Ibanez Rg 2570e svl..silver kardeşliği

arkadaşlar baktım millet her bir gitarın başlığı var ben sahip olduğum gitarın karakterli olmasını isterim tanınsın..bilinsin seslerimizi duyuralım mp3 lerle:)..gelin burda silver kardeşliği kuralım bizde...herkesi bekliyorum.
 
Bu gitar turkyiede yaygin olarak kullaniliyo sanirim bazi arkadaslarin sorulari ve sorunlari olabilir elimizden geldigince burdan yardimci olmaya calisiriz burdan birbirimize..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
ya aynı sorun bende de var ... pena carptırma.. tek kurtulusun cıft hum alman... eger manyetıgı ındırırsen tonu nu kaybedersın .. ayrıca da mıddle pıckup hıc bır ıse yaramaz... ben floyde rose a alısamadm..edge pro aslında:p... bendlerde tum akor kayıyor sonra yerıne oturuyor hıc ıyı olmuyor yanı.satrıanı steve vaı sevdasına floyde rose kullananlara acıyorum cunku uyandım artık... fıxed en ıyısıymıs.. ah eskı gunler ahh...
 
Arkadaşlar lütfen yazım kurallarına dikkat edelim.
Ben de inşallah eylül başı gibi 2570 alacağım.O zaman bende bol bol yazarım buraya. :D.

Kolay gelsin.
 
mitrovica demiş ki:
ya aynı sorun bende de var ... pena carptırma.. tek kurtulusun cıft hum alman... eger manyetıgı ındırırsen tonu nu kaybedersın .. ayrıca da mıddle pıckup hıc bır ıse yaramaz... ben floyde rose a alısamadm..edge pro aslında:p... bendlerde tum akor kayıyor sonra yerıne oturuyor hıc ıyı olmuyor yanı.satrıanı steve vaı sevdasına floyde rose kullananlara acıyorum cunku uyandım artık... fıxed en ıyısıymıs.. ah eskı gunler ahh...

manyetiği gitarla aynı hizzaya gelecek kadar değil de yarı yarıya indirebilirsin orj. ayarından,daha rahat çalarsın...Bu arada floyd. kullanmayı bilmek lazım,telleri strech etmek lazım ki bend yaptığında akort kaymasın,kaçmasın,o kadar büyük bi sorun yaratsaydı o saydığın isimlerin hiçbiri kullanmazdı
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
haklısın sende ancak alışamadım ben.şimdiye kadar hep fixed beidge kullandım.hem sustain içinde iyiler.floyde rose da tel takmak çok zor geldi yarım saat 15 dakika tel takmaya uğraşmak benim için zaman kaybı.bunun dışında gerçekten işçiliği çok iyi.özellikle sapına bayıldım.o kadar rahat ki.
 
orta single manyetiği daha aşağıya indirebilirsin
dimarzionun web sitesinde ayarlar vermiş
single-coil ve hum cancelling single-coil Alnico 5 rod magnets için (idare edin işte copy paste yapıyorum :) )

tavsiye edilen mıknatıs üst noktası tel alt noktası aralığı:

Neck and middle pickups (orta ve sap)
low E 1/8” (3.2mm) (kalın mi
high E 3/32” (2.4mm) (ince mi)

Bridge pickup (Köprü manyetiği)
low E 3/32” (2.4mm)
high E 1/16” (1.6mm).


orta manyetiği bu ayarlara getirince seste çok fazla düşme olmuyor
single coil lerde daha yoğun bir magnet pull olduğundan teli etkileme ihtimali de iniyor.
en önemlisi pena çarpmıyor iştte :)

ara tonlarda 2 ve 4. pozisyon yani hoş geliyor
 
fekat bi maruzat daha farkettim tremolo kolu sabit durmuo iniverio aşşa :) bide gövdedeki askı vidası yalama oldu sallanıo sıktıkca da tahtayı yio onunda bi çaresi var mı?
 
Tremolo yu çıkar 2 tane halka var ya küçük onları yenileri ile değiştir
yada altlarına ince bir katman oje sür (kolun halka takılan yerine tekabül eden kısmından bahsediyorum)

askı vidasını sök
bir kibrit parçasından ince ince şeritler kesip vida boşluğuna sok. (tabii vida nın gireceği kadar boşluk kalmalı yalama olan kısmı dolduracağın kadarı ayarla işte.

Sonra tak vidayı yerine
 
benim singleden ölümcül ses kaybı oluo ki gayet yukarıda yani, tabikide humbuckerlar kadar kuvvetli olmasını beklemiyorum ama, ne çaldığımı duyamıyorum neredeyse !
sizde de böyle mi?

bi de hard casesinn ortadaki tokası çıktı, takamıyorum , nasıl takabilirm , kadıköy çarşısında stage müzikte barış abiye flnd a gösterdim o da yapamadı, çantacıya fln götr diolar, nerde çantacı var hard case den anlayan ? ist te .. ?
 
dostum zaten single tonlar genelde humbuckerlara gore cıkısları daha dusuktur ama olumcul sevıyelerde degıldır.bence sen aldıgın yere bır gotur gıtarı..hardcase konusuna gelınce:)gıtar konusu dısında kalıyor valla ..bencede bır cantacıya gıt:)
 
Benim orta single coilde fazla düşme olmuyor seste
az biraz düşük ve daha az drive lı bir ton gibi düşün ki çok daha alçak ayarlıyorum single manyetiği

Tabii manyetiklerin özelliklerini bilmiyorum dimarzio nun sitesinde benim single manyetiğin özellikleri belirtilmemiş ayrı satılan bir model olmadığından.
Geçen gün mail attım jem single coille aynı karakterdedir diye cevap attı eleman ama çıkış olarak humbuckerlar evolution kadar yüksek olmadığından çıkışı daha az olabilir benim single'ın..
 
ya bence de bu gitardaki sıngle manyetık pek ıse yaramıyor 4. pozısyon harıc cok az kullanıyorum...degıstırmeyı de dusunmuyorum acıkcası orjınallık bozulmasın dıe..ama bu gıtara yakısacak manyetıklrı bır dusunuyorum da sanırım bu artıst serılerden pek farkı kalmaz...:).. arkadaslar alın bu gıtarı pısman olmassınız:)
 
jb 2 yi denedım gercekten ıyı bır manyetık ama jb4 konusunda bır fıkrım yok.. ayrıca custom custom muhtesem bır manyetık tavsıye ederım
 
jb2 jb4 değil, sh4 kodlu manyetiğin adı jb (jeff beck in manyetiği imiş) sh2 ise seymour duncan jazz.. bu ikili gayet uyumlu ve birbirini tamamlayan bir yapıya sahiptir. ama manyetik takviyesine ihtiyaç gerçekten var mı, manyetikler yetersiz mi ona iyi karar vermek lazım ;)
 
Geri
Üst