metal pickguard

ibanez rg350 dx gitarıma metal pickguard (otobüs zemini gibi olanlardan) taktırmak istiyorum ancak nasıl bir şeye benzer, güzel durur mu karar veremedim. gitar beyaz. yorum yaparsanız ve elinizde (olur ya :) ) metal pickguard takılmış beyaz gitarların fotoğrafı varsa onları paylaşırsanız sevinirim.
sevgiler :)
 
sen sanırım desenli çıkıntıları olan metallerden bahsediyosun

ama aklıma bi fikir geldi
aynalı cam flimleri oluyo ya onlardan alıp kendi pickguardına güzelce yapıştırıp bi deneme yapabilirsin

beğenmezsende geri dönüşü hasarsız olan bi deneme olur
açıkçası sonucuda merak ettim :)
 
Siyah bir gitarda görmüştüm o çıkıntılar otobüs minibüs zemininde fena durmuyor ama pickguard gibi küçük bir alanda çok kaba duruyordu. Çünkü o çıkıntılar gereksiz büyük ve yüksekti. Ama bir arkadaşımda musicman bass vardı beyaz renk üstünde yine o şekilde kendi orjinal pickguard ı vardı ve onda çok güzel duruyordu. Yani burdan ne anlıyoruz önemli olan o pickguardın nasıl olduğu :) Büyük kaba çıkıntılar varsa kötü ama daha az çıkıntılıysa güzel.. Eğer pickguard olarak o şekilde satılıyorsa bence güzel durur ama sen dersenki ben alüminyumcudan kestircem büyük ihtimalle çok kötü durur.
Aynalı pickguardları düşündün mü hiç?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
aynalı istemiyorum pek, asıl amacım metal ve dokulu bir pickguard yapmak. pickguardına göre güzel duruyorsa bir araştırma yaparım.. arkadaşının bas gitarının fotoğrafını bulma imkanın var mı kerem ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
çok teşekkür ederim, bilhassa allexstone.. sanırım çıkıntıları kocaman olmayan parlak bir pickguard gitarımla iyi gidecek.. bir araştırma yapayım bari ben :)
 
beyazda nasıl durur bilmiyorum ama ben bunu acaip tuttum yaaaa


DSC03334.JPG



hatta abartıp headstock ada aynısını yapsan değişik bişeyler olabilir

DSC03328.JPG
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
yok headstocktaki ibanez yazısına o kadar para verdik :) ama bu güzel bi malzeme gerçekten. belki benzer bir şey bulurum buralarda..
 
Çelik eğer ferritik çelik ise ferro manyetik özellik gösterir, feci şekilde tonu etkileyecektir, çünkü gitar üstündeki manyetikler, çelikteki bütün dipolleri direkt gibi tel tarafına yöneltir, plastik pickguarda göre manyetik alan çizgileri değişecektir. Çeliğin de bir akustiği mevcut filan, o da işin içine girecektir. Aslında güzel birşey de yakalanabilir. Eğer paslanmaz çelik değil ise zamanla feci şekilde oksitlenecektir bu arada.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst