Amfi Vst'leri Ve Impulse Response'lar

Merhaba, bu başlıkta kullandığımız amfi VST'lerini, kabin simülasyonlarını ve kayıtlarını paylaşıp hangi yazılımla, hangi IR ile neler çıkabildiği hakkında fikir edinebiliriz diye düşündüm. Hatta DI dosyalarını da paylaşırsak belki Kemper'i, Axe-Fx'i veya mikrofonladığı kabini olan arkadaşlar re-amping yapabilirler.

TSE X50 2.0 ile aldığım iki kaydı ayrıntısıyla paylaşmaya çalışayım. Ses kartı TC Electronic Impact Twin. Kazanç potu tellere sert vurduğumda dijital clipping yapmayacak (kırmızıya vurmayacak) kadar açık.

Amfi VST: TSE X50 2.0
Davul: Superior Drummer 2
Bas: ReaPitch ile 1 oktav düşürülmüş gitar üzerine Ampeg SVX
Gitar: Jackson SL1 - Köprü: SD Distortion Orta: Dimarzio HS3 Sap: SD Hot Rails
Piyano: Toontrack EZkeys
Clean tonlar için Poulin Le456. Tiz kapalı, diğer tüm potlar 12 yönünde. Amfinin ardından herhangi bir Impulse Response yok. Orta ile sap pozisyonunda çalıyorum.



Bu ise Metal Foundry'nin hazır ritim midi'lerinden birinin üzerine deneme. Köprüde SD Distortion'dan önceki Alternative 8 var.



http://www.ultimatemetal.com/forum/backline/947395-best-impulses-since-s-preshigh-theyre-free.html
https://dl.dropboxusercontent.com/u/6729934/Telos mini IR pack.zip

Impulse Response ise yukarıda başlığını ve indirme bağlantısını verdiğim paketteki Telos DesIRe isimli IR.
 
Ben Ampsim olarak Emissary kullanıyorum. Önüne bi TS vst'si koyduğunuzda canavar gibi oluyor :) Cab IR olarak Sperimantal responselarını LeCab2 üzerinden kullanıyorum. Bir ara düzgün bir kayıt almayı düşünüyorum...
 
Amplitube 3 ile ekte solo kısmını kesip gönderdiğim tonu elde edebilir miyim veya bir tavsiyeniz var mı? Şarkı ABC şarkısı bu arada ama tonu çok beğendim:) Ayrıca elimde Boss gt pro da var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim...
 

Dosyalar

  • elektro_solo.mp3
    746.4 KB · Gösterim: 470
Arkadaşlar yıllardır denemediğim vst plugin kalmadı sanırım. Kimi zaman iyi tonlar elde ettim ama bir müddet sonra yetmiyor tabiki.
Eğer amfiniz varsa direk amfiden line çıkıp kabin simulasyonu kullanın. Recabinet veya waves in GTR amp ı ile ordaki kabinleri deneyin.
Eğer hiç bişeyim yok diyosanız sizlere tavsiyem Ezmix2 kullanın. metal guitar gods, Andy Sneaps vs bir sürü metal amfi seçeneği var emx paketleri indirin yada satın alın :) deneyin.
Dipnot olarak evde kulaklıkla ritim vs çalıyorum ama ses mono geliyor işte kendimi kaptıramıyorum diyorsanız size ufak bir ipucu.

Waves plugin paketinin içinde "inphase live mono" diye bir plugin var. 2 tane mono gitar kanalı açıp sağ sol hard pan yapın. Kanalın birine bu plugini mono ekleyin 20 ms delay verin. 2 kanalın monitörü de açık olcak. çaldığınızda ses stereo gelecek.
Kayıtlarda da birazcık ambiyans kullanın yaw kuru kuru kayıt yapmayın :p
 
Selamlar arkadaşlar...Havok'un Point of no Return parçasını baz alarak bir IR dosyası ürettim...ben Tse Audio X50 2.3 ile kullanıyorum ancak tubescreamer + tse x50, x30 sovtek ya da Le456 ile de kullanılırsa yakın sonuç verir diye tahmin ediyorum...deneyen parçaya ton olarak yaklaşması konusunda yorum yazarsa memnun olurum... \m/
 

Dosyalar

  • IR_dc_havok.zip
    226.6 KB · Gösterim: 143
bias desktop gerçekten çok başarılı...parayı toparlarsam indirim yakaladığım anda alacağım kesinlikle...demosunu daw içinde TSE X50 v2.3 ile karşılaştırdım önüne bir boost vst si (TSE 808 gibi) koyunca çok daha dolgun geliyor sert tonlarda x50 ye göre...amp matching olayı biraz gereksiz aslında izotope ozone 5 ile zaten yapıyorduk bence ekstra para vermeye o anlamda değmez...

Revalver 4 benim beklediğim gibi çıkmadı yine hi gain anlamında...Recabinet 4 demosunu da dün akşam denedim pek tat vermedi hi gain tonlarda bir yenilik getirmiyor...

Bias desktop ın facebook grubunu takip ediyorum ileride standalone olma olasılığı yüksek...bir de stompbox kısmı eklerlerse daw içinde bir insert daha yapmaktan kurtuluruz TSE X50 o açıdan halen üstün bence...
 
Geri
Üst