Efekt Aleti Seçimi

Merhabalar,

Bu sene boyunca okulda arkadaşlarımla grup olarak pratik yapacağız ve sene sonunda da gene okulda birkaç şarkı calacagiz. Pratik yaparken de sahnedeyken de gitarları mixer e gireceğiz ancak emin olamadığım bir nokta var ki, ne tür bir efekt aleti kullanırsam en iyi sonucu alirim? Demek istediğim son zamanlarda bir prosesor almayi düşünüyorum ve seçeneklerimde pod hd500 var. Onun videolarında prosesoru girdiğin alete göre (Mixer, amfi ...) ve bağlama şekline göre (dört kablo metodu, preamp'ı iptal etme vb.) farklı seçenekler var ve hepsi çok kompleks göründü. Bazı alakasız sayfalarda da kabin simulator'u kullanmalısınız gibi şeyler okudum ve tum bu bilgiler açıkçası aklımı tamamen karıştırdı. En iyi sonucu nasıl alırım hiçbir fikrim yok. Okula amfi mi gotureyim, bir prosesor alıp direkt mixere mi gireyim yoksa başka bir yöntem mi kullanayim yardım ederseniz sevinirim.
 
Bildiğim kadarıyla direk miksere girişlerde gitardan gelen ses sinyali toplaması için di-box kullanılıyor. Ama bana kalırsa ms pozitronun yaptığı ms shakti lerden alın bir tane, hem içerisinde di-box var hem kabin simulatoru var hem de amfi , mikrofonlama simulatorleri. Kısacası sansamp gt-2 nin daha iyisi diyebilirim 100 liraya. Bütün bu gibi işleri çözer.

Ha hd500 de oldukça mantıklı bir seçenek. Bütçeyi zorlamıyorsa oldukça iyi olur MetalPose nin de dediği gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ya kusura bakmayın bir sorun oluştu da cevap veremedim. Aslında sormak istediğim nokta buydu kabin, amfi Simulatörleri falan. Mesela Boss Gt-8 prosesoru aldım diyelim. Bu amfi, kabin simulator'une ihtiyacım var mı, tona etkisi olur mu vb. gibi sorulara cevaba ihtiyacım var.
 
gt-8 i direk mixere sokan arkadaşlarım da var. boss me-25 vardı, onuda direk mixere giriyordum. pod hd500 ü mixere girenlerde var. hatta bizim okula Yalın gelmişti eski mezunlardan olduğu için, gitaristi pod hd500 ü direk mixere giriyordu yanlış hatırlamıyorsam
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
O zaman şu ana kadar yaptığım şey yanlış değilmiş, bir prosesor alıp deneyeyim olmazsa amfiyi götürürüm okula. Teşekkürler :)
 
burada en önemli değişkenlerden birisi mikserden sonrası, yani bağlayacağınız ses sistemi. Neredeyse tüm yeni prosesörleri uygun ayarları yaptıktan sonra direkt amp ya da ses sistemine bağlayabilirsiniz.
 
Ses sistemi olarak 2 tane buyuk, düğünlerde kullanılan tipte hoparlorlerden var onları kullanıyoruz ancak pek iyi olduğunu söyleyemem.
 
msegmen kardeşim,
Refere ettiğin mikser limitli imkanları olan bir mikser.
Gitarı direk miksere girmen halinde yeterli verimi büyük ihtimal ile alamayabilirsin.
Bu yüzden sana tavsiyem ;
a-) Eğer amplinin gücü çalacağın mekan açısından yeterli ise, tercihen ampli kullanman.
b-) Yeterli değil ise , gitar ile mikser arasında prosesör kullanman.
 
Geri
Üst