Uzunca bir süre hardcase'den çıkmayacak gitarın korunması.

En iyi çözüm Silica Gel koymak içine.Onların satıldığı yerler var mı bilmiyorum ama ayakkabı falan aldığımda içinden hep çıkıyor nemi alsın diye.Bende var 4-5 tane,case'in içinde tutuyorum sürekli ve çok işe yarıyorlar...
 
Eğer yanında götüreceksen gitarı flight case yaptırmana gerek yok. Ben kendi gitarımı gigbagle kaç kere uçağa bindirdim hiç birşey olmadı. Tabi bu tavsiye gitarı el bagajı olarak yanına alman durumunda geçerli.

5 yıl yurtdışında kalıcaksan ya gitarı yanına al yada sat. Geri kalan seçenekler biraz mantıksız geliyor... :)
 
sen şimdi ne kadar önlemde alsan hep aklın o gitarda kalıcak.onu için en uygunu ya gitarı satmak yada lıp yanın da gitarı gitmek. hem gitar arkandan ağlar çalmazsan...
 
thunderhead demiş ki:
Eğer yanında götüreceksen gitarı flight case yaptırmana gerek yok. Ben kendi gitarımı gigbagle kaç kere uçağa bindirdim hiç birşey olmadı. Tabi bu tavsiye gitarı el bagajı olarak yanına alman durumunda geçerli.

Dedik ama...dakika itibarı ile uçaklara el bagajı almak yasaklandı.. Terror saldırısı tehlikesi ayağına... :)
 
ya sat ya da al gitarını da git (kovuyo gibi oldu bu biraz) :)


valla ben olsam hayatta hamallık etmezdim satardım burada 1570 iyi fiyata gider
amerikadan daha ucuza alırsın sonuçta
 
Reeve demiş ki:
ayri satilan saplarda neden boyle bir sorun olmuyor o zaman? (bilmedigimden soruyorum)

yada govdeye baglanmamis her sap belli bi sure sonra bukulecek mi o zaman? (mesela fabrikada govdeye baglanmayi bekleyen saplar belli bir sure icinde govdeyle birlestirilmezse bukuluyor mu?)

bükülür ama bu esnemeler aslında çok küçüktür, sapı temelli bozacak kadar olması için başka etkenler lazım (sıcaklık, nem gibi) ki bunlar yoksa üzerine tel takılınca kısa sürede eski halini alır. ama her zaman telleri tamamen çıkartmak yerine hafifçe gevşetmek daha iyidir ki uçak kargosu (0 altına düşer) gibi büyük ısı değişiklikleri olmayacaksa zaten ona bile gerek yok, maksat garanti olsun.

çok ince saplı gitarlarda sap çabuk esner, üzerinde aha az da olsa bir gerilim bırakmak lazım ki bir o tarafa bir bu tarafa esneyen ağaç yorulup çatlamasın. bu çatlakları illa gözle göreceksiniz diye birşey yok, özellikle boyanın altında mikro çatlaklar oluşur, ters bir durumda birleşip büyük çatlaklara dönüşürler.

bi yandan da gitarlar için bu kadar titizlenmeyin bence. elbette herkes ilk günkü gibi pırıl pırıl kalsın ister, açıkçası şu savaş yarası muhabbeti yapan embesillere kıl oluyorum ama eninde sonunda metal bir iki parça çakılı boyalı ağaç parçaları bunlar, kolay kolay ölmezler :)
 
fazla anlamam gitarın ayrıntısından ama bende uzun süreer gitarımdan ayrı kalıyorum, telleri 1 2 ton civarı gevşetiyorum, tellerle sap arasına kadifemsi bi bez geçiriyorum, o nem alıcılardan 3-4 tane vardı elimde onları da kılıfın içine koyuyorum, olmadı bir iki peçete içine tuz doldurup ağzını bantlıyorum o da işe yarıyor. sonra sıcaklık falan etkilenmeyecek havadar biyerlere koyuyorum. gitarım cort s serisi 200 dolar bir şey ama 3-4 yıldır pek bişey olmadı bu teknikle. ha arkadaki kapağı açıp floyd rose kısmına da nem alıcı zımbırtılardan 1 tane at, ben zaman zaman kapağı açık bırakıyordum. YADA SAT KURTUL BE ABİ
 
Geri
Üst