Fender Skb Hardcase Sorunsalı

Bu gün gitarımla eve geldiğimde, dikdörtgen case'imin kulpunun ortadan ikiye ayrıldığını farkettim, oynuyordu bir süredir de önemsememiştim. Kulpun plastik kaplaması yırtıldı ve kırık görünüyor. Daha önce yaşayan varsa böyle bir durum nasıl hallettiniz? Kulp satılır mı, bulabilir miyim? Not: Kulpun içi boş değil
2014-09-07 23.41.44.jpg
 
Çelik tel eritip sapı dikebilirsiniz,ya da ortasından tellerle yine o kulpu eritip destekleyebilirsiniz.En son aşamasında da ya kaplama bantlarla ya da koli bandıyla üstünü sarabilirsiniz.Bunun dışında epoksi vs gibi bir yapıştırıcı ile de yapıştırabilirsiniz.Bunlar olmaz illaki sıfırını isterim derseniz çanta imalâtı yapan herhangi bir atölyeden bunu temin edebilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkür ederim, koli bandı çözmez galiba ama plastikler için hamur tarzı yapıştırıcılar varmış, bilginiz var mı? Yoğurduktan sonra tutturuyormuşuz sanırım
 
En pratik çözüm epoksi ile dikkatlice yapıştırmaktır. Epoksilerin kesme mukavemeti çok yüksektir. İyi bir yapışma sonrası ancak tekrar kırılırsa bu hale gelir. Tavsiyem hem içten hem dıştan(Örneğin alt kısmından ufak bir parça ile) uygun bir parçayla desteklenerek yapıştırılması olur. Japon yapıştırıcısı veya tutkal filan hiçbir işe yaramaz bu arada, sakın denemeyin. Ufak bir parça ile desteklenmese dahi yapıştırılınca tutacaktır.

Bildiğim kadarıyla kulp mekanizması ayrıca satılıyor bu arada, olmadı sen de yaptırabilirsin fakat gerek yok, üstteki method güzel bir çözüm olabilir.
 
Üstte de güzel bir öneri gelmiş. Ona şunu ekleyebilirim. Örneğin matkap ile doğru açıda kulpun 2 tarafı ince şekilde delinebilir, ardından uzun fakat ince metal çubuk iyice ısıtılarak içeri sokulabilir. Ardından epoksi ile yapıştırılabilir. Hem ince çubuk kanallara yapışır hem kulplar birbirine yapışır. Valla eskisinden iyi bir tasarım olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Yardımlar için teşekkür ederim herkese, metal çubuk epoksi işi aklıma yattı, bana ostim yolu göründü :D Provalarım olduğu için acil çözmem lazım ama yinede temin etmekte fayda var.
Bu arada enjeksiyonu iyi yapılmamış benim handle'ın, ortasında hava kabarcıkları kalmış, darbeyle kırmadım, skb case kullananlar dikkatli olsunlar, şans size de çıkabilir :)
 
Geri
Üst