun rahatligi olsun hic bi laf edilemez.
IMG-20140822-WA0001.jpg
IMG-20140822-WA0002.jpg
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Bir RG550'yi RG550 yapan en önemli unsurlar (Edge/Lo Pro Edge, Sap) gitmiş. Para verilecek ya da üzerine emek harcanabilecek bir gitar olduğunu düşünmüyorum. Adam gibi bir refinish işlemi, e-bay'den temiz bir RG5XX/RG7XX sapı, yeni köprü ve elektroniklerle bir ihtimal toparlanır ancak harcanacak paraya buralardan temiz bir RG1570, 2550 alınabilir.
 
Bir RG550'yi RG550 yapan en önemli unsurlar (Edge/Lo Pro Edge, Sap) gitmiş. Para verilecek ya da üzerine emek harcanabilecek bir gitar olduğunu düşünmüyorum. Adam gibi bir refinish işlemi, e-bay'den temiz bir RG5XX/RG7XX sapı, yeni köprü ve elektroniklerle bir ihtimal toparlanır ancak harcanacak paraya buralardan temiz bir RG1570, 2550 alınabilir.
bende öyle düşünüyorum zaten cort x11 almaya karar verdim sizce sapı klavyesi nasıldır
 
İşte o yüzden anlamadan çok fazla soru sormamak, yanlış yönlenmemek gerek. Daha yeni başlamıyor musun? Tamam bunları dert etme çok, gitar çalmana bak. Çalıp öğrenmek, öğrendikçe, denedikçe yeni bir şeyler keşfetmek gerek. Sormakla ancak temel bilgi sahibi olunuyor. Diğer türlü sana anlatılınca "ama o ne", "peki bu ne anlama geliyor?" diyorsun. Anlatıyorum şimdi superstratlar genelde 43mm üst eşikli, yüksek radiuslu, nispeten ince klavyeli, 24 perde, HSH olur. Oldu mu? Aynılarını özel mesaj ile de anlattım ama yine sormuşsun.

Ayrıca sanıyor musunuz ki ince klavye en iyidir? 24 perde 21 perdeden iyidir? Çok ince klavyeler genelde 12. perde sonrasında sustaini öldürmeye başlar ve çoğu kişi tonu daha iyi verdiği için, sustain için; etli, kalın C profil hatta 21 perde gitar tercih eder. Aynı şekilde 24perde sap pozisyonunu daha tiz yapar, çünkü manyetiği iter ama bu tadı da seven var. Örneğin ben severim. Bir de sap ölçüsü 25,5"'den 24,75"e indi diyelim, hoop üstteki herşeyi unut, bambaşka bir gitar çıkar karşına.

Yani bu işin bir kuralı yok. Biri 40mm üst eşiği tercih ederken diğeri gider 44mm alır. Şimdi peki bu ne diyeceksin. Kısacası burada sana herkes tarif etse de bu, şu iyidir dese de bu işin iyisi-kötüsü yok. Malmsteen bütün shred pasajları 21 perde, gayet düşük radiuslu strat ile çalar, e ne oldu şimdi? Bütün bildiklerimiz kül oldu. İyi gitarist=İyi çalım. Gerisi teferruat.
 
Geri
Üst